Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Izolovaný kouřovod od kamen

Od: kominek odpovědí: 13 změna:
Dobrý den,budu mít krbová kamna s výměníkem nižší než mám teď,tím jak budou nová kamna nižší tak kouřovod od kamen bude delší cca.1m myslím že bude asi hodně tepla vyzařovat do místnosti, prodává se nějaký izolovaný kouřovod pro kamna na dřevo? Našel jsem jen něco na peletová ale ty mají nižší teploty děkuji moc za rady

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
To prebytecne teplo muzete radeji kdykoliv vyvetrat oknem, nez zbytecne izolovat komin.
km
Presne. Alespon bude cerstvy vzduch.

km
hodnocení

2x
Skoda topit panubohu...

hodnocení

1x

Je i čedičová vata, která se používá na izolaci komínových trubek.

Jen mne udivuje, že Vy nechcete nechat teplo v místnosti, raději ho budete pouštět do komínu a ven?

kominek
hodnocení

No kamna jsou dostatečně výkonné a teplo jen z kamen bohatě stačí

OK, pak to teplo pošlete do komína.

asd1
Ano alobal pomůže. Ani ne tak izolaci, jako tim ze "zrcadlo" vyzařuje rádové min tepla než černá barva.
Lepší leštěný nerez.

hodnocení

0x
Pár vrstev alobalu na kouřovod může stačit. Chce to teploměr a měřit teplotu spalin aby měly správnou teplotu.

Třeba jsem to nepochopil. myslíte hliníkový alobal, omotat trubky a tím zaizoluje teplou trubku do komínu?

Hliník na trubku?

Ano. Lepe se pracuje s alobalem na grilování, ten je pevnější. Vzduchové mezery v pomačkaném lépe izolují. Od kotle mám do komínu 2 metry se 2 koleny. Jde to dobře na několikrát odladit a y teplota spalin nebyla ani moc vysoká ani nízká. Musí se také brát v úvahu že teplota spalin a povrchu kouřovodu je více jak 50 stupňů.

hodnocení

0x
To je podobné, jako byste obalil izolačním materiálem kamna, aby tolik netopila. To leplo pak zbytečně vyletí komïnem. Ještě ta menšï kamna nemáte, a už víte, že budou topit moc?
doplněno 17.02.25 10:42: Pokud potřebujete. aby šlo více tepla do vody a méně do prostoru kolem kamen, tak už podle tohoto parametru musíte koupit ta správná kamna, nebo krbovou vložku.
kominek
hodnocení

Dobře izolovat nebudu a ano vím že budu topit více,proto je také měním

hodnocení

0x
Kamna s výměníkem - takže chápu správně, že cílem je víc tepla do vody a zároveň nepretapet místnost a přitom udržet dostatečnou teplotu spalin do komína? Já na to šel jinak, u krbovek s vodním pláštěm (Prity) jsem vycpal vatou prostor pod zadním a bočními kryty (aby teplo z vody nešlo do vzduchu), takže do místnosti hřeje jen předek, vršek a metr kourovodu. A pokud chci lokálního tepla víc, otevřu troubu.
PS.: kdybych izoloval kouřovod, rovnou bych ho pod izolací omotal pár metry flexi trubky s vodou ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]