Nejste přihlášen/a.
No ono je potřeba asi znát i spoustu triků - jak si co umístit, jak si ohnout drát... A v tomhle bude možná 90 % uspěchu. Trénovat mě to baví, ale acetylen je velmi drahý...Bohužel musím většinu času trénovat jen naprázdno, protože i s hořákem 0,5-1 mm by se to hodně prodražilo...Navíc montážní hořáky úplně malé nemám, snad se ani nevyrábějí a 2-4 mm už spálí docela dost plynu, to by byly za den tisíce, tak musím trénovat co nejefektivněji...
V mládí mne kámš radil, "Kup si kbelík cínu, klubo měděného drátu a sletuj si Eiffelovku."
Pak můžeš říci, že jsi se naučil základy v letování.
To samé platí i o svařování přes zrcátku. zkoušet a zkoušet...
To já si s autogenem hrával tak, že jsem vzal 2 drát a navařil ho na plech a pak postupně jsem na to navařoval kapku po kapce, až z toho zase v podstatě vzniklnul znovu drát
Tohle už asi nejlépe od starýho machra topenáře co už léta kroutí důchod.
Tohle svařování přes zrcátko jsem viděl jednou jako malý kluk když u nás v domě PAN MISTR TOPENÁŘ (velkým písmem to píšu právem) měnil uhelný kotel za plynový a vařil koleno na trubku v díře v podlaze v koutě za kotlem.
To zrcátko bylo nějaké speciální, odolné nárazu a pádu. Pán ukazoval mojí mámě, že ho upustil asi z metru na holý beton - a nic, nerozbilo se.
Pak ještě jsem viděl jak udělal takovou vychytávku, kdy neměl přístup pro hořák z druhé strany, tak nařízl v trubce okénko, ohřál do červena, rozehnul to jako knížku, zavařil zadní část obvodu zevnitř, pak ohřál ty rozehnuté kusy do červena, sklepal to do kulata a zavařil toto okénko i s přední půlkou obvodu zepředu.
Není něco v knížce E. Bernasová a kol - Svařování?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.