Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příjemně zurčící voda v pokoji

Od: mirek2® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

v jedné kanceláři příjemně zurčela voda - a příjemně nahlas - a bylo tam i akvárium. Napadlo mě, že by to mohlo být dobré maskování hlasité televize od sousedů.

Ale většina akvárií, které jsem viděl, ale nic takového neměla, nebo to bylo jen hodně potichu.

Bylo to tím akváriem? Nebo jak to udělat?

(O druzích šumu např. zde cs.wikipedia.org/... vím, ale tamto bylo podstatně příjemnější.).

Díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Ano akvárium.
Většinou to zúrčení dělá klasický filtr napojeny na vzduchovaci motorek, nebo vzduchovaci kámen na prokysličeni vody.
Příjemně zurčící voda v pokoji
Příjemně zurčící voda v pokoji #2
hodnocení

Díky. To asi zkusím. Stejně už dlouho pokukuju po rybičkách.

Ktomu nepotřebujete akvárium

Stačí Vzuchovací motorek

akvarijni-kompresory.heur/...

Hadička

akvaristicke-potreby.heur/...

Kamínek

heureka.cz/...

Vše zapojit a strčit třeba do vodou naplněné pětilitrové zavařovačky od okurek

10.03.25 10:46
hodnocení

Díky!

km
hodnocení

0x

mívali jsme takový kýčovitý zvlhčovač vzduchu, kde čerpadýlko v míse plný štěrku hnalo dokola vodu dírou v kameni, kdy nahoře vytékala a tekla po kameni zpět do štěrku v míse. to čvachtání opravdu bylo docela fajn, příjemné.

Já jsem se takhle jednou ráno kolem čtvrtý, asi tak před deseti lety, probudil právě díky šumění vody.
Šuměla pěkně a dlouho, jak jsem pomalu procitával, docházelo mi
- televize off, v ní to nešumělo,
venku taky nic, střešní okna suchý - žádný déšť.
a barákem řeku nemám, tak co to...
A jsem vzhůru?, No jsem...
Tak jsem vyskočil z postele jak kočka (znáte to jak najednou je půl metru ve vzduch při leknutí?!) Hm, vletěl jsem do koupelny... a klídek pohoda, našel jsem zdroj zurčení vodičky...
To stará plastová hadička do záchodové nádržky rupla, a vodička příjemně triskala na sádroš a tekla na podlahovou dlažbu. Koupelna žádnou újmu neutrpěla. 3cm vysoká loužička po celé koupelně, a v 1. patře podemnou promočená zeď, na chodbě, promočené 2kř. dveře do bytu a v bytě předsíň 4 × 4 m s promočeným stropem, zdí a plovoucí podlahou která nesnáší vodu, ponořená v centimetru vody... a další patro pod tím promočený zase strop, promočená zeď, a v předsíni 3/4 koberce nasáklého vodou. Ale za den usilovného vysoušení teplovzdušnými větráky naštěstí jich je doma asi osm a více než dvoudením sušení zdí a větrání a sušení, už bylo po všem. (jak asi utrpěly trámy v podlaze, nechci vědět. Asi si vesele hnijou) Je to deset let a kdykoli kdekoli slyším to vaše zurčení, tak prolejzám všechny viditelné instalatérrské paskvily v domě a to i u známých. Zkouším si relaksační šumy potoků co jsou volně dostupné na videoportálech, a tedy řeknu Vám, nooo Ne E, neuklidňuje mě to :) Ale na venkově mám chalupu ve svahu věčně mokro ve sklepě, za domem slyším obecní podpovrchovou odvodňovací rouru z polí nad vsí, a jsem ňák v klidu.
Divné, jestli mi náhodou nešplouchá?!

mocak
hodnocení

0x
Tak jen čtu otazku a už se mi chce na malou
*smich*
To je na diskuzi no o čem chcete diskutovat když oni neví že je moc nahlas
Radši si pustit hudbu nahlas
a až se ozvou že neslyší svoji televizi říct že vy ji slyšíte až moc dobře ale chcete poslouchat hudbu *zmateny*
Sluchátka na obou stranách asi nic nevyřeší možná stěnu zajistit proti hluku
Třeba oni musí mít nahlas že špatně slyší *co*
hodnocení

Ano, špatně slyší, zato já to slyším až moc dobře. Někdy ani nemusím mít puštěný zvuk u televize. Panelák, no.

mocak
Tak.me napadá že by nebyLo od věci vymyslet novou akci kulový blesk
A sestěhovat lidi se stejnými zájmy a nebo problémy nebo to je problém kus od kusu a život je hlavně o tom zalezt si někam do klidu ...
nebo teda na místo kde je kazdemu dobře že.. *nevi*

hodnocení

0x
Před cca čtyřiceti lety dcera odložila panenku, vlastně panáčka, který měl funkční orgán. Teda po naplnění vnitřní nádržky vodou a nasledném stlačení ruky.
Z už nefunkčního modelu železnice jsem použil vibrační čerpadélko, které kdysi zásobovalo vodou model kašny.
Panáčka jsem postavil na břeh jezírka - misky, obložené kameny a mechem, do misky zamaskoval čerpadlo.
Po propojení čerpadla s orgánem transfuzní hadičkou a zapnutí zdroje, taktéž z příslušenství k vláčku, panáček začal ... A pěkně zvysoka, a nahlas. I kapky odstřikovaly kolem dokola.
Výborný zvlhčovač vzduchu, příjemná zvuková kulisa, zábava pro děti i dospělé. Po přidání pár kapek arómy se šířila i příjemná vůně.
Časem, po dlouhodobém nepřetržitém zvlhčování vzduchu, v misce došla voda a čerpadlo shořelo.
Zůstala jen vzpomínka...
mocak
Jejda radši opatrně nebo ženské může napadnout dávat chlapům taky nějaké kapky aby siřili aroma hned při močení..twl to snad není ještě zakázané říkat, *ticho*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]