Nejste přihlášen/a.
Uvažuji taky innogy opustit.
Jo, ta stabilita je velký benefit proč člověk odolává a neřeší. A pro mnohé určitě není hobby studovat ceníky dodavatelů energií. Takže rozhodnout se je většinou až to začíná být neúnosné.
nejlepší podmínky na změnu dodavatele u plynu získáš vždy v létě, a nejhorší ted v zimě
plyn od plynaře, elektriku od výrobce už dávno neplatí, od čezu beru plyn, a od pražské plynárenské elektriku.
musíš kombinovat nabídky i s bonusy které ti někdo dá za přechod, např.čez mi dal 4000 bonus, který když započítám do ceny, tak jsem byl v té době v top3 nejlevnějších produktů.
srovnávač používej od TZB, jsou tam všichni dodavatelé, a žádný není "tlačen" na lepší místo
Žádný univerzálně lepší dodavatel neexistuje. Doporučuju nechat si poslat nabídku přes internetové srovnávače a následně po telefonu usmlouvat individuální cenu. Rozhodně bych nenechával přepis na novém dodavateli. Nemusí dodržet výpovědní dobu a může z toho nastat handrkování o pokutě.
Velmi krátkozraké, snadno tak naběhnete neprověřené firmě. To už tu před lety bylo, pak tisíce lidí si drbali hlavu, kam že to vlezli.
hlada® - zdá se, že jsi se právě probudil z dlouhého spánku, jinak bys takovou blbost nenapsal. Těch dodavatelů zkrachovalo dost.
hlada® - škoda jim vznikla značná, když byli rázem bez dodavatele a pak horko těžko sháněli nového a když ho sehnali, tak za mnohem větší peníze, protože je každý chtěl oškubat.
Nebylo to tak strašné. Osobně jsem v této situaci byl. Seznamy nových dodavatelů jsem dostal obratem na srovnávačích a po telefonu sjednal stejnou cenu. Těch pár hodin klikání a telefonování nepovažuju za škodu, protože za dobu s minoritním dodavatelem jsem ušetřil několik desítek tisíc. Skutečné riziko je, když někdo nechá přepis na novém dodavateli a nesleduje výpovědní podmínky. Změnu je potřeba mít pod osobní kontrolou, protože pokuty bývají dost vysoké.
Pokud plynem i topíš tak Cez má 950 Kč/MWh - I když se daly loni sehnat nižší ceny tak minimum bylo asi 850 Kč.
Pokud jenom vaříš, tak se to nevyplatí díky vysokému paušálu 165 Kč - Lze sehnat i s paušálem 29 Kč (Ale zase je vyšší cena za MWh - Což ovšem uvaření nehraje žádnou roli). Daleko větší roli tam hraje jestli dostaneš přestupní bonus 4000 jak jsem dostal minulý týden - Pak byla cena 1000 Kč/MWh a adi 120 Kč paušál.
Ale to už byla individuální nabídka. Schopnost vyjednávat ale trošku povědomí o tom jak funguje cena za jednotku a paušál...
Většina lidí je schopná posoudit akorát přeplatek nedoplatek roční cena a Nepředstaví si v té hlavě, co je pro ně a jak vhodné.
Na velký objem = 30 MWh plynu = nezateplený barák - již nerozhoduje měsíční stálý plat, ale cena za MWh (ČEZ měl 950,- za MWh, o levnějším moc nevím ale za čas budou)... Innogy je schopno prodat i přes 1400,- a pak vám rvou bonusy - zrovna mam od nich takovou nabidku na stole.
To vše jen kvůli tomu, čarování s bonusama, aby 99% lidu si neumělo vyhodnotit levnějšího dodavatele.
ps: já to upsal u jednoho dodavatele za 1000/MWh a s bonusem 4000 (pokud by se někdo podělil napul - dal mi 2000 tak mu to vyjednam)...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.