Dobrý den,budu mít krbová kamna s výměníkem nižší než mám teď,tím jak budou nová kamna nižší tak kouřovod od kamen bude delší cca.1m myslím že bude asi hodně tepla vyzařovat do místnosti, prodává se nějaký izolovaný kouřovod pro kamna na dřevo? Našel jsem jen něco na peletová ale ty mají nižší teploty děkuji moc za rady
Ano. Lepe se pracuje s alobalem na grilování, ten je pevnější. Vzduchové mezery v pomačkaném lépe izolují. Od kotle mám do komínu 2 metry se 2 koleny. Jde to dobře na několikrát odladit a y teplota spalin nebyla ani moc vysoká ani nízká. Musí se také brát v úvahu že teplota spalin a povrchu kouřovodu je více jak 50 stupňů.
To je podobné, jako byste obalil izolačním materiálem kamna, aby tolik netopila. To leplo pak zbytečně vyletí komïnem. Ještě ta menšï kamna nemáte, a už víte, že budou topit moc? doplněno 17.02.25 10:42: Pokud potřebujete. aby šlo více tepla do vody a méně do prostoru kolem kamen, tak už podle tohoto parametru musíte koupit ta správná kamna, nebo krbovou vložku.
Kamna s výměníkem - takže chápu správně, že cílem je víc tepla do vody a zároveň nepretapet místnost a přitom udržet dostatečnou teplotu spalin do komína? Já na to šel jinak, u krbovek s vodním pláštěm (Prity) jsem vycpal vatou prostor pod zadním a bočními kryty (aby teplo z vody nešlo do vzduchu), takže do místnosti hřeje jen předek, vršek a metr kourovodu. A pokud chci lokálního tepla víc, otevřu troubu. PS.: kdybych izoloval kouřovod, rovnou bych ho pod izolací omotal pár metry flexi trubky s vodou ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.