Nejste přihlášen/a.
11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
clas®
2x
Vubec nic tam nedavejte a utahovat matky jen s citem. Vyrobce doporucuje podmaznout cementovou sparovackou, ale nikdy jsem to tam nematlal.
0x
Já tam dal tu prodávanou podložku, seřízl,aby nebyla vidět a taky je to v pohodě. Prakticky je jedno, co tam bude, ale něco by tam být mělo. aby to při dotažení proti sobě tvrdě netlačilo keramiku v nějakém vystouplém bodě.
doplněno 21.02.25 20:01: Kdybych dával tmel (silikon rád nemám, umí i plesnivět), tak bych namazal zadní stěnu, přitáhl přes nějaké distanční podložky (třeba obyčejné špejle, začistil okraj, nachal vytuhnout, odstranil podložky a dotáhnul. Nikde vy neměla dosedat keramika na tvrdé, tedy samozřejmě i pod podložky šroubů gumu, nebo plast.
doplněno 21.02.25 20:01: Kdybych dával tmel (silikon rád nemám, umí i plesnivět), tak bych namazal zadní stěnu, přitáhl přes nějaké distanční podložky (třeba obyčejné špejle, začistil okraj, nachal vytuhnout, odstranil podložky a dotáhnul. Nikde vy neměla dosedat keramika na tvrdé, tedy samozřejmě i pod podložky šroubů gumu, nebo plast.
bere
0x
Vzdycky, kdyz jsem instaloval umyvadlo, nic jsem za to nedaval. Proste jsem pritahl matky k uchopeni umyvadla na zed a pak na zaver (kdyz bylo umyvadlo u zdi), tak jsem nastrikal nahore do spary a po strane silikon. Nechapu, proc by se daval silikon na umyvadlo zezadu - staci do spar; neni to lepidlo, ale tesneni, a to se dava az na zaver, tedy az to budete mit pripevnene na zdi.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]