Zdravím,montoval jsem na nové vchodové dveře nové bezpečnostní kování.Dělal jsem to již na spousty dveří, kování vycentruje zámek a čtyřhran na kliku,poté jsem navrtal.Po namontování kování se mi vršek a spodek vůči hraně dveřím rozchází zhruba o 2,5mm.Je prostě vidět že je nakřivo.Zkoušel jsem i vložku na jedné straně podložit ale pak zase nešla zamykat fabka.Řešili jste to někdo, dá se to nějakým způsobem "doštelovat"? Koukal jsem na dveře u sousedů a je vidět že to taky nemají v rovině,ale není to tolik znatelný jako u mě.Děkuji za reakce,tohle se mi stalo poprvé.
Neřešil, respektive pokud ano, bylo to buď seřiditelné v rámci výrobních vůlí nebo volšovejma rukama. Jak s oblibou praví jeden zdejší rádce, bez měření není vědění. Co, krom kování vůči hraně dveří, letí? Něco musí bejt nakřivo. Zafrézování pro plech zámku? Osy děr pro kliku a zámek v tělese zámku? Nebo něco jiného?
loudes1
To je můj tip že je vyosenej čtyřhran vůči fabce, protože to byly levný dveře a daly ktomu tím pádem i levnou vložku zámku
Takže jako první vyndat zámek a přeměřit, jestli otvory pro kliku a pro fabku jsou stejně daleko od kraje. Taktéž přeměřit štíty, jestli jsou díry uprostřed.
Já jsem za život už namontovat stovky, ne-li tisíce všelijakých kování a ještě jsem neměl v ruce žádný, který by bylo blbě udělaný, ať šlo o seriovku, nebo o ruční kovářskou práci.
Blbě udělaný kování jsem taky neviděl, pominu-li, že mi dodali dvě stejný kliky, takže jsem jednu musel rozebrat, přestavět a červík je stejně na jedné straně dveří shora, instaloval jsem do kumbálu. Ale už jsem řešil blbě udělaný, resp. nedodělaný dveře. Zádlab dělali asi tupou frézou, takže na dně zbyl chumel třísek, ty jsem musel vydlabat, jinak seděl zámek v zádlabu šejdrem. Kdybych to smontoval, narazil bych na stejnej problém, jako tazatel. Tomu, kdo ty dveře montoval přede mnou, to bylo asi jedno.
O tom píšu. A je nebo není? Vložka drží v zámku na tom dlouhém šroubu. Závit je říznutý do ohnutého výseku v pouzdru zámku. Pokud by tenhle caplík byl moc blízko mohl by ovlivnit polohu vložky. Ale jen v rámci vůle v tvarovém výseku pro vložku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.