Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hluk od sousedů

Od: monika odpovědí: 32 změna:

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jak by se dal řešit hluk od sousedů? Bydlí nademnou rodina s malým dítětem, odhadem mu jsou tak dva roky a každé ráno v 6 začne příšerný bordel, dupání přes celý byt, řev, brek, pak začne mlátit s věcma o zem nebo do topení, prostě šílený. X krát jsem na ně zakřičela, na chvilku to třeba přestane, pak zase znova. Když jsem za nimi byla je slušně poprosit, zda by se to dalo nějak zkusit zmírnit, odpověděli, že se snaží a vědí to, ale nejde to nijak víc. Přemýšlela jsem, že ještě promluvím s majitelem bytů (patří mu tady všechny) ale nevím, zda to má nějaký smysl. Stěhovat se nechci, ale zároveň se to už nedá vydržet.. Nepomáhají ani špunty do uší ani bílý šum ani sluchátka. Vždy mě vzbudí rána, jak něčím hodí o zem a následně hodinu v kuse dupe jak slon. Myslíte, že by pomohl třeba koberec? Já bych ho snad i zaplatila, kdybych věděla, že to fakt pomůže.. (myslím, že tam mají nějaké staré parkety) Já samozřejmě chápu, že to není úplně jejich vina, dítě je prostě hlučný, hraje si, nemůžou ho tam přivázat.. A není ani jejich chyba, že v tomhle paneláku je vše slyšet, ale nejsem ve vlastním bytě schopná se ani vyspat. Po odpolední směne kdy přicházím domu ve 23:30 ráno fakt umírám.. Díky moc za rady a zkušenosti.

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Poradte,cz má archiv. K nalezení pod lupou v modrém okénku

jir
hodnocení

2x
A teď si představte, že jste vlastník bytu, ve kterém bydlíte a nad byt nad vámi se pronajímá. Majitel bytu vám řekne, že byt může pronajmout komu chce.
U nás tak bydleli Romové. Vajgly na chodbě, pytle s odpadky, neustále otevřené dveře. Hádky, rámus, nadávky takové, že by příslušník majority šel do vězení.
To je teprve past!

amy®
hodnocení

1x

Znám v okolí několik rodin s dětmi, které bydlí v paneláku a řeší to samé, stížnosti od obyvatelů v bytech pod nimi. Je těžké zakazovat dětem, aby dupaly, běhaly apod., to děti dělají.. hlavně aby nebyl porušován noční klid, jinak s tím nemůžete nic dělat... Jedné rodině, ačkoli byli v pronájmu, pomohlo od stížností odhlučnění podlahy. Sice to byl pro ně po dobu prací nekomfort, ale s vidinou lepších sousedských vztahů do toho šli. S majitelem se domluvili, sehnali si firmu, zaplatili... majitel to bral jako zhodnocení bytu a oni měli nějakou dobu snížené nájemné. Sousedské vztahy se zlepšily... ale ne každý by byl ochotný do tohoto řešení jít.

empatie
hodnocení

0x
Dobrý den, chybí Vám empatie a základy lidské slušnosti. Až jednou budete mít děti, třeba Vám "to" jednou dojde. Zkuste se zamyslet nad svým chováním a zeptat se sama sebe, zdali se svět točí/netočí jen kolem Vás. Přeji mnoho zdaru při možné budoucí výchově dětí.
monika
hodnocení

Krasny den, jak jste si jiste precetl v mem prispevku, jasne tam pisu, ze naprosto chapu, ze je to dite, ktere si hraje a rovnez chapu, ze to neni jejich chyba, ze je tu vse slyset. Sla jsem za nimi v dobrem a SLUSNE jsem je pozadala, zda by se nemohli ztisit, alespon v 6 rano. Uvedomte si prosim, ze jsem taky clovek, co se potrebuje vyspat a chtel by mit u sebe doma klid. Kdyz jejich ditko probrecelo x noci za sebou, ani jsem nepipla. Kdyz ale v 6 rano zacne hazet a mlatit hrackama o zem, s tim uz by neco delat mohli. Tak si priste mozna ty moralisticke kecy odpuste. Tohle je poradna a Vy jste mi nijak neporadil.

empatie
"X krát jsem na ně zakřičela" Vám přijde slušné a naprosto v pořádku? V tom případě si nechte poradit od odborného lékaře.

@empatie: Paní Monika se slušně zeptala, jak danou situaci řešit a požádala o radu! Když VY neumíte slušně a dobře poradit, tak se raději vůbec nevyjadřujte! Myslím, že právě na vaše nesmysly tazatelka nečeká! Takže hlavně se zkuste nad svým chováním zamyslet VY!

