Záleží na zapojení. Já mám bezdrát, takže při vybitém termostatu zůstane kotel v tom stavu, ve kterém se naposledy podařilo vyslat povel, tedy možné je zapnuto i vypnuto. U drátového bateriového by to mohlo být podobné, protože obvykle obsahuje bistabilní relé, které zůstane v tom stavu, jaký byl napodledy vyslán puls. Ovšem takový termostat může obsahovat i obvod, který při podpětí nastaví definovaný stav. Prostě bez znalosti toho všeho to nelze jednoznačně určit. Pokud to tedy není uvedeno v návodu.
Lze vyzkoušet - vyndejte baterii (baterie) z termostatu v momentě "zapnuto" a uvidíte. Já bych si tipnul, že kotel topit nebude. Náš termostat má v sobě "zálohu", po vyjmutí tužkových baterií ještě cca 30 vteřin funguje a signalizuje chybu napájení. V ten moment podle mne vydá povel vypnout (vyzkoušeno nemám). Kotel pak funguje na svoji protimrazovou automatiku - pod 10 stupňů zapne čerpadlo, pod 7 stupňů zapálí plamen (vyzkoušeno mám).
Stalo se mi před 3 týdny. Baterie se vybila načež kotel začal sám od sebe topit. Myslel jsem,že by to mělo být naopak,že kotel nesepne,nicméně přihodilo se to takto.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.