Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kotel h 420 eko u

Od: pavli odpovědí: 16 změna:

dobrý den, jen bych se chtela podelit o zkusenost. Mame tretim rokem kotel h 420 eko u. Dve zimy nebyl problem, ale letos jsem s tim furt bojovala. Kotel jsem dostala na 60 jen dopoledne kdyz jsem nechala otevrena spodni dvirka. Kdyz jsem je zavrela a nechala vzduch jen tou skvirkou kotel nekdy padal i jen na 50. Myslela jsem si, ze je asi o neco horsi uhli, i kdyz porad kupujeme ledvice orech I. Ted kdyz byly ty mrazy tak jsem zkusila vyndat ty samotove desky a ejhle kotel na 60. Ale nechapu jak to mysli ten vyrobce... kdyz treti zima a uz problem Asi se vytvoril nejaky povlak na tech deskach a pres ten samot to uz tak nedokaze ohrat. az budu priste kotel cistit zkusim tam vratit aspon ty spodni desky a uvidime...

Vadilo by to necemu kdyby se v kotli topilo bez tech samotovych desek?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Ano vadilo. Ty desky jsou tam proto aby plamen nebyl ochlazován a palivo shořelo. Však také proto je tam přiveden sekundární vzduch. Kotel aby dobře fungoval musí být provozován v daných podmínkách, pak bude dobře spalovat a bude mít dobrou účinnost přeměny paliva v teplo. Jednou podmínkou je vstup vody do kotle o minimální teplotě 60 stupňů. Tím že kotel špatně provozujete tak máte zbytečně velkou spotřebu paliva a okolí zamořujete kouřem.
pavli

dobrý den

dobře, jak jsem psala zkusim tam vratit aspon část desek.

Ale pokud bych tam vrátila všechny, tak zase budu mit kotel jen na 50 - 55 :(

Z komína se nam skoro nekouři a spotřeba paliva mi příjde stejna

Kdo ten kotel zapojoval?
Fungoval někdy tak jak udává výrobce v návodu?
Četla jste návod k tomuto kotlu?
pavli

dobrý den, jak jsem psala výše předchozí dvě zimy kotel fungoval jak má i s těmi deskami

problem nastal při letošní zime

kotel zapojovali topenáři, řešilo se ještě propojeni kotle - jeden pry aby to bylo presne podle navodu tak by se vse muselo zmenit a asi dalsich 40 000. Druhy topenar rikal, ze to tak muze zustat a nainstaloval nam jen termostat na spinani cerpadla

2 zimy to fungovalo tak se něco muselo změnit. Komín vymetáte, vybíráte popílek z komínu a v kotli pod výměníkem? Může být některá klapka špatně nastavená/nasazená/pokroucená.

hodnocení

0x

Jde také o to,jakou tepelnou ztrátu má vytápěný objekt.Měl Jsem OPOP H 424,tím jsem domek vytopil.Nechal jsem namontovat výše uvedený kotel,který má vyšší účinnost a za půl hodiny po zátopu mám na kotli 80 st C.Sedí Vám prosím tešne ten vymetací plech ve spodní části kotle?

Kotel h 420 eko u
pavli

dobrý den, jedna se o klasickou chalupu z roku 1890 v JIzerských horách, tak ta ztrata tepla bude asi znacna. Ve svetnici vecer 24, rano 15. V kotli je vše jak má být, na tu čistící klapku si vzdy davam pozor aby dobre sedela

Taky bych to viděl na falešný vzduch u čistící klapky

pavli

dobrý den

a jak by se to dalo poznat nebo co s tím?

řekla bych že klapka neni nejak zkřivená a vzdy po vyčištění zkontroluju pohrabáčem že leží dobře a ještě zkontroluju baterkou jestli otvor zakrývá jak má

Dělalo nám to vždycky při špatně posazené ( nebo neposazené vůbec) čistící klapce. Po rozebrání šamotu,pečlivém posazení plechu a opětovném složení vše fungovalo ... chápu že na tom plechu není moc co řešit

Já jsem si nechal vyrobit novou klapku ze silnějšího materiálu a s minimální mezerou okolo stěn kotle.

pavli

tak jedine mohu zkusit tu klapku necim težším kovovým zatížit

ted jeste topím bez těch desek a v kotli mam cely den 60

zítra to chci vyčistit, tak bych tam zkusila vratit třeba aspon ty spodnejší desky a uvidime

pavli

tak jsem dnes kotel vycistila

zatim jsem tam vratila desky do te spodnejsi casti, ty horejsi jsem nechala vyndané

premyslela jsem cim těžkým, ale kovovým by to šlo zatížit

našla jsem u kotle starý rošt

tak jsem ho strčila do te poslednní škvíry nastojato, akorat to vyšlo pod vstup do komina

z druhé strany jsem našla nejaké kousky ještě staršího roštu

tak je ted klapka asi poradne zatížena a uvidime co se bude dít

no jestli to bylo tímhlectím a člověk si mohl ušetřit trápeni a zlobení celou zimu :(((

to ten kotel vyrobci hodit na hlavu - aby byl clovek křízeny topenar s kominikem ... ach jo

km
hodnocení

0x

a komín je vyčištěný? bez šamotu bych netopil, nevím tedy přesně který šamot myslíte, ale obecně bych se bál poškození/propálení oceli kamen

pavli

dobrý den

ano komín je vyčištěný, i všechny trubky a kotel take pravidelně čistím

hodnocení

0x

Tu dosedací plochu čistící klapky je nutné udržovat čistou aby to nesálo falešný vzduch...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]