Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dřevo plast plotovky

Od: david63® odpovědí: 12 změna:
Ahoj
Dodělávám plot a volba padla na plotovky z dřevo plastu do výplní. Díval jsem se na netu ale výrobců je dost a cena je také různá. Máte někdo zkušenost se slušným dřevoplastem za relativně rozumnou cenu?
David

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

2x

Když jsem hledal nejlevnější variantu, tak ze dřeva nebo dřevoplastu vycházela nejlevněji výplň z fotovoltaických panelů. Bezúdržbové a i nějakou elektřinu to vyrobí.

Dřevo plast plotovky
km

tak hnusnější jsou snad už jen tenisové sítě, ale ty zase nevyrobí žádnou el.

25.02.25 10:06

km - *palec*

... velebnosti, jdu bl.jt ...

@km *palec**palec*

riva

To už záleží na každém kolik do toho chce vložit umu a prostředků. Snad jako u všeho. Spíš je zajímavé, že takový plot vyjde levněji než plot z kupovaných dřevěných plotovek. Nehledě na elektřinu, která se takto dá získat.

km

ano, to je jistě k zamyšlení, včetně životnosti, udržitlenosti a ekologie (dřevěnou plaňku ekologicky zlikvidujete velmi snadno)

vladimir2
hodnocení

1x

Dobrý den, my jsme použili tyto: unihobby.cz/...

Vypadají dobře a jsou kvalitně zpracované.

Vladimír

pecenkav

Já bych se zeptal za sebe, jestli to chápu dobře, tak je to nějaká umělá hmota PVC, to modrý, a zvenku je to potažený folií s dřevěným dekorem?

vladimir2

Dobrý den, modré to není vůbec. Je to plno plastové, barvu uvnitř to má asi jako ta světlejší část dekoru. Dekor je v lisovaný v tom materiálu... Nejlepší je jít do nějakého hobby marketu, tam mají více druhů. My jsme měli původně vytipovany jiný, ale ve skutečnosti to vypadalo hnusně, tak máme tento.

hodnocení

0x

Není nad skutečné dřevo, tuhle hrůzu jsem viděl u nás v ulici a po třech letech už se jim části začaly ulamovat. Stačila malá rána míčem.

hodnocení

No říkám si že když by se dobře natřeli plotovky z prken a nebo se dokonce namáčely tak by to nemuselo být špatný.

Přesně tak, nejlevnější varianta není vždy to nejlepší (nejen u plotu, ale všeobecně). Mám sokl ze žuly, plot z prken délky 125cm, šířka 10cm a mezi tím 2x 8cm, pak opět 10cm, mezery jsou 4cm. Natřené luxolem, za tři roky nátěr opakuji a je to OK. Jako sloupky jsem použil jäckel 50x30mm, od sebe 2m a mezi nimi hranoly 60x30mm. Spodní hranol je 30cm od soklu, horní 20cm od vrcholu sloupků. Prkna jso přibité hřebíky. Luxolem jsou natřené i sloupky (napřed základovka). Je to vyzkoušené a drží to v pohodě, dokonce jsem to před tím zkoušel i bez základovky na rezavé lešenářské trubce a kupodivu to dál nerezivělo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]