Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myčka nádobí ETA - kód E4

Od: magdon® odpovědí: 8 změna:

Přítelkyni se porouchala myčka nádobí. Údajně hlásí poruchový kód E4. V návodu jsem našel, že to znamená "přetečení" (žádná podrobnější informace). Co si pod tím mám představit? Co kde přeteklo? Dá se s tím něco dělat, nebo to vyžaduje servis?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

0x

Měl jsem pračku electrolux a ta měla plné dno. Na dně měla plovák z polystyrenu a mikrospínač.

Třeba ta tvá myčka má něco podobného.

Dále bych šel asi po hadici napouštění s el. ventilem, zda jí funguje el. ventil. Ten se na myčkách často kazí co jsem zažil a pár hadic měnil.

Návody jsou většinou strohé překlady z EN/US. Takže nějaký počeštěný výraz nemusí dávat logický smysl.

...

doplněno na netu píšou zkušenost, že to dělá i přeplněný zásobník solí a od té doby plní na 1/2

doplněno 07.03.25 20:54:

Dále:

WITIAS

16.4.12 21:39

0

Naklopit do strany

Kód chyby E4 - Takže pro majitele myčky Baumatic BDW 16 (vestavná nerez 14 sad nádobí ovládací panel na dveřích zvrchu)
1/ Vyčistil jsem filtry - nic
2/ Vymyl a vysušil - nic
3/ Odmontoval přítok a odtok - zkontroloval tlak vody - zda vůbec teče z ventilu - a teče - profouknul jsem hadici přítoku - v poho - hadice odtoku ucpaná nebyla (když jsem nalil vodu do myčky tak čerpadlo vodu odsálo (jenomže čerpadlo jelo pořád E4 na displeji - prej přetečení, ale kde? pod filtry bylo sucho...)

4/ Vymontoval jsem myčku z kuchyňské linky (dva kotvící šrouby nahoře a po jednom vlevo i vpravo při otevřených dvířkách myčky pod černýma plastovýma krytkama - kdo hledá, najde

5/ K jádru věci. Chci poděkovat uživateli Iris Franková za nápad s nakloněním na stranu - to byl ten problém kódu chyby E4 - Přetečení

pozn. pozor vyteče asi 1 litr - 3 litry vody z rohu myčky tak myčku nezapoměňte vypnout ze zásuvky před vlastní manipulací. Bacha na koberec, já mám plovoučku takže vklidu. (i když nevím nevím

6/ Tečka, hotovo, konec 2 hodiny práce i s pomocí manželky, která vše poctivě vydrhla a vytřela. Takže díky moc za radu a pozor na těsnění přívodní hadice, určitě tam je a rádo se zakutálí, jo a ventil taky už neplní funkci ventilu, takže hlavní uzávěr vody to vyřeší. Dobrou noc všem

doplněno 07.03.25 20:56:

bear
hodnocení

0x

http://www.youtube.com/shorts/BUBcC82cwno?feature=share Něco takového může být na uzavřeném dně myčky k vůli přetečení. Zmíněný plovák

https://www.youtube.com/shorts/BUBcC82cwno?feature=share

007cz
hodnocení

0x
Běžná závada u myčky, Stačí myčku naklonil a vylít vodu z podmyčky. Příčina? Buď děravá hadice, nebo nevhodný mycí přípravek, pění,myčka přeteče.
U sousedovy myčky byla příčinou prorezla vana vepredu v místě, kde k mi přiléhá spodní těsnění dvířek. Tomu dokonce vyhnil ten spínač na plováku a kouřilo se z něj:)

hodnocení

Dík za rady. Dneska se na to jedu podívat z blízka. Taky jsem o tom už něco našel. Vylít vodu by asi problém nebyl, ale tím neodstraním příčinu. A protože nemám zrovna chuť v malé panelákové minikuchyni myčku rozebírat, usoudil jsem, že bude asi lepší na to někoho zavolat.

bear

vtip... udělal bych odtok podlahou k sousedům :)

Ještě jednodušší je vyřadit ten spínač u plováku:) U starý pračky v garáži jsem to kdysi tak "vyřešil":)

hodnocení

Tak je vyřešeno. Protože jsem neměl náladu se v tom vrtat, zavolal jsem servis. Víte, co se skrývá pod poruchovým kódem "E4" - "přetečení"? No vždyť je to přece jasné - vadný kondezátor motoru! *zed*

doplněno 15.03.25 08:23:

Tak už jsem tu zase. Myčka nevydržela ani jednen cyklus a opět hlásila kód E4. Takže tím kondenzátorem to očividně nebylo. Bylo mně to divné (o motorech a kondenzátorech přece jen něco vím), ale myslel jsem, že opravář ví, co dělá, tak jsem mu věřil. Asi jsem neměl.

V jeho prospěch ale svědčí, že na reklamaci reagoval prakticky okamžitě. Kupodivu objevil poškozenou jakousi hadičku. V tu chvíli mě nenapadlo, že by mi jí měl ukázat. Na ruce jsem mu při opravě nekoukal, tak jen doufám, že jí neopravil izolačkou, ale že jí vyměnil. No, uvidíme. *nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]