Dobrý den, budu opravovat sypající se šamot v kamnech šamotovou hmotou zadělanou vodním sklem. Někde bude potřeba vrstva větší než max. udaných 5 mm v návodu. Otázka zní, zda mezi jednotlivými vrstvami stačí nechat vyschnout 24 h bez ohně, nebo zda je nutné jednotlivé vrstvy pálit. Vysype se to rychle když zamáznu špachtlí celou desku najednou, kde jsou praskliny cca 1cm? na zadní části je deska kompaktnější, praskliny mají tvar V při bočním pohledu. Uvítám případně i další nápady. Výměně bych se chtěl vyhnout. Díky
moje zkušenost je, že to vydrží tak max rok, ale záleží jak moc často topíte. dělal jsem to vše najednou, ne po vrstvách, do větších děr jsem vložil kousky šamotu.
standa
Jednou, dvakrát ročně to klidně podstoupím. Díky za zkušenost
V dávných dobách jsem to na Petrách a Clubkách na podzim vymazával i v tlouštce celé vložky a minimálě sezónu denního topení uhlí + dřevo to vždy vydrželo. Samozřejmě to chce při čištění vždy kontrolovat, ale to platí i pro nepoškozený šamot.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.