Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekonstrukce RD - postup prací

Od: fonder* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, přestěhovali jsme se do staršího RD (Svitavsko). RD vyžaduje výměnu rozvodů vody, odpadů, topení, elektřiny + ostatní další úpravy. Jaký by jste prosím doporučili postup? Mám poptat pár menších firem na cenovou kalkulaci? U nich nevím, zda se s nimi dá domluvit na určitých přípravných prací, které bych zvládl sám. Nebo mám zkusit poptat jednotlivé řemeslníky a nějak to ukočírovat, aby práce na sebe navazovaly? Vzhledem k narození dítěte potřebujeme mít do podzimu hlavní věci udělané. Děkuji...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den,právě provádím totéž v RD (topení,okna,rozvody),pokud mám říct názor za sebe,tady je.Pozval jsem několik řemeslníků ke zpracování cenových nabídek.Obecně to vychází tak,že nejlevnější byl vždy člověk,který tu kterou činnost neměl jako hlavní zdroj příjmu,např. topenář dělal celý dům sám (3 podlaží) a měl to za 8 dní hotové i z odzkoušením a oproti firmám byla úspora přes 40%,totéž u zedníka (koupelna,kuchyň) cena 8.000 kč oproti 25.000kč nabízených jinými...Co se týče přípravných prací,dělal jsem je pokud možno sám=další úspora.Něco jiného je to u oken,tam to asi jinak než přes firmu nepůjde,ale i mezi nimi jsou rozdíly

Hodně štěstí

jabraka*
hodnocení

0x

Elektřinu bych určitě nechal na odborníky.K tomu bys měl mít i revizi. Rozvody vody a topení ti udělá firma, i bokem odpady.

JABRAKA

hodnocení

0x

Dobrý den, dovolím si zaujmout poněkud jiné stanovisko.Píšete: "ostatní další úpravy" . Z toho co bylo Vámi napsáno bych doporučil postup: zajít za projektantem, domluvit si poté schůzku namístě a alespoň rámcově vytvořit projektovou dokumentaci podle paltných předpisů a podle Vašich potřeb bydlení. Sám jsem projektant a tvrdím za sebe, že co ne na paíře je k ničemu a kolikráte se toho dá taktoi hodně pokazit. Navíc mě napadlo, nebudete potřebovat nějaké ohlášení stavebních prací a podobně? je to otázka, ale dovoluji se domnívat, že by toto bylo namístě. Vím, že Vám to komplikuji a na konec dodávám, že se spíš snažím připomenout zhruba postup asi jak by to mělo správně být. Vždycky je lepší dělat něco podle výkresu než baj voko. nemyslíte. Bohužel cena může být pro Vás také velká. No prostě zvažte to. Projekci ve svitavech znám.

zakus*
hodnocení

0x

Dobrý den, vzhledem k dnešnímu datumu moc času není.

Vlastní zkušenost: El.instalaci (moje řemeslo), přípravné práce a malou zedničinu jsem si dělal sám. Ostatní řemesla jsem si dopředu vyjednal.

Nejdůležitější věcí je vědět co chci (a myslím tím opravdu do posledního detailu), pokud to nevím musím pozvat (zaplatit) projektanta nebo zkušeného stavebníka. V průběhu stavby jdou věci změnit, ale někdy je to poměrně složité. Pokud si nasmlouváte jednotlivá řemesla můžete ušetřit dost peněz, na druhou stranu se budete trápit s návazností a spoluprací mezi řemeslníky. Na jednotlivá řemesla mít písemnou smlouvu kde bude uveden termín dokončení včetně penále při nedodržení. Může se zdát, že je to zbytečné. Ale až vám "Lojza z hospody" nepřijde a nebude brát ani telefon potom je každá rada drahá a časový plán v háji.

Můj harmonogram

6/07 - Ještě bydlí starý nájemník, hrubý náčrt dispozice a elektroinstalace

7/07 - Kompletní naplánování dispozice a instalací

- Bourací práce, odpady, voda, příprava topení

- příprava elinstalace

- příprava podlahy

8/07 - okna, dodělání vody , topení, elinstalace

- omítky

- obklady koupelna, WC, čekání na vysušení podlah

9/07 - podlahy, malby

- vnitřní dveře

- různé dodělávky (to nejhorší) :)

10/07 - půlka října stěhování.

fonder*
hodnocení

moc všem děkuji za rady. Pozval jsem si projektanta na hrubý návrh, obvolávám na kalkulace řemeslníky a firmy, na stavebním úřadě není potřeba nic ohlašovat. Věřím, že se práce spojená s rekonstrukcí vyplatí. Pěkný den

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma výměna rozvodů cena

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]