Nejste přihlášen/a.
Zdravim, pronajímal jsem si skladovej prostor, prostory jsou pěkný v Praze na Náměstí republiky.. prostorný,
vyhřívaný to není, ale je tam přijatelná teplota (přesně nevim) - když člověk chvíli pracoval, tak to bylo na mikinu..
no a zjistil jsem, že na policích dřevěnejch, co tam byly, v dané skladové koji.. je plíseň..
což jako já si ty svý police ošetřim nějakym přípravkem, ale mám dotaz, pokud by taková plíseň byla i v dalších "kójích", může se to přenášet vzduchem i mně tam a hlavně - jak to napadá věci? Ptám se, protože byť mám většinu věcí v krabicích, tak některý jsou otevřený banánovky, nebo tam mám třeba klimatizaci mobilní a pokud se ta plíseň přenáší vzduchem, tak si dovedu představit, že se to pak usazuje i na věcech - který si jednou vezmu zpátky do bytu a budu chtít používat.. tak se ptám na zdravotní bezpečnost.
Chápu, že je rozdíl mezi viditelnou černou plísní na dřevu a tim, o čem mluvim .. ale jelikož tomu z biologickýho pohledu nerozumim, tak se ptám.. proto bych ocenil pouze reakce od toho, kdo tomu aspoň trochu rozumí.
Plíseň je houba a rozmnožuje se výtrusy - spórami, které se vzduchem snadno přenáší. Pokud se dostanou na vhodného hostitele a ve vhodném prostředí (vlhko a teplo), rozrůstají se na povrchu napadeného předmětu.
https://szu.gov.cz/temata-zdravi-a-bezpecnosti/zivotni-prostredi/ovzdusi/plisne/problematika-plisni-stanovisko-szu/
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.