Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem,
rekonstrukce bytu je téměř u konce,nyní potřebuju koupit novou karmu,doporučíte mi něco?Jedná se o tři odběrná místa (vana,dřez,umyvadlo) s vývodem spalin do komína.Může být teplá voda přímo z karmy připojena na PPR trubku?
Dále ještě též potřebuju novou kuchyňskou linku,ale prošel jsem 5 obchodních domů s nábytkem,ale nikde nebylo nic vhodného.Na zakázku je to zas drahý.Existuje nějaký internetový obchod?
Díky za tipy
Dobrý den,
z mého pohledu bych doporučil místo plynové karmy raději plynový bojler. Výhodou je to, že voda má stabilnější teplotu - lepší regulace a co je hlavní, je velká úspora financí. Sice je bojler trošku dražší, ale je to výhodnější koupě. My jsme chtěli také karmu - cena se pohybuje 7 000 - 10 000kč dle tipu a bojler máte už za 12 000Kč 80l, což je dostačujicí. Úspora je tam opravdu veliká.
Pokud by jste chtěl poradit značku Bojleru, není problém.
Hezký den
Petr
Dobrý den,
jedná se o značku Johny Wood - je to Kanadská firma mám takový dojem
. Jedná se opravdu o dobrý bojler. Tip nám dal skvělý plynař, který se v tom vyzná. Karma, obzvlášť stará Vám prohoří koruny a stokoruny a i tisíce Vám letí do "vzduchu".
Zde si prostě (stejně jako u bojleru elektrického) navolíte stupeň, jak má být voda teplá. Máme 80l, jsme dva a to úplně to stačí. Stačí to i pro 3 člennou rodinu.
Za rok jsme ušetřili 4500Kč a to máme běžný provoz. Což si myslím, že je dost
. Rozhodně ušetříte a ještě budete mít teplejší vodu, protože pomocí karmy než naregulujete tu správnou teplotu, tak sám určitě víte, že to nějakou dobu trvá
- takto to budete mít hned.
Myslím, že větší investice, kterou do toho sice dáte se Vám 100x vyplátí a budete s ním spokojený. A je to na odtah do komína, protože to tak také máme.
Jinak jsem se nyní díval na internetu a na následujícím odkazu je: plynservis.cz/... za něco málo přes 9000Kč
Hezký den
Petr
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.