Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Akumulačky M40AK mají 2 pětižilové vývody

Od: smx171 odpovědí: 2 změna:

Chci zapojit akumulačky ELKO M 40 AK. Ze zadní strany vedou 2 kabely:
- 5 x 2,5 - to je mi jasný, ten je zde pro topná tělesa
- 5 x 1,5 - nevím proč pět žil, na kamnech je napsáno, že ventilátor chodí na 230 V
Četl jsem tady různé příspěvky, ale nikde jsem nenarazil na to, že by pro ventilátor z kamen vedl 5-ti žilový kabel. Ještě jsem je nerozdělal, protože jsou blbě v rohu a těch 188 kg se mi zatím nedaří samotnému přesunout. Je možné, že jsou zapojeny jen 3 žíly, protože byl takový kabel zrovna po ruce, nebo tam má těch 5 žil opravdu být?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hujer123*
hodnocení

1x

A kam se připojuje prostorový termostat?

hop®
hodnocení

0x

Ano, ventilátor je jednofázový, někdy ale dvourychlostní. A ještě musíte mít ovládání stykačů topných spirál, jestli chcete topit nebo kamna vypnout.

doplněno 02.02.14 21:31:

... přívod v ventilátoru i ke stykači vede od jističe přes termostat, o kterém se zmínil @hujer...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]