Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna staré elektroinstalace v bytě

Od: zirafka odpovědí: 14 změna:

Uvažujeme, že v bytě 2plus jedna o rozloze 52 m2, stáří 35 let, necháme provést novou elektroinstalaci v mědi. Prosím, máte někdo osobní zkušenost, jak dlouho to trvá, je třeba vrtat do panelů a kolik může být výsledná cena včetně cesty a materiálu a práce. Děkuji všem za případné zkušenosti.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Zalezi na panelovej sustave, napr v T06B sa daju stare kable vytiahnut. Nejakemu sekaniu pre dalsie krabice a kable sa nevyhnete. Byt bude komplet zapraseny a neobyvatelny. Pre sikovnu firmu 5 dni prace max.

hodnocení

2x
Cena podla narocnosti, da sa odhadnut z projektu. Zalezi tiez na vybere zasuviek a vypinacov. Odhadom vsetko spolu od 30 000 po 100 000 czk.

krtek6
hodnocení

2x

těžko říct...záleží na množství kabelů, sekání, délce drážek, jističů, lišt...atd... já jsem natahal "jen" kabely" a udělal drážky svépomocí...a jsem zatím na 5000,- ale to mám kabely z bazoše za 1/3 ceny, práci mám svou zadarmo a ještě mám tak za 5tis světla 5tis koncové prvky zásuvky a 5tis rozvaděč...a práce je na tom nejhoší...kor do panelu

když je někdo šikovný, manuálně zručný, ušetří hodně.

krtek6

já bych spíš řekl, že primární atribut je...chtít a něco pro to udělat...a ne jen si zaplatit a čekat jak to dopadne...hromada lidí prodělá na tom, že má servis a nehlídá si náklady

hodnocení

0x
Este dodam, sekat ani prasit sa nemusi, ak sa pouziju listy / parapetne kanaly, ale to nevyzera dobre. Vela sa toho da tahat v podhlade.
krtek6

v podlaze se to tahat dá, ale to vyřeší jen půl problému...stejně v jednom místě v závislosti na počtu kabeláže musíš z té podlahy vyjet po stěně do rozvaděče, kterej určitě bude někde pod stropem

známý to natahal za předstěnou, zakryl to SDK. Nemusel sekat, štukovat atd. Ale zmenšil si místnost o 4+4cm.

krtek6

jj tohle je asi řešení...ale opět záleží na typu paneláku a skladbě podlah...v mém konkrétním případě bych musel vyřezat asi půlku mazaniny na chodbě, a to mi přišlo ještě daleko větší zlo než to tahat stropem a udělat x prostupek...řešení se vždycky najde...ale někdo musí používat hlavu...dneska bych už to taky dělal krapet jinak :)

Jasně, vždy je více možností, dle místních podmínek..
dneska bych už to taky dělal krapet jinak***to říká mnoho lidí a je to dobře. Páč chybou se člověk učí.

Trosku nastalo zmatenie jazykov : pisem o podhlade, nie o podlaze.

krtek6

aha...teď jsem si to toho taky všiml*smich* no v PODhledu je to ideální...ale s tím souvisí ty prostupky mezi místnostma...já mám třeba na chodbě v místě kde bude rozvaděč asi 6x24mm dír, a ty jsou plný kabelů *smich* to byl totiž nejširší vrták co šel koupit na SDS+ štopku...pak už bylo všecho SDS Max, a to nemám*nevi* ušetřil bych tím sousedů taky kousek času a sobě bolesti zad

mathew
Tak podlaha by šla použít taky, ale pak může být problém, když tam člověk rozlije vodu. Já bych to taky tahal podhledem bude to rychlejší a méně bordelu. Navíc to pak jde lépe opravit/upravit pokud bude potřeba.

haj
hodnocení

0x

Počítej 1 metr kabelu koupíš zhruba 24 Kč (cyky 3x2,5 - K světlům bude levnější a ke sporáku dražší Tak uvádím tento průměr)

To si můžeš sám změřit a rozkreslit - kolik cca metrů kabelů bude potřeba

a trochu sádry a jádrovka /štul a nejvíc peněz bude stát práce (počítej klidně 50.000 i víc - práce rukama dnes stojí násobky práce průměrného vysokoškoláka).

Plus strojky (viděl jsem ABB TANGA ve výprodeji za 35,-/kus)... -

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]