Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Mám cirkulárku vytopenou při lonské povodni.Poradte kam ji mám odvézt,at se na ni někdo koukne a popřípadě opraví.Okolí Ostravy nebo Frýdku Místku.Děkuji.
Můžete zkusit ještě motor rozebrat - odstranit oba ložiskové štíty, vyjmout rotor, odmontovat kryt a rámeček svorkovnice, a prohlédnout zda uvnitř motoru není usazené bláto, změřit izolační odpor a pokud je nevyhovující, takto očesaný stator vložit do trouby na max. 800C a nechat několik hodin sušit. Občas nutno otevřít dvířka a vyvětrat, aby vlhký vzduch utekl ven.
No a pak změřit měřičem izolačního odporu (Megmet, PU 311 nebo jiný s měřícím napětím 500V) hodnotu izolačního odporu, co si pamatuju tak min 0,4 MOhm za tepla, min. 2 MOhm za studena a pak bude téměř jasno, .jestli je motor dobrý nebo do šrotu.
Cirkulárka je pouze slangový název. Zkuste odtajnit, o co se jedná a jak dalece to bylo zaplaveno. Pokud jde o hospodářskou pilu a došlo k zaplavení motoru, je někdy určitá šance, že se podaří vysušit vinutí statoru a po výměně ložisk to může fungovat. Stejně tak se dají vyměnit ložiska v hřídeli stroje. Pokud došlo k zaplavení vypínače, tek ten bych určitě rovnou vyměnil.
Pokud se ale bavíme o formátovací pile s elektronikou, posuvem pravítek, zdvihem a náklonem, tam jde o toálku, to se nevyplatí opravovat.
A kdo to udělá? Naprosto nečekaně - servisák. Sám jsem tam po povodních pár postižených mašin řešil. Takže podle značky stroje oslovte servis
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.