Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký typ karmy

Od: nestastnik® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den všem,

rekonstrukce bytu je téměř u konce,nyní potřebuju koupit novou karmu,doporučíte mi něco?Jedná se o tři odběrná místa (vana,dřez,umyvadlo) s vývodem spalin do komína.Může být teplá voda přímo z karmy připojena na PPR trubku?

Dále ještě též potřebuju novou kuchyňskou linku,ale prošel jsem 5 obchodních domů s nábytkem,ale nikde nebylo nic vhodného.Na zakázku je to zas drahý.Existuje nějaký internetový obchod?

Díky za tipy

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

stepi*
hodnocení

2x

Dobrý den,

z mého pohledu bych doporučil místo plynové karmy raději plynový bojler. Výhodou je to, že voda má stabilnější teplotu - lepší regulace a co je hlavní, je velká úspora financí. Sice je bojler trošku dražší, ale je to výhodnější koupě. My jsme chtěli také karmu - cena se pohybuje 7 000 - 10 000kč dle tipu a bojler máte už za 12 000Kč 80l, což je dostačujicí. Úspora je tam opravdu veliká.

Pokud by jste chtěl poradit značku Bojleru, není problém:).

Hezký den

Petr

hodnocení

Ano,díky,nechám si poradit značku bojleru.A jak je to s vývodem spalin?

stepi*
hodnocení

0x

Dobrý den,

jedná se o značku Johny Wood:) - je to Kanadská firma mám takový dojem:). Jedná se opravdu o dobrý bojler. Tip nám dal skvělý plynař, který se v tom vyzná. Karma, obzvlášť stará Vám prohoří koruny a stokoruny a i tisíce Vám letí do "vzduchu".

Zde si prostě (stejně jako u bojleru elektrického) navolíte stupeň, jak má být voda teplá:). Máme 80l, jsme dva a to úplně to stačí. Stačí to i pro 3 člennou rodinu.

Za rok jsme ušetřili 4500Kč a to máme běžný provoz:). Což si myslím, že je dost:). Rozhodně ušetříte a ještě budete mít teplejší vodu, protože pomocí karmy než naregulujete tu správnou teplotu, tak sám určitě víte, že to nějakou dobu trvá:) - takto to budete mít hned.

Myslím, že větší investice, kterou do toho sice dáte se Vám 100x vyplátí a budete s ním spokojený:). A je to na odtah do komína, protože to tak také máme.

Jinak jsem se nyní díval na internetu a na následujícím odkazu je: plynservis.cz/... za něco málo přes 9000Kč:)

Hezký den

Petr

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]