Nejste přihlášen/a.
Čau kutilové domácí i profesionální.
Potřebuji poradit s aku vrtačkou.Má být silná tak,aby utáhla osmičku vrut délky min80,mm ve dvanáctce hmoždině,ten samý bez předvrtání do dřeva,Vrtala aspoň dvanáctky díry do dvojky plechu a aby moc neztrácela dech.Nemusí být z nejlevnějších ani moc drahá.Takový zlatý střed.Stačí zkušenosti s daným typem aznačkou,případně kolik tak přibližně stojí.
co uživatel to názor. Všeobecně plátí : Profi : Hilti nebo Dewalt popřípadě Makyta nebo Bosh . Samozřejmě, že vyrábí i poloprofi, takže se orientovat dle ceny ...
...zapoměl jsem asi oznámit,že má být PROFI.Nejméně 18,V a pořádná síla při šroubování.
doplněno 06.07.10 21:39:...cena max.? 15000,kč.Víc mi asi neprojde.
Můj názor viz. můj příspěvek.
Bosch bych s Dewaltem vyřadil, v úvahu by přicházel ještě Narex...
Cenovky:
Bosch naradi-24.cz/...
Dewalt: naradi-24.cz/...
Makyta: naradi-24.cz/...
Nejlíp mě prostě vychází Makyta...
doplněno 06.07.10 21:50:Omlouvám se, samozřejmě Makita.
doplněno 06.07.10 21:52:Tahle je prostě luxus:
a ještě Vám zbyde 8000,- na další vercajk...
Profi nářadí jedině od Hilti. Konkrétní model bohužel pro tento případ neporadím, ale věřil bych specifikacím, co udává v katalogu výrobce.
doplněno 06.07.10 21:52:Profi ale dělá třeba i DeWalt, Makita, Bosch nebo Narex - zde ale pozor na to, že dělají i hobby řady.
Já chtěl nějakou konkrétní značku a model již vyzkoušený,s kterým máte zkušenost.Ale přesto moc díky.Mám Wurth,ale nemůžu nikde sehnat náhradní zdroje.Je to vyšlý model,ale schopný.Jen kapacita článků je v háji.
zde by to neslo sehnat
nebo zavolat obchodnikovy a optat se. Ja jsem tak resil nesehnatelny dil na stavebni vysavac a uspel jsem.
Tak vážení.Články mi nabídla firma Wurth za neuvěřitelných 5,000,-kč.Průser je v tom,že model je stále na trhu po inovaci za asi 10000,-.Sám zástupce firmy mi navrhl,ať si raděj u nich koupím celou novou vrtačku.Konkurenční firmy mají zdroje o 50% levnější.To je borddellll jak za Komanče.Stejná Hitachi stojí 8,500,-.
S komančema to nemá nic společného. Výrobce nabízí, vy kupujete. Nebo taky ne. Můžete ke konkurenci. Nebo přijmete jejich nabídku. Buď vám vnutí předražený akumulátor nebo za dvojnásobek prodají nový stroj, což je pro ně ještě výhodnější. V každém případě vidím, že jste stále na vážkách, takže jejich strategie je zjevně vymyšlená dobře.
Zkus www.accu.cz , dělají repase Aku zdrojů do profi i hoby vrtaček. Můžu jen doporučit, mám Makitu původně 1,3Ah a nyní zrepasovanou na 2,4Ah.
Ještě bych do výběru přidal METABO a další výbornou značku - HITACHI. Osobně bych do HILTI nešel. Před dvěma léty jsem se aktivně účastnil velmi dlouhé internetové diskuze na podobné téma. Hilti prý už dlouho není kvalitou co bývala, ale cenou pořád ano. Myslím si, že profi aku od jakékoliv výše zmiňované firmy udělá službu na 99% stejnou jako hilti - pokud to 1% navíc někomu stojí za cca 100% příplatek tak budiž. Podle mě je to však už jen o "machrování", ne o užitné hodnotě.
Nejlépe však bude repasovat aku - pokud je vrtačka v pohodě, je to nejlevnější řešení. Pokud vám náhradní aku neprodá sám wurth, tak je to pěkná drzost. Když už má zboží tak předražené, tak by měl aspoň mít komplexní pozáruční servis. Nevěšte však hlavu - wurth s největší pravděpodobností není výrobcem, ale kupuje vrtačky u někoho jiného. Např. pro berner dělá vrtačky bosch a dewalt. Zjistěte si, kdo byl výrobcem vaší vrtačky a pokuste se sehnat aku u něj.
Pokud vám však firma nabízí možnost koupě nového stroje, šel bych do toho. Je to nejjednodušší a nejrychlejší cesta. V práci používáme denně dewaltky už hodně let a vím, že vydrží hodně a oproti mé hobby einhellce mají přímo brutální sílu i na vyšší rychlost (máme dvoukvalty i když jen cenový základ www.dewalt-naradi/... , žádá top třída). Rozsáhlost jejich aku programu svědčí o tom, že patří mezi špičku a já osobně bych si u dewaltu vybral.
Hilti je opravdu značka, cena tomu odpovídá, případný servis už bohužel méně.
Narex umí pár typů vercajku na které nedám dopustit, ale AKU to není.
Bosch, možná?
Makita (je to slovenský, takže je tam fakt měkký "i" po "k") - asi bych se nad tím nejvíc zamyslel, pravděpodobně by tahle značka pro AKUvku zvítězila...
doplněno 09.07.10 23:18:... pokud jde o repase aku, doporučuje firmu Melichar (nevím přesně jak je název firmy, na netu lze najít...), udělají repas levněji a lépeji, než je origoš...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.