Dobrý den, ztratil se nám klíč od zámku,úplně ten obyčejný,udělal jsem si šperhák,s tím jsem neuspěl,tak jsem zbrousil jiný klíč,abych ho dostal do výřezu zámku.Na jednu i druhou stranu je cítít,že klíč jakoby zabírá,ale jenom malý kousek,dokola s ním otočit nejde.Poradí někdo jak zámek bez poškození odemknout?Jedná se o dveře v bytě s úplně tím nejobyčejnějším zámkem.Děkuji.
Tady jsou profily takových klíčů. Zajděte do většího železářství, nebo zámečnictví (ne do "kopírovny klíčů). Tam Vám podle jeho čísla náhradní klíč prodají. Nebo vyfoťe profil zámku v klíčové dírce (tak, aby bylo poznat, co to je, mobilem se Vám to ale asi nepovede ) a oni už si poradí.
Tak ten zbroušený klíč ještě zbrousit tak, aby se z něj stal šperhák - to znamená nechat jen výčnělek na konci, aby nezachytával o přepážky v zámku a zkusit s ním najít polohu, kde to půjde otočit.
(Jinak tyhle zámky typicky v bytech bývají vnitřní a nic moc se nestane, pokud zůstanou odemčené pořád, nebo se nahradí nějakou petlicí, závlačkou, nebo něčím podobným)
leonardo
zdravím,klíč jsem již zbrousil,mám obavy,že pokud budu ještě odebírat broušením,aby potom nebyl krátký.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.