Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Utopená cirkulárka

Od: jirman odpovědí: 8 změna:

Zdravím.

Mám cirkulárku vytopenou při lonské povodni.Poradte kam ji mám odvézt,at se na ni někdo koukne a popřípadě opraví.Okolí Ostravy nebo Frýdku Místku.Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Nový motor a na hřídeli vyměnit ložiska. Případně novou hřídel.

ja1
hodnocení

2x

Můžete zkusit ještě motor rozebrat - odstranit oba ložiskové štíty, vyjmout rotor, odmontovat kryt a rámeček svorkovnice, a prohlédnout zda uvnitř motoru není usazené bláto, změřit izolační odpor a pokud je nevyhovující, takto očesaný stator vložit do trouby na max. 800C a nechat několik hodin sušit. Občas nutno otevřít dvířka a vyvětrat, aby vlhký vzduch utekl ven.

No a pak změřit měřičem izolačního odporu (Megmet, PU 311 nebo jiný s měřícím napětím 500V) hodnotu izolačního odporu, co si pamatuju tak min 0,4 MOhm za tepla, min. 2 MOhm za studena a pak bude téměř jasno, .jestli je motor dobrý nebo do šrotu.

trtr
hodnocení

0x
Zdravím, toto řešil youtuber Killeroz, sice svářečky, ale bude to podobné. Bohužel to chtělo řešit dříve, pokud to nebylo dobře skladováno a včas trochu vysušeno, tak vinutí bude patrně zoxidované a to bych viděl na nový motor.

hodnocení

0x
Sběrný dvůr.

hodnocení

0x

Cirkulárka je pouze slangový název. Zkuste odtajnit, o co se jedná a jak dalece to bylo zaplaveno. Pokud jde o hospodářskou pilu a došlo k zaplavení motoru, je někdy určitá šance, že se podaří vysušit vinutí statoru a po výměně ložisk to může fungovat. Stejně tak se dají vyměnit ložiska v hřídeli stroje. Pokud došlo k zaplavení vypínače, tek ten bych určitě rovnou vyměnil.

Pokud se ale bavíme o formátovací pile s elektronikou, posuvem pravítek, zdvihem a náklonem, tam jde o toálku, to se nevyplatí opravovat.

A kdo to udělá? Naprosto nečekaně - servisák. Sám jsem tam po povodních pár postižených mašin řešil. Takže podle značky stroje oslovte servis

jirman
hodnocení

Zdravím.

Mám cirkulárku vytopenou při lonské povodni.Poradte kam ji mám odvézt,at se na ni někdo koukne a popřípadě opraví.

Čemu tu není rozumět? Samozřejmě že hledám servis.

hodnocení

0x

Firmu na převíjení elektromotorů poblíž nemáte?

Případně EMONIX Suchdol nad Odrou

jirman
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]