Nejste přihlášen/a.
Zdravím, máme sušičku LG RC81V5AV7N, už bohužel je pár měsíců po 2 leté záruce a stává se nám dost pravidelně, že sušička vypne z důvodů chyby ucpaného filtru cupaniny. Vždy tedy filtr vyjmeme, vyčistíme, otřeme dvířka, vše i dolní prostor pro filtr a po chvilce se to rozjede, ale pak to zase vypne, že chyba a ve filtru už není ani žádný bordel, cupanina... Několikrát do roka necháváme projet 1L vody na čištění kondenzátoru. Ale ani to moc nepomůže a jedno sušení nám tak zabere několik hodin navíc, jestli to vůbec někdy dojede Úplně se mi nechce rozebírat sušičku na malé díly, co sem tam koukal na nějaké návody, je to docela složité Každopádně mě napadlo vzít kompresor a vysavač a foukat do spodní části, kde to nasává tu cupaninu. Můžu tím silným komprerorem tam něco zničit ještě víc? Nebo jiná rada, jak to spravit? Nemyslím si, že koupí nového filtru by se něco změnilo. Přijde mi, že je v dobrém stavu, žádné díry, odchlípnuté mezery, magnet tam je...
Já čistím filtr po každém použití. I když třeba jen vyfoukám suché svetry nebo deku. A vyliji vodu po každém sušení. Vždycky! Když zapomenu, slyším, že sušička má jiný zvuk. Jakoby namáhavější.
Vopršálku, buď neumím číst nebo jsem slepá. Píšete, že až se zastaví a napíše, pak že vyčistíte. Nepíšete, že po každém sušení. Je to tak?
Tak to je snad pochopitelné, že když máme sušičku přes 2 roky, že se asi filtr běžně čistí. Když doteď fungovala bez problému, kdyby ne, to by byl filtr asi celý jako chlupatá deka Když sem se snažil popsat že když nahlásí chybu, tak udělám stejný proces.
Já jsem otravná, ale nedá mi to. Když otevřete okno v sušičce, ten filtr dole na okraji okna, mezi těsněním a bubnem. O tom mluvím. Ne o tom, co je někde venku. Není problém tam. V tom velkém kusu se sítky? To je třeba po každém použití vyčistit, vybrat šurvajz ze sítek. Nechci být otravná a prudit, jen mám snahu pomoci. Nikde, ve celé diskuzi se nikdo nezmiňuje a filtru ve vaně, před bubnem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.