Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lednice s mrazákem do garáže

Od: tomuli1 odpovědí: 18 změna:
Dobrý den, nemáte někdo nějaký tip jakou kombinaci lednice s mrazákem do garáže kde okolní teploty klesají i pod nulu? Lednice když nepůjde mi tolik nevadí ale mrazák ten je potřeba aby jel i přes zimu.
Děkuji moc za nápady

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

To nebude fungovat. Ziadna klimaticka trieda, znaci sa to SN, ST a podobne nepocita s teplotami pod nulou. Prave vcera mi spominal sused, ako na chate musel zmenit temperovanie plynom z +5 na +9, lebo mu vytiekol mrazak.

id
Vaše odpověď není pravdivá, klamete tázajícího. Váš soused má nesprávný typ lednice.

Samozrejme moze existovat nejaky starsi typ, ktory fungovat bude, ale stale plati, co pisem, bude to za hranicou podmienok, ktore vyrobca garantuje. Rovnako dôležitá je tiež minimálna vonkajšia teplota. Hoci sa na prvý pohľad môže zdať, že ju netreba nijako obmedzovať, opak je pravdou. Ak by totiž bola vonkajšia teplota príliš nízka, mohlo by dôjsť k zhustnutiu oleja v motokompresore. To by sťažilo jeho štartovanie a zvýšilo tlak v chladiacom okruhu, čo by mohlo viesť k poškodeniu spotrebiča.

SN Subnormálna 10 – 32 °C

N Normálna 16 – 32 °C

ST Subtropická 18 – 38 °C

T Tropická 18 – 43 °C

@id : poprosim vas teda, aby ste uviedli presny "spravny" typ s odkazom na navod, kde bude vyrobcom garantovane fungovanie povedzme pri minus 5 stupnoch. Za nespravne povazujem prave nabadanie, aby sa pouzival spotrebic mimo deklarovanych parametrov.

id
@peter, vy neumíte použít vyhledávač? Typ lednice jsem uvedla.

@id : uznavam, tento konkretny typ naozaj aj podla vyrobcu funguje do minus 15. Len pozor pri inych vyrobcoch, aby toto presne mali napisane v navode.

id
hodnocení

2x
Takové lednice s mrazákem existují. Já mám PHILCO PCD 3132 funguje do mínus 15. Ověřeno mám mínus 11 a vše ok.
km
27.02.25 21:54

*palec*

tomuli1
hodnocení

Prosím vás a jak je to se spolehlivostí? Moc chválu jsem neslyšel.
id
Slyšet nic nemusíte. Info je i v návodu. Sama píšu, že mám vyzkoušeno do - 11 st. A vše funguje jak má, lednice i mrazák.

@id : mate zmeranu aj spotrebu a kolisanie teploty vnutri?

id
28.02.25 09:15
Ano.

hodnocení

0x
Stoprocentní by byla dvoukompresorova.
Jestli se dělají i jednokompresorove s nějakým přepínáním okruhů a dvěma termostaty, tak i taková.
A nebo, aspoň podle mojí úvahy, jakákoli jednoduchá, ale termostat vyměnit za mrazakovej (nebo třeba digitální činu) a kapiláru/čidlo dát do mrazící části.
Každopádně za mrazu v chladicí části bude tak jako tak mrznout taky, přitápět tam nic nebude :)

Problem je s fyzikou, ten plyn / kvapalina ktory tem meni skupenstvo ma iste rozsah teplot, kde to cele funguje (a vyrobca to garantuje). Podobny problem sa prejavuje u tepelnych cerpadiel, ktorym klesa ucinnost, ked mrzne.

riva
hodnocení

0x
Zvlášť chladnička a zvlášť mraznička. Nenarazil jsem na typ, který by pak nefungoval. Jen za mrazů je potřeba počítat s tím, že může mrznout i v chladničce.
id
Nemáte pravdu.
riva

Ale mám. Je to levnější než dvoukompresorová. A když to má být do garáže, tak to ani nemusí být nějaká značková. O kombinace je snad vždy termostat v chladící části, což ož za teplot kolem nuly vede k tomu, že termostat nesepne a v mrazáku nebude -18, ale taky kolem té nuly. Dlouhodobě mám venku 3 mrazáky a 2 chladničky.

id
Asi jsem doraz špatně pochopila. Tazateli určitě jde o to, aby v mrazáku bylo stále - 18 st jak má být. U vašeho návrhu toho nelze docílit. Nebo tomu nerozumím. Tazatel si z odpovědi vybere.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]