Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký kotel

Od: janfalc odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, mám v bytě turbo kotel a odvětráním do světlíku. Má už 15 let a bude ho třeba vyměnit. Samozřejmě se mi nechce vložkovat 12 metrů. Co jsem slyšel, tak už jsou takové kotle zakázané. Potřeboval bych poradit, co se dneska dělá. Jaké mám možnosti? Děkuji JF

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ttt
hodnocení

2x

Kondenzacni plyn. kotel. Ale je potreba mit nekde pobliz odpad (napojeni na kanalizaci) na kondenzat.

janfalc
hodnocení

Dobrý den, děkuji. Ještě se zeptám... ten kotel nemusí mít vložku až nad střechu? Odpad tam je...mám pod kotlem pračku. Děkuji

knick
hodnocení

1x
Taky jsem měl, bez jediné poruchy, plynový kotel Destila 15 let a protože jsem chtěl předejít problémům, vyměnil sem jej za stejný. A po záruce začaly problémy. Na začátku topné sezony se nedal rozjet, zatuhnul ventil a tím došlo ke zničení automatiky. Takže opravy byly za tisíce. Ale - po výměně kotle jsem udělal "sondu" stavu kotle navrtáním otvorů v exponovaných místech a zjistil, že by původní kotel mohl fungovat snad dalších 15 let...

hodnocení

0x
Máte plynový turbo kotel do komína bez vložky? Jedná se o klasický zděný komín, vymazaný maltou?
Ani kondenzační kotel nepotřebuje nutně dvě trubky v sobě, vzduch se může brát samostatnou trubkou odjinud.
janfalc

Dobrý den, mám kotel do světlíku. Ta trubka má cca 1m. Z kotle hned do zdi a pak koleno a tam je stříška na trubce. Zděný komín tam není.

Ale od díry do světlíku na střechu to je 12 metrů.

hodnocení

0x
Pro kondenzacni kotel se komin musi vyvlozkovat plastovou flexi hadici . Privodni vzduch se muze brat z fasady nebo ze svetliku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]