Dobrý den, mám v bytě turbo kotel a odvětráním do světlíku. Má už 15 let a bude ho třeba vyměnit. Samozřejmě se mi nechce vložkovat 12 metrů. Co jsem slyšel, tak už jsou takové kotle zakázané. Potřeboval bych poradit, co se dneska dělá. Jaké mám možnosti? Děkuji JF
Taky jsem měl, bez jediné poruchy, plynový kotel Destila 15 let a protože jsem chtěl předejít problémům, vyměnil sem jej za stejný. A po záruce začaly problémy. Na začátku topné sezony se nedal rozjet, zatuhnul ventil a tím došlo ke zničení automatiky. Takže opravy byly za tisíce. Ale - po výměně kotle jsem udělal "sondu" stavu kotle navrtáním otvorů v exponovaných místech a zjistil, že by původní kotel mohl fungovat snad dalších 15 let...
Máte plynový turbo kotel do komína bez vložky? Jedná se o klasický zděný komín, vymazaný maltou? Ani kondenzační kotel nepotřebuje nutně dvě trubky v sobě, vzduch se může brát samostatnou trubkou odjinud.
janfalc
Dobrý den, mám kotel do světlíku. Ta trubka má cca 1m. Z kotle hned do zdi a pak koleno a tam je stříška na trubce. Zděný komín tam není.
Ale od díry do světlíku na střechu to je 12 metrů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.