Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Diferenciální (porovnávací) termostat

Od: trifid odpovědí: 14 změna:
Nemáte někdo typ na laciný diferenciální termostat potřebuji spínat ventilátor když je venku větší teplota než v dílně. Děkuji Trifid

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Například RJ402 - Rozdílový teplotní spínač - Elektrobock. Ktomu nějakou rozvodničku... 5-6 modulovou. Přidat jistič...

trifid
hodnocení

Chci spínat 12V ventilátor nepotřebuji rozvodničku a myslel jsem laciný termostat třeba do 500 Kč ale jinak díky

Arduino a dve teplotne sondy alebo par operacnych zosilnovacov a analogove riesenie. Cielom je hnat dnu teply vzduch zvonku?

hodnocení

0x
Něco podobného mám na chlazení akvária.
Nastavím rozsah teplot kdy má spustit chlazení a nestarám se
a.aliexpress.com/...

trifid
hodnocení

Díky za tip ale já potřebuji porovnávací termostat který má dvě čidla abych mohl spustit ventilátor když je venku větší teplota než uvnitř.

hodnocení

0x

Sice není do 500...je tady

doplněno 08.03.25 17:50:

Dnes jsem získal zpět odzkoušené schéma (výrobek zhotoven 3x) a odzkoušen na třech zařízeních; hooodně dlouhou dobu byl v provozu...pokud jste kutil...dělá to přesně to, co požadujete...

Diferenciální (porovnávací) termostat
Diferenciální (porovnávací) termostat #2
trifid
hodnocení

Díky, To se hodí.

trifid
hodnocení

Díky ale ta cena je fakt blbě no

Číňan prodá levněji.;)

pl.aliexpress.com/...

hodnocení

0x
Možná bude použitelný termostat který je určen pro spínání oběhového čerpadla solárního ohřevu TUV.

riva
hodnocení

0x

Dva termočlánky zapojit v sérii proti sobě do jakéhokoliv termostatu se vstupem pro termočlánek (nebo napětí). Když bude kladné napětí, sepne se ventilátor.

Chápu správně, že musí jít o kombinaci ptc a ntc?
@bery termočlánek není termistor.
riva

Termočlánků (ne termistorů) - tedy třeba dva termočlánky typu "K".

cs.wikipedia.org/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]