Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podezdívka z ytong

Od: vikos® odpovědí: 6 změna:

Ahoj rádcové,

v rámci rekonstrukce chaty se měnila i podlaha, která je nyní o několik cm výš než původní. V jedné z místností byl i krb a nově nepasuje na vývod do komínu, protože původní podstavec je moc vysoký. A tak řeším, čím jej nahradit a to s minimálními náklady a napadlo mě, udělat podezdívku z ytongu, kterého mi trocha zbyla.

Krb má hmotnost nějakých 150kg, papírově by to ytong měl bez problémů unést ale i tak. Máte někdo doma krb také položen na ytongu? Je něco, na co si dát při stavbě podezdívky pozor (např. nějaké specifické spojení tvárníc?). Mám v plánu udělat jen kvádr, který by kopíroval půdorys krbu a uprostřed by byl nevyplněný. Tloušťka tvárnic by byla 10cm.

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ytong to znesie v tlaku, ved sa z toho stavaju viac podlazne domy. Problem je inde, bez nejakej tvrdej roznasacej vrstvy to bude nachylne po vydrolenie pri osadzani. Ak je cielom urobit len ram po obvode, dajte tam klasicky beton, ten tymto netrpi. Plus zopar zeliez na vystuhu.

06.03.25 13:15
hodnocení

Děkuji.

krtek6
hodnocení

3x

Místo ytongu bednící tvárnice...

06.03.25 13:14
hodnocení

Děkuji

km
hodnocení

0x

"uprostřed by byl nevyplněný" čím?
krb má nožičky, nebo je klasický zděný a leží celou plochou?
celá plocha podezdívky bude pod krbem, nebo bude část vyčuhovat a bude možné po ní šlapat?

km

jo "nevyplněný", ne "vyplněný". a to jako bude ten kvádru dutý, cihla jen 10 cm a na to chcete psotavit krb? imho nesmysl... když, tak plný ytong. nepíšete ani rozměr tý podezdívky, jak ten kvádr bude velký. kvádr je 10×200×100 cm, ale i 100×100×100 cm a v tom jsou rozdíly.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]