Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakého máte dodavatele plynu?

Od: trtr odpovědí: 34 změna:
Zdravím, jakého máte dodavatele plynu? Dříve jsme měli 3E, po pádu jsme díky DPI zůstali u innogy. Z počátku se ceny moc nelišily(fix na rok), ale nyní koukám, že ČEZ i další hráči nabízejí cenu lepší i o 20t Kč (spotřeba cca 30000 kWh). Doporučíte něco, nebo nějaká zkušenost?

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nick007
hodnocení

2x
Take Innogy, uz dlouhodobe, spotreba 10-13 tis. kWh, cena prijatelna, jsem liny neco menit, co funguje do toho nesaham

bear
hodnocení

0x

Uvažuji taky innogy opustit.

doplněno 26.02.25 21:19:

Jo, ta stabilita je velký benefit proč člověk odolává a neřeší. A pro mnohé určitě není hobby studovat ceníky dodavatelů energií. Takže rozhodnout se je většinou až to začíná být neúnosné.

trtr
hodnocení

No, ono to dělá 20t, to je prda. Jediný plus je, že jsou tak velcí a stabilní. Mám rád plyn od plynařů a elektriku od elektrikářů (E on). Ono mohl bCh mít teoreticky všechno na jednom místě, ale situace s 3E nás vyškolila, že mít vše na jednom místě není ideální.
trtr
hodnocení

Ceníky obecně jsou všude humus. Rozdíl mezi fixem na rok vs tři je jen 1t Kč ve prospěch delší doby, čekal jsem více.
nigdo

nejlepší podmínky na změnu dodavatele u plynu získáš vždy v létě, a nejhorší ted v zimě

plyn od plynaře, elektriku od výrobce už dávno neplatí, od čezu beru plyn, a od pražské plynárenské elektriku.

musíš kombinovat nabídky i s bonusy které ti někdo dá za přechod, např.čez mi dal 4000 bonus, který když započítám do ceny, tak jsem byl v té době v top3 nejlevnějších produktů.

srovnávač používej od TZB, jsou tam všichni dodavatelé, a žádný není "tlačen" na lepší místo

hodnocení

0x

Vždy vybírám mezi největšími s nejspolehlivějšími dodavateli na trhu, což jsou Innogy a ČEZ. Kdo nabízí právě nejvýhodnější podmínky, k tomu jdu. Jak s plynem, tak s elektřinou. O nic se nestarám, sami to zařídí.

Tak za ty prachy není divu.

hodnocení

0x

Žádný univerzálně lepší dodavatel neexistuje. Doporučuju nechat si poslat nabídku přes internetové srovnávače a následně po telefonu usmlouvat individuální cenu. Rozhodně bych nenechával přepis na novém dodavateli. Nemusí dodržet výpovědní dobu a může z toho nastat handrkování o pokutě.

Velmi krátkozraké, snadno tak naběhnete neprověřené firmě. To už tu před lety bylo, pak tisíce lidí si drbali hlavu, kam že to vlezli.

Nešiřte paniku:. Žádné "neprověřené" firmy neexistují.

hlada® - zdá se, že jsi se právě probudil z dlouhého spánku, jinak bys takovou blbost nenapsal. Těch dodavatelů zkrachovalo dost.

Zdá se, že jste nenapravitelný panikář. Vznikla snad z toho odběrateli nějaká škoda?

hlada® - škoda jim vznikla značná, když byli rázem bez dodavatele a pak horko těžko sháněli nového a když ho sehnali, tak za mnohem větší peníze, protože je každý chtěl oškubat.

Nebylo to tak strašné. Osobně jsem v této situaci byl. Seznamy nových dodavatelů jsem dostal obratem na srovnávačích a po telefonu sjednal stejnou cenu. Těch pár hodin klikání a telefonování nepovažuju za škodu, protože za dobu s minoritním dodavatelem jsem ušetřil několik desítek tisíc. Skutečné riziko je, když někdo nechá přepis na novém dodavateli a nesleduje výpovědní podmínky. Změnu je potřeba mít pod osobní kontrolou, protože pokuty bývají dost vysoké.

No to určitě, handrkovat se o cenu po telefonu. Jsme v Evropě, ne na tržnici v Marrákeši.

Líná huba, holé neštěstí. To platí všude. Kdo neumí telefonovat a vyjednávat, zaplatí víc.

hodnocení

0x

Vloni jsem od Innogy odešel k ČEZu, nabídli lepší ceny.

