Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cerne tecky v posteli

Od: pavel odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, dnes jsem našel v posteli takové černé tecky. Vůbec nevím, co by to mohlo být ale vypadá to jako nějaká muška
Cerne tecky v posteli

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý večer, podle 2.fota se domnívám, že by se i mohlo jednat o nedávno vylíhlé larvy rušníka diviznového. Larvy procházejí několika vývojovými stadii (instary) 2-5mm a poté se v závislosti na podmínkách zakuklí. Larvální stadium může trvat i několik měsíců a larvy mohou způsobovat kožní a alergické reakce.

pavel
hodnocení

Dobrý večer, děkuji za příspěvek. Kdyby se tedy opravdu jednalo o toho rušníka, našel bych ho v domě? Já totiž prolezl barák od sklepa po půdu a žádný hmyz jsem nenašel... jen tyhle černé tecky (carky). Díky

nenašel, brouk rušník diviznový neškodí Žije volně v přírodě v květech lučních rostlin, živí se nektarem a žije asi dva týdny.Škodlivé jsou jeho larvy.

ještě dodám, jestli by to byly opravdu larvy rušníka diviznového, tak pokud byste je včas nezlikvidoval, tak se časem zakuklí a teprve potom z nich vylétnou na jaře dospělci a budou se snažit vylétnout okny ven

pavel
hodnocení

Tady lepší foto
Cerne tecky v posteli #2

spu
hodnocení

0x

Vypadá to, jak šulky z ponožek

hodnocení

0x

Sáhněte na ně mokrým prstem. Jestli zčervenají, pak jsou to hovínka někoho žvého a je v nich natrávená krev.

Ano. Zpravidla jde o blechy.

pavel
hodnocení

Tak nezcervenalo to a problém přetrvává. Pořád tyhle tecky nacházím po domě a svědí mě tělo,ale vůbec nevím, co to je..

bramburka
hodnocení

0x

Mohou to byt roztoci. Vymente prosteradlo a vysajte matraci, nebo dejte na mraz vyvetrat!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]