Hezký den, bydlím v novém paneláku, kde máme centrální vytápění. Ráda bych se zeptala, jak vypnout topeni v ložnici. Ventil je otočen na *, takže úplně vypnutý, ale topení topi. Problém bude zřejmě dole u šroubení (obrázek), ale nevím, co s tím, abych něco nezvrtala. Topení prostě topí i vypnuté a ventil je nový a v pořádku. A ještě mám jeden dotaz - nikde jsem se s tím nesetkala, tak netuším, zda je to tak v pořádku, ale je možné, že topení topi jen v určite hodiny? Byla jsem zvyklá, buď na termostat, kde jsem si teplotu nastavila nebo na klasickou regulaci teploty ventilem. Tady, ačkoli je ventil na 3, jsou hodiny, kdy je topení úplně studené a poté hodiny, kdy ,,sepne,, a topi. Rozhodně to ale není v mé moci to korigovat. Jsem z toho zmatená. Rozhodně to není tím, že bych větrala a topení seplo, protože klesla teplota. Přijde mi to, jako by teplárny pouštěly teplo zkrátka jen někdy. (například ve čtyři horké topení, v pět ledové, až do sedmi...) je to vůbec možné?
Když je " Ventil je otočen na * ", neznamená to, že je úplně vypnutý. Jak píše kolega - doraz na termoventilu je nastaven na minimální průtok, aby nedošlo k vymrznutí místnosti při nepřítomnosti obyvatele.
Ano, a je možné - dokonce běžné - že " teplárny pouštějí teplo zkrátka jen někdy. (například ve čtyři horké topení, v pět ledové, až do sedmi..." ). Musí se šetřit. V zimě si dejte dva svetry.
Šroubení slouží k zevření vody v případě výměny tělesa. Váš problém je ve ventilu nebo hlavici. Jestli je ventil nový, tak nejpravděpodobnjší bude chyba v nastavení dorazů hlavice.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.