Viděl jsem v jedné firmě na stěně obraz z "kopečkového" mechu - hned mě to nadchlo a člověk si řekne, tohle musím mít. Zkoušel jste někdy někdo? Kdy mech nasbírat, aby byl krásně zelený a je dobré ho nějak ošetřit, aby vydržel co nejdéle pevný a zelený? Děkuji za nápady.
Je to speciáně stabilizovaný mech,který se prodává i na netu. Zmechu z lesa to vybledne a drolí se.Kromě toho se nesmí mech v lese sbírat.Kupovaný nemusíte ošetřit, jen tvoříte.
tm
A netušíte, čím ho stabilizovat? Nějakým lakem ve spreji (na vlasy, na dřevo?)? Nesmí sbírat - tak jasný, nepůjdu na to s nůší... ano, v lese se prakticky nemůže utrhnout ani větvička, ale lesák to tam může rozjezdit harvestorem klidně do metrový hloubky bo péče o les.
tm
Ještě dodatek k tomu kupovanemu - ano, v nabídce je finský, norský, alpský, sibiřský... a tam se smí sbírat pro kšeft? Trochu pokrytectví tvářit se, že jsem u nás ušetřil les, protože jsem nesebral 20 bochanku a použil jsem stejný mech, který jel přes půl světa...
bear
Harvestor je hlavně tam, kde řádí kůrovec a kdyby harvestor nepořezal napadené dřevo, tak kůrovec les vyhubí sám celý. Proto je nutné napadenou část s kůrovcem vyklidit pryč. Jinak tam ani ten mech nebude stejně jako po náletu lidí, kteří ho tam budou krást.
tm
Vy si fakt myslíte, že na mech budou nálety lidí... harvestor či jiný traktor se používá běžně na jakoukoliv těžbu. Koně už moc nikdo nepoužívá.
bear
Tak na nálety borůvek lidi chodí i z Polska. Koně nejsou efektivní. A taky nebyl kůrovec rozmnožen jako v posledních letech. Nejen k vůli blbejm ekologům se rozmnožil.
Vy urvete kus mechu, pak jako pokus to doma nastříkáte lakem a pak to stejně vyhodíte.
K tématu. Kupte mech na to určen a nikde neiprovizujte.
Tohle je skutecne narocna disciplina. Maly objem o velikosti cca talire v domacich podminkach "nejak" vyrobite, ale pokud nemate zkusenost s nanasenim vrstev (dava se i barva), muze to zacit plesnivet, sednout, zlutnout, drolit se. Plus na to spltrebujete hodne toho materialu a hlavne mechu, ktery se ne vsude muze sbirat legalne. Kamos si s tim udelal biznis a je to prej slozite a narocne.
Dočetla jsem se, že do obrazů je používán pravý přírodní mech, který je stabilizován za pomoci konzervační látky. Díky tomuto procesu si zachová přirozený vzhled a barvy až po několik let.
Píšou to v článku o stabilizaci mechu: Mech někdy dokáže ztratit svojí sytě zelenou barvu, avšak vrátit mu barvu můžeme díky zelenému barvivu, které používáme na vajíčka, nebo lze sáhnout také po potravinářském barvivu.
tm
Aha, to bych musel nějak vyzkoušet - barvivo na vajíčka, to dát asi leda do spreje?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.