Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řezačka na dlažbu

Od: km odpovědí: 17 změna:

Dobrý den,
chci položit pár metrů maloformátové dlažby tl. 8. mm a potřebuji koupit řezačku. Chci se zeptat, jestli mi k tomu stačí nějaká sranda řezačka za pár stovek tohoto typu a nebo je třeba koupit něco dražšího:
lidl.cz/...

A pak ještě doplňující dotaz: stěrku s jak hlubokým zubem použít? Děkuji.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Sice jsem tuto řezačku neviděl a mám dost věci z Lidlu od PS a jsem s nimi hooodně spokojen, ale toto bych musel vidět a osahat, ale dle mého soudu je to stejné jako třeba tato : alza.cz/... .

Podobnou jsem si pořídil ale stojí za ... nic má hodně velký vakl do stran takže naměříte a na začátku řezu je to přesně a na druhém konci 2mm ! Pakm jsem si raději půjčoval od obkladačů profiřezačky.

doplněno 27.02.25 11:56:

Pokud je to na vnitřní použití , stačí lepidlo C1T a zubák (zubové hladítko ) bych použil do 8mm

Asi než kupovat , tak si raději půjčit, v půjčovnách maji, např Kerouš v PE.

Já si pak půjčoval (zadarmo ) v práci od od kolegů. Ale to bych v té malé nedal, potřeboval jsem na velkoformát.

el
hodnocení

3x
Kdysi jsem měl podobnou půjčenou, dělal jsem obklady cca 20x40cm.
Jako dá se s tím pár metrů udělat, na jednorázovou akci vystačí, ale jinak nic moc, šel jsem si raději koupit jinou, kterou už mám 10 let.
Jestli je podklad trochu rovný tak zub +- 6 mm.
Flexa bude nejlevnější řeseni, ale toho prachu a kraválu. Tomu bych se vyhnul
el
Ještě doplním, že některé obklady řezačka s kolečkem nezvládá úplně dobře, např. Každa druhá se zlomí jinak než je požadováno. V tom případě už nezbývá nic jiného než flexa nebo vodou chlazená řezačka s kotoučem, popř vrátit dlažbu a koupit jinou.

Někdy pak stačí jen vyměnit řezné kolečko! Někdy , což jsou asi větší výjímky, pak ruce!

el
Kdyby stačilo kolečko vyměnit tak to tu nepíšu, zkoušeli to i jiní má svých strojích. Jediná možnost byla koupě vodou chlazené řezačky s kotoučem, nebo to všechno mastit flexou venku. Takže mám další krám do domu páč jsem toho koupil víc jak tunu.
Samozřejmě kolečka jsem zkoušel větší , menší nejmenší, nefungovalo.

tm
hodnocení

2x
Drazsiho za 349? Pokud máte flexu, nemusíte kupovat řezačku a ušetříte tři stovky.

Když flexu tak kvalitní kotouč a i tak jsou některé dlažby problém uřezat v ruce bez oštípání .

km
hodnocení

to na odkazu je samozřejmě levná řezačka. flexou řezat nechci.

tm
Pozor ale na některé dlažby, rezackou je nedáte nebo dáte, ale budete muset investovat tisíce
re4zon
Rezat dlazbu flexou? A usetrit tri stovky? Dobry vtip. Ten bordel z toho, s*ani to uriznout rovne, hnusny vysledek a cas. Mozna pro extremniho skrta dobre reseni.

lulek
hodnocení

2x
Mám podobnou a na domácí použití mi přijde naprosto dostatečná.

hodnocení

2x

Obecně, levná nemusí být přesná a může mít problém s lámáním tvrdší dlažby.
Já pořídil kdysi z aukra za 2500Kč řezačku RUBI TS 40 (teď se dá koupit její nástupce TS 43) a je to rozumný kompromis mezi cenou a kvalitou. Chodí přesně, jediné s čím měla problém je tlustější slinutá dlažba, tam byl problém dlažbu po přejetí kolečkem ulomit, ohnul jsem páčku. :)
PS: Taky je třeba dívat se jak dlouhý řez budu potřebovat. ;)

nicknackmick
hodnocení

0x
Kdyz jsme kdysi delali dlazbu na balkon, tak se flexou rizla glazura a zbytek se krupnul o hranu. Dlazba ma dnes 35 let a nic ji neni. Tenkrat bylo kolecko nedostupny hi-tech.

Kolečko nedostupný hu-tech? Kde jste na to přišel? Už před 46 roky v učení jsme normálně řezali obkladačky a dlažbu kolečkem ovšem většinou řezačky byli podobné té v odkazu ( allegro.cz/... ) treochu jiné než dnešní a spousta obkladačů si podobnou udělala -nechala udělat .

nicknackmick
1988 pri stavbe rodinneho domku svepomoci. Ale nikomu to nevnucuji, jen popisuju, jak se to taky delalo, kdyz se setrilo i na meloucharich.

Asi si pletete pojmy nedostupné a šetření. Nedostupné znamená, že se nedá sehnat. Vy jste asi z důvodu šetření ani nesháněli!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]