Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dat za kuchynskou linku?

Od: paola odpovědí: 7 změna:

Dobry den,

zajimalo by me, jake jsou moznosti, co dat za kuchynskou linku. Urcite nechci sklo, ani nic leskleho, umeleho, ani laminatovou desku. Mozna snad nejake nenapadne velkoformatove bile obklady, kde by bylo minimum spar. Ale nejradsi bych vymalovala celou stenu stejnou barvou, horni skrinky nebudou po cele plose, bude tam volny prostor, tak aby byla ta stena jednolita a nebyl tam ten pruh za kuchynskou linkou. Existuje nejaky nater, asi latexova barva? Nevypada nejak leskle, neprodysne? Co treba bila betonova sterka, nebo neco podobneho, ale aby odstin nebyl do seda, studeny, ale opravdu bila, nebo s nadechem teple smetany.

Pokud ma nekdo zkusenost, dekuji za tipy.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, zkuste si vybrat (v té Vám příjemné barvě) marmoleum na stěnu. Zdravím!

google.cz/...

doplněno 05.03.25 18:01:

Marmoleum je skoro matné, hladké, bez mezer a dobře se udržuje. To jen doplním pro případ, že by Vás vlastní dotaz třeba nějak zajímal.

hodnocení

1x

Ty velké kachle, dát od linky až po strop? To by nebylo pěkné? Případně je rozdělit nějakou, nevím jak se to řekne, u látky je to bordura?

doplněno 06.03.25 07:39:

Nemohla jsem usnout, tak jsem přemýšlela o kachlích. Velké a v několika barvách. Základ světle šedý a sem tam jinou barvu nebo s nějakým abstraktním motivem v pastelové barvě. Ty jiné klidně menší. Jen by to chtělo přesně nakreslit pro toho, kdo bude obkládat.

krtek6
hodnocení

0x

to je taky popis jak noha...nechci sklo, ale třeba velkoformátová dlažba s minimem spár mi nevadí...*alene* ...dej si tam tapetu:)

el
hodnocení

0x
Osobně jsem dal obklad, 120x60 vyšly jen 2 spáry. Taky jsem nechtěl lesklý povrch naštěstí výběr je veliký, od lesku až po úplně matné , nebo něco mezi.
Máme hladký, ale matný povrch a na údržbu paráda.

paola
hodnocení

Dekuji vsem za tipy, zatim se priklanim k tem velkoformatovym matnym bilym nebo lehce smetanovym dlazdicim, libi se mi minimalismus, takze nejake zdobene, barevne obklady urcite ne, ani cela stena, to si moc nedovedu ani predstavit. Jeste prochazim nabidku nateru urcenych i za kuchynskou linku, jestli by se pak stena dala udrzovat od pripadnych necistot z vareni atd.

To udržování stěny mimo malování, jsem zažila. Není to v kuchyni, praktické. Mastné a barevné stříkance ze zdi, nedostanete. Všichni říkají, že je to pěkné, ale vy to budete stále vidět. Vlastní zkušenost. Proto navrhuji ty kachle a aby o nebylo jak na operačním sále, tak si myslím, že by bylo lepří udělat z nouze cnost, ze sterilní skoro bílé barvy udělat celoplošny obraz. ;) Teď mi došlo, že hodně záleží na tom, jak je kuchyň velká. Já stále uvažuji o velké kuchyni, kterou mám já. Ale může to být maličká, paneláková. A to je něco úplně jiného.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]