Letos mi končí smlouva na elektřinu, kterou mám také u Innogy... počítám, že někdo nabídne něco lepšího.

jawacek350

Taky mi na konci roku končí smlouva u Innogy. Elektrika má prý do konce roku neskutečně stoupnout, tak se trochu děsím...

trtr
hodnocení

No uvidíme, zkusím rozhodit sítě a třeba něco bude.

Moravské naftové doly. Za mě super.

trtr
hodnocení

Jj, nebo ČEZ, teďka celkem dobrá nabídka.

hodnocení

0x
Celej život inogy,(či jak se to předtím jmenovalo) no a od listopadu ČEZ.
Sjednotil sem k jednomu dodavateli.
trtr
hodnocení

Dřive třeba JMP -> RWE -> innogy

Jo RWE, mám dojem že předtím SMP.
trtr
hodnocení

Může být, dříve to bylo krajově odlišeno, takže i JMP existovalo. Jinak u Čezu spokojenost (klidně i jiná komodita)?

bill
hodnocení

0x

Pokud plynem i topíš tak Cez má 950 Kč/MWh - I když se daly loni sehnat nižší ceny tak minimum bylo asi 850 Kč.

Pokud jenom vaříš, tak se to nevyplatí díky vysokému paušálu 165 Kč - Lze sehnat i s paušálem 29 Kč (Ale zase je vyšší cena za MWh - Což ovšem uvaření nehraje žádnou roli). Daleko větší roli tam hraje jestli dostaneš přestupní bonus 4000 jak jsem dostal minulý týden - Pak byla cena 1000 Kč/MWh a adi 120 Kč paušál.

Ale to už byla individuální nabídka. Schopnost vyjednávat ale trošku povědomí o tom jak funguje cena za jednotku a paušál...

Většina lidí je schopná posoudit akorát přeplatek nedoplatek roční cena a Nepředstaví si v té hlavě, co je pro ně a jak vhodné.

trtr
hodnocení

Zdravím, co máte za tarif? Dle ceníku na produkt 1 rok akce to vychází na cca 1320,-Kč s DPH/MWh + služby. No vyjednávat může dlouholetý zákazník, nováček asi ne. -jinak spokojenost s Čez?

Vyjednávat může každý, Zásadní je je mít přehled a vyjednávat po telefonu.

trtr
hodnocení

Tak potvrzuji, stačí mít štěstí a argumenty -> strýc vyhádal srovnání nabídky i u innogy.*sok*

hodnocení

0x

od té doby kdy skončili 3E ...jsem s plynem i elektrikou u ČEZU--návrat ztraceného syna *smich*

trtr
hodnocení

a dobrý? Díval jsem se na hodnocení zákazníků - ČEZ, innogy, EON, MND,... a je to prašť jak uhoď. *smich* Někdo dobrý, někdo katastrofa. No, je třeba mít oči na pozoru a hlídat lhůty.

hodnocení

0x

Nejde ani tak o dodavatele, ale o smlouvu, kterou vám nabídne - a musíte se o lepší smlouvu aktivně starat.

To, že u konkurence jsou lepší ceny ještě nic neznamená - důležité jsou také další podmínky.

motbike
hodnocení

0x

Na velký objem = 30 MWh plynu = nezateplený barák - již nerozhoduje měsíční stálý plat, ale cena za MWh (ČEZ měl 950,- za MWh, o levnějším moc nevím ale za čas budou)... Innogy je schopno prodat i přes 1400,- a pak vám rvou bonusy - zrovna mam od nich takovou nabidku na stole.

To vše jen kvůli tomu, čarování s bonusama, aby 99% lidu si neumělo vyhodnotit levnějšího dodavatele.

ps: já to upsal u jednoho dodavatele za 1000/MWh a s bonusem 4000 (pokud by se někdo podělil napul - dal mi 2000 tak mu to vyjednam)...

trtr
hodnocení

Jo, sám jsem zděšen, o kolik jde u některých srazit cena, to už je vyloženě lichva - přepaly ceny o 40 - 50% není problém.

P.S.: Za nabídku díky, ale každý má svoji hubu a kdo nemá, tak to klidně vyjednám i zadarmo a nebudu vydělávat. Bohužel svět spěje do pr...e každým dnem více.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]