Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mrazák po odmrazení nedovírá dvířka

Od: skorepa4 odpovědí: 24 změna:

Dobrý den, mám takový menší samostatný mrazák a poprvé v životě jsem ho odmrazovala a co se nestalo. Všechno proběhlo v pohodě, led se změnil ve vodu, vše jsem vytřela dosucha a když jsem vrátila vše do mrazáku a zapla ho, tak dvířka nejdou zavřít. To mi hlava nebere, nevíte někdo co se s tím mrazákem stalo? Já s ním fakt nic zvláštního nedělala, jen jsem ho lehce posunula vpřed a dole bylo něco na těsnění a to vypadlo, nějaké dva malé krožky, ale to bylo určitě pod mrazákem a nemá to co dělat s dovíráním dvířek, ještě mě čeká odmrazit lednici, doufám, že se to znovu nestane, mrazák je letitý, ale fungoval celou dobu na jedničku. Poradíte prosím, co se s tím asi stalo? Narvala jsem vše do mrazáku v lednici a chleby dala do zimy na balkon.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

km
hodnocení

0x

mrazák zapněte, dvířka zapřete zavřené a čekejte, myslím si, že dvířka po nachlazení začnou zase držet

skorepa4
hodnocení

Taky mě to napadlo, ale nemám to čím zapřít, opravdu se nedají dvířka vůbec zavřít a před mrazákem je hodně volného prostoru, přemýšlím čím to zapřít.

km

klidně přilepit izolepou

skorepa4
hodnocení

Škoda, že není nějaká vychytávka jako je ruční mlýnek na maso, ale aby se to stisklo ne nahoru, ale zepředu.

km

to nemusí být nafest, jen aby neunikal chlad

skorepa4
hodnocení

To je naprosto super nápad ta izolepa, drží to, jen nevím za jak dlouho to mám zjišťovat, mám takový běžný menší mrazák. Možná, že to takhle někdo dělá celou dobu s tou izolepou nebo s lepící páskou na koberec, jen když někdo používá jedno z tohodle, tak to musí obměňovat, ale drží to.

km

pokud to lze, zkuste otevřít až ráno.

Nic nelepte. To je naprostá volovina. Je potřeba zjistit závadu a tu odstranit. Napište typ nebo sem dejte fotku. Může být zkroucená skříň nebo dveře nebo mohou být posunuté panty.

skorepa4
hodnocení

Já nejsem vůbec technický typ, ale při pohledu na vnitřek mrazáku, tedy na ty dvířka to vypadá stejně jako předtím, to těsnění-tedy ta bílá guma není pokroucená, přijde mi jako by něco vadilo z druhé strany než se to zavírá, jakoby to pružilo, ale nic tam tomu nebrání, ještě jsem to pořádně utřela od špíny a i tak je to pořád stejné, teď to tedy je zalepené, ale vypadá to, že za to může ta vařící voda, i když jí každý doporučuje. Ten mrazák tu je fakt hodně let, Je to značka Zanussi a je na něm napsáno CFC free.

@hlada: Nemít obdobnou zkušenost, nevěřil bych tomu: Vypnutá a vychlazená lednice se liší rozměry. Těch pár stupňů rozdílu teploty může být dost podstatných. Nová lednice fungovala jak měla, po 20 letech u ní došlo k rozměrovým změnám. Nachlazená lednice a mrazák OK,u odstavené lednice drhly dveře a mrazák nedovíral. Řešení prosté: Z mrazáku vyndat šuplíky, zavřít, nachladit, šuplíky vrátit a jedeme dál. Jasně, není to normální stav. Opravit to prakticky není možné (nebo by se to nevyplatilo) a zařízení to má za pár. Taky už jsme ho vyměnili. Uvedeným jsem jen chtěl potvrdit to, že není vyloučené, že výše popsaný způsob zabere.

skorepa4
hodnocení

Mrazák celou dobu fungoval a zavíral jak měl, to až teď po odmrazení najednou nezavírá.