PS: Chytnete se jedné věty o zakřičení, ale podstata celého problému vám uniká. Bylo by třeba zakřičet na vás!

monika
hodnocení

Ano, zakricela jsem TICHO, kdyz mi nad hlavou zacalo dite busit pul hodiny v kuse do podlahy a pote do topeni. Jsou tu stupacky, vite jak je to slyset? Vzbudilo me to tak, ze jsem se lekla a uplne nadskocila. Myslim si, ze jsem byla naprosto v pravu, protoze to byly silene rany.

re4zon
Nekrmte empatickeho trolla ;)

Ano, buď troll, nebo blb.

mate59
hodnocení

0x

Jestli mají plovoucí podlahu, ta je hlučná.Hlavně když nemá pod ní není nějaká protihluková izolace.Zkuste na noc speciální špunty do letadla.Nebo se odstěhovat.

monika
hodnocení

Dekuji za odpoved, spunty vylozene do letadla jsem asi nezkousela, koupila jsem 3 druhy (i drazsi a na zaklade recenzi) a nepomohlo to, mozna to jen ten hluk trochu utlumilo. Pani v lekarne mi rekla, ze pomohou s hlukem kolem me, ale rany nademnou to asi neutlumi. Stehovat se nechci, zadny solidni podnajem zde v malem meste bohuzel neni. Ale vypada to, ze mi nakonec nezbyde nic jineho.

vita

pro mate59: Takovou odpověďí jste ukázal,že odpovídat takto je velmi přízemní.Vypadá to,že někdo jako vy bydlí nahoře.

fr
hodnocení

0x

Řešení to nemá. A´t Vám tady bude kdokoli psát cokoli. Vydržet to - nebo stěhování... mám to zkušené...

monika
hodnocení

Dekuji za odpoved, asi i potrebuju takhle nakopnout, abych se fakt odstehovala. Jen je mi to lito, mam hezky byt za dobre penize, ale ten spanek, to uz nedavam, asi je to pro me prednejsi.

km
hodnocení

0x
Koberec by zmirnil hluk od padajicich hracek. Lepe by pomohly spravne provedene sdk podhledy s akustickou vatou, ale zcela to urcite neodstrani.
Mit dite je jeste stale normalni a deti se proste tak chovaji, ze jim veci padaji z ruky, pobihaji, poskakuji a dupou. A pokud hluci nezamerne v dobe od 22 do 6 hodin, asi si nelze na nic stezovat. Mozna mate zvyseny prah citlivosti na tento hluk, kdyz pisete, ze ani spunty nepomuzou...
Proto se bud odstehujte nebo provedte patricna stavebni opatreni, ale uz sousedy svymi stiznostmi a krikem neobtezujte. Vina neni na jejich ani na vasi strane, vina je na strane te stavby, ve ktere bydlite, protoze nepocita s beznym hlukem, ktery lidsky zivot zpusobuje.
monika
hodnocení

Dekuji za odpoved, jak pisu, naprosto chapu, ze je to male dite a ze za to uplne nemohou, tak jsem to rekla i jim. Zakricela jsem az v momente, kdy se opravdu pul hodiny v kuse ozyvaly priserne rany, jak do podlahy tak i do topeni. Takze ano, dite si hraje, ale tohle je extrem a myslim si, ze by v takovem pripade uz meli rodice zakrocit. To, ze krici, breci to chapu. S tim uz treba tolik delat nejde.
Citliva na hluk urcite jsem, ale nejsem jedina. Predemnou tu bydlel kluk, ktereho jsem se par dni po nastehovani zeptala, zda taky slysel hluk - odpovedel, ze to bylo priserne a kvuli tomu se vlastne odstehoval, uz to nemohl dal snaset. Ale nikdy za nimi nebyl jim neco rict, tak jsem si myslela, ze si to treba ani neuvedomuji a promluva pomuze.
Kdyz u me spala kamaradka, rekla mi, ze by tu v zivote nebydlela a to tu byla 1 noc. Takze asi tak.

km
Rozumim. Rozhodne se da dite udrzet na uzde, treba tak ze dotknout se topeni pro nej bude tabu. Podobne uz vetsimu diteti se da vysvetlit, ze nesmi hazet hracky na zem.
jaj*
Sice jsme bydleli v baráku, ale skoro nikdy jsem nebyla hlučná, snad jen když mě matka zavřela na půdu aby měla klid protože jsem všude lezla, ale hlučná jsem nebyla. Pokud si někdo nezvládne vychovat děti aby byly zticha, tak co z nich vychová až budou větší?a ve škole taky bude mlátit do radiátorů? I když v dnešní době bych se tomu ani nedivila.

hodnocení

0x

Na takové rány a bouchání, takové ty podprahové zvuky nepomůžou žádné štuple.

Domluva s nimi taky ne, je to prostě malé dítě bohužel a od 6 rána končí noční klid.

Řešení bych viděl dvě: bud se přestěhovat nebo si najít práci jen na ranní směnu. A nebo si prohodit byty :)

koberecek
hodnocení

0x

Také bych požádala, aby si koupili koberec, co nejsilnější, dokud dítě neodroste! Před topení zábranu, aby do něj nemohlo třískat.

Špatně udělaná podlaha, dnes už jsou jiné materiály, ale předělávka je drahá.

Hluk se šíří i topením, jak uvádíte a svislou konstrukcí.

Je možné odhlučnit i Váš strop, ale 100 % to nikdy nebude a také bohužel vyšší finance.

Pozvěte si odborníka na zaměření hluku, najdete určitě po zadání ve Vašem městě, kraji. Možná hluk převyšuje limity a majitel domu by měl konat a zajistit nápravu.

Je to dítě normální? Nemá psychickou vadu? Pokud má, tak problém bude asi stále.

Pokud je zdravé, tak bude chodit do školky a budete mít přes den klid. Po ránu ale asi ne, tak tu hodinku, než se vypraví a odejdou.

No a školák na základní škole už potom tolik nebude dupat (snad).

p23®
hodnocení

0x

Vydržte.

Dítě povyroste a bude klid. Někdy je lepší slyšet sem tam nějakou ránu, než úplný klid. Bydlela jste jinde. Pokud se člověk přestěhuje, musí si zvyknout na prostředí a na cokoliv. Pokud tam není domluva, je to o to horší. Ale všude je něco. Je třeba buď jednat nebo si zvyknout. Za nějaký čas to bude opět jiné. Hlavně klid,

Koberec, možná. Ale vše je na domluvě.

Pokud je to opravdu tak těžké, tak je třeba se přestěhovat. Ale i tam může nastat podobná nebo i horší situace.

Zdravím a držím palce. Ať se to zlepší.

hodnocení

0x

Špuntů do uší je vícero duhů.

Můžete zkusit třeba tyto nebo nějaké obdobné:

earplugs.cz/...

id
hodnocení

0x
Vydržte, dítě z toho vyroste. Jdeteli spát o půlnoci a vstáváte s hlukem v 6, tak to není nic strašného. Dítě jde přes den spát, tak si zdříměte taky. Třeba od září půjde do školky a nebude mít čas ráno dělat bibec.

mnd®
hodnocení

0x

Noční klid je stanoven od 22h do 6h.Když malé dítě začíná den hozením bowlingové koule v šest na parketovou podlahu,tak tomu se dá zabránit sebráním mu té koule a potom nastane ten křik.Ten umlčet většinou nejde.Svázat dítě do kozelce taky ne,uspat ho prášky taky ne...Dítě nezajímá vaše pracovní doba a že zrovna ještě pořád chcete spát,když ono už vstává a chce pozornost a papat...bohužel.

23:30 jste doma.V posteli cca.o půlnoci.Pak šest hodin spánku je sice o hodinu kratší než doporučení,ale celkem dostačující.Spánek je individuální. Všeobecně se dá říci, že lidi se dělí na krátké a dlouhé spáče. Výzkumy ukazují, že zdravý člověk spí denně v průměru 6 – 8 hodin.A to splňujete.Že máte budíček šokem a ne vyspáním se je ale hodně špatný.To by mohlo zanechat i psycho problémy a to je potřeba řešit.Neporadím kde a jak,ale rozhodně ne čekáním až dítě trochu zestárne - pak začne hrát na bubny a bude pouštět zesilovač na max.volume a pořádat mejdany ve dne...

Jak dlouho spát podle vědců National Sleep Fo/...?

Novorozenec (0 – 3 měsíce): 14 až 17 hodin spánku za den

Kojenec (4 – 11 měsíců): 12 až 15 hodin denně

Batole (1 – 2 let): 11 až 14 hodin za den

Předškolák (3 – 5 let): 10 až 13 hodin denně

Školák (6 – 13 let): 9 až 11 hodin za den

Teenager (14 – 17 let): 8 až 10 hodin denně

Dospívající (18 – 25 let): 7 až 9 hodin za den

Dospělý (26 – 64 let): 7 až 9 hodin denně

Starší dospělý (65+ let): 7 až 8 hodin za den

hodnocení

0x

Naprosto vám rozumím. Ano, noční klid končí v 6:00 h., myslím si ale, že určitá slušnost je být potichu o trochu déle. Já také nebudu ještě ve 21:59h. používat vrtačku. Také jsem měl malé dítě, které někdy brzo vstávalo, ale dá se ho udržet v klidu alespoň do 7:00 h., chce to ale se mu věnovat. Špunty do uší pomáhají, ale proti silnému dupání a rány do stoupaček jsou nedostatečné. Ve starém paneláku jsem v pokoji, kde měli děti nechal odhlučnit strop, účinek byl jen malý. Proto jsem se raději přestěhoval. Je to také bytovka, ale koupil jsem poslední patro a ještě rohový byt. Neříkám, že nic neslyším, ale je to rozhodně lepší, než to bylo.

hodnocení

0x

Je celkem logické,že po upozornění zareagují nejvýše dočasně, ale životní styl nezmění. A není možné si prohodit byty? :) Ono se vám po odstěhování jinam může stát, že vás potká něco ještě horšího. Ono jak děcko porostě, už nejspíš nebude takové divoké.

Jinak já na spaní používám špuntová sluchátka, ať už s něčím piánko puštěnýn, co se po 20 min automaticky vypne, nebo i bez zvuku. Celekm slušně tlumí zvuky okolí..

Další možností je , řešit to u sebe. Jde o to, že nejhorší je stres, který ve vás ty zvyky vyvolávají, to jak čekáte každou další ránu a každá ta další rána zvyšuje pocit bezmoci a vzteku. Jde o to, nenechat se tím hecovat, naučit se brát to jako něco, co prostě je. někomu pod okny jezdí vlaky, jiný má blízko dálnici, nebo hospodu.. Vy jste v domácosti, nebo v důchodu, že v 6 spíte? A že máte zřejmě poměrně lehký spánek?

hodnocení

0x
Ohledně padání hraček a předmětů na podlahu neporadím, ale k tomu dupání pobíhajících dětí - mají bačkory?
Podrážka udělá hodně. Jsem ve stejné situaci, v domku s mizerně udělanou přístavbou s hurdiskovymi stropy se nad nás vrátila sestra s malými dětmi. Půlka kraválu je mlácení hráčkama o podlahu a druhá je dupání, protože není schopna jim pořídit bačkory. Místo toho "odhlučňila" podlahu nivelačkou a korkem, což nezměnilo vůbec nic od předešlého stavu, kdy tam byl koberec.
No vidíte, je to rodina a nedonutíte je změnit návyky a chovat se ohleduplněji. Težko to pak čekat od cizích.

soucitna
hodnocení

0x
Jediná ráda je přestěhovat a hledat místo kde je nad vámi jen střecha a to taky posichrovat jestli na ni nepřistává helikoptéra nebo Ládínek od Smolíků :-D pokus o vtip...
Bydlim ve svém domě podemnou bydlí otec a toho fakt lituju xo musel vydržet
Nebot sem časem zůstala s dvěma dětma sama
A když sem šla něco dolů tak sem.mox dobře věděla že bude rambajs takže nečekejte až budou mít další taky se mění zvyky dospělých jak dítě roste a proste to neni pes že řekněte lehni sedni aninse nehni,
Takže jste vlastně ráda že máte zdravé dítě kterw jen neleží a nekouká a vite že časem půjde na kus dne do školky školy a bude xhodit ve a pak víc světě než skákat. Pokud nechcete na tento vývoj situace čekat a trápit se začnete hledat a prejtw jim zdravé sna d zdravé dítě a těšte se na ty svoje.
Hodně štěstí při hledání *slunce *

ki
hodnocení

0x

Řešte strop ze své strany, pak budete mít klid

potichu.cz/...

potichu.cz/...

bill
hodnocení

0x

Samozřejmě že má smysl promluvit si i s vlastníkem! Já takhle jednou vyřešil stížnost mého nájemce a nad ním dupala u jiného pronajímatele a jenom jsem mu zavolal napsal a on to vyřešil a pak už stížnosti nebyly. Nejtěžší na tom bylo sehnat na něj kontakt

Pokud jste tam všichni v nájmu no tak je otázkou jak se k tomu vlastník postaví.

Pokud mají hyperaktivní děcko, platí větší nájem než vy, no tak nevím, můžete jim koupit koberec ale jestli to něco vyřeší

Tak snad to nějak vyřešíte k lepšímu, držím palce!

Formálně, mezi 6. hodinou ranní a dvaadvacátou hodinou večerní jsi tam můžou vyluzovat zvuky jaký chtějí, prakticky s tím nejde moc udělat když Vlastník nechce

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]