Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sousedské vztahy

Od: jirka® odpovědí: 24 změna:
Koupili jsme dům na městečku. Jedná se o řadovku - kostku z 80 let. Zdá se že, se všude bydlí ještě původní majitelé, co to postavili. V domě 5 let nikdo nebydlel. Z jedné strany bydlí sami manželé důchodci a z druhé také,se dvěma syny kolem 40 let a tchyní. Tito sousedé mají asi 12 koček.
Ty kočky všude kladou svoje exkrementy - k nám na dvůr, na zahradu, předzahrádku, močí na dveře, na zeď a do okýnek.
Sousedka říká, že některé z těch koček naše kočky, že patří k tomuto domu. Jak můžou být naše, když s nimi nemáme nic společného? Pak někdo přejel jednu kočku na silnici před naším vjezdem. Sousedka říkala, že to nebyla jejich kočka, ale že ji přesto uklidila. Později její syn říkal u nás v práci, kde pro naši firmu pracuje jako subdodavatel, že jsem tu kočku přejel já. Teď už jim těch koček prý chybí 6, a já je prý přejíždím, leží mrtvé v našem vjezdu. Od té doby co tu bydlíme, jim mizí kočky. Taky jim prý v noci ve dvě dupu po střeše. Taky jsme jim vrtali neustále při rekonstrukci do zdi, přitom na zdi, je společná s nimi se pouze přidávalo několik zásuvek, hlavní bourací práce byly na druhé straně domu. Vykládá to tam jednomu borci, a ten to šíří dál, že přejíždím kočky, že jsem pi.a, soused za milión, že jim blokujeme místo před domem auty (parkujeme pouze před naším domem) atd. Je to značně obtěžující, navíc mám na botách kočičí hovna, která sbírám a házím do popelnice. Nevím, co s tím.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

todle řešení nemá musel byste je žalovat pro pomluvu a nák nevěřim že by to někam vedlo

zkuste si s nima rozumně promluvit že pokud s pomluvama nepřestanou budete to řešit

já osobně bych na svém pozemku rozmístil nákou tu otrávenou návnadu na krysy a sousedy upozornil at si kočky hlidaj

já bych v kočičincích žít nechtěl

Přesně tak, zkusit s nimi nějak komunikovat. Ale obávám se, že to bude bez efektu. Podle popisu to vypadá na jedince s nějakou psycho-poruchou a s těmi se většinou nijak rozumně dohodnout nedá.

hodnocení

Kolega v práci z našeho oddělení mi říkal, že ten soused zmlátil v minulé práci chlapa tak, že musel na půl roku do nemocnice. Počkal si na něj venku a pak ho zrubal, takže trochu mám i obavy.

tak pokud je to až takovej blb nosil bych u sebe minimálně pepřový sprej nebo elektrický obušek a už při náznaku utoku ho neváhal použít a vzápětí bych oznámil napadení

nák mi je divný že by ho poslal na půl roku do nemocnice a nemá na krku těžký ublížení na zdraví a problém s policii

hodnocení

To měl, stalo se to před několika lety.

dem
hodnocení

1x

kdyz jdes rusit nekoho tim, ze vrtas do spolecny steny, tak v civilizaci je vhodny ho