km
Tak jak to dopadlo?

hodnocení

0x
To odmrazovani probíhalo jakým způsobem? Jentak přirozenou cestou, vypnout, otevřít a nechat roztát, nebo za pomoci nějakýho zdroje tepla?
Mě se takhle povedlo teplofukem starej mrazák pěkně pokroutit ... Ale pultovej ve sklepě, takže pár let ještě dosloužil, jen se dekl musel vždycky zatížit, aby jakžtakž těsnil.
skorepa4
hodnocení

No já podle návodu na internetu tam dala dovnitř takový střední kastrůlek s vařící vodou na vlhčeném ubrousku, aby to šlo rychle. No ta těsnící hmota okolo není pokroucená, vypadá stejně. Tak proč sakra dávají tyhle návody, když si pak člověk zničí celej mrazák.

skorepa4
hodnocení

Na mrazáku je napsáno toto Zanussi cfc free ohne 0% cfc FCKW, takže to je německý mrazák. Přesně tohle tam je Zanussi cfc free 0% cfc ohne FCKW 85.629.

hodnocení

0x
Podle mě jste špatně vrátila nějakou poličku, šuplík nebo regál co teď brání zavření. Zkontrolujte to. Nebo potraviny špatně umístěné, že brání úplnému dovření šuplíku a ten zase dveřím.
skorepa4
hodnocení

Mrazák je teď úplně prázdný, vše je v pořádku a daleko od dvířek. Nic tam nebrání zavření, je tam pouze jeden vsunovací šuplík a ten je velmi daleko od dvířek, vše je jak má být. Opravdu velmi pomůže to, že mrazák teď mrazí a dvířka jsou zalepená izolepou nafest? Chci to nechat do rána podle rady, mě jako laikovi přijde, že by tam měl být nějaký magnet, který drží ta dvířka, ale teď je to úplně bez magnetu, ale to ve mně evokují ty dva kroužky, které vypadly, když jsem posunovala tem mrazák dopředu, aby voda nestékala po lednici pod ním. Jak jsem tu vodu stírala na straně, tak se kapání ustálilo uprostřed. Ještě jsem třikrát potírala solí ten led uprostřed, bylo to dost rychle hotové a pak tahle zrada. Kroužky jsem zase vsunula pod mrazák, ale efekt žádný.

hugon

Je to opravdu takový nepřekonatelný problém VYFOTIT dotyčný mrazák z několika úhlů aby se dalo poradit ane jen spekulovat?

spu
hodnocení

0x
A nepřlepilo se na těsnění něco? Třeba kus párku.

mrazik
hodnocení

0x

Píšete, že mrazáček máte leta letoucí a odmražovala jste ho nyní poprvé?

Trochu rozpor.

Nebo to měl na starosti někdo jiný?

Kupte si nový, vypadá to, že těsnění je v čudu a jak píšete, magnet se oslabil.

Vlivem horké vody?

Jinak do žádného tohoto zařízení nedávejte vařící vodu, nerýpejte ostrým.

Je to v každém návodu. A když, tak musíte být velice opatrná a úzkostlivá.

Dříve dávali k mrazákům nejen návod, ale i plastovou škrabku. (Calex)

Zkuste počíst zde, jak se magnet může oslabit, asi už má nejlepší léta za sebou: unimagnet.cz/...

id
hodnocení

0x
Odmrazování chápu dobře? Horký hrnec jste položila do mrazáku na ubrousek?

hodnocení

0x
Aby mrazák správně zavíral a dveře těsnily po celém obvodě, je třeba, aby byl mrazák zcela v rovině. Nevypadly vám z pod nožiček vyrovnávací podložky, když jste ho posouvala?
ll
Přesně, je zkroucenej a dveře tudíž nedoléhají.
Zkusmo podkládat přední nožku jednu či druhou, až dveře dolehnou.

... anebo "něco" zapadlo za pant

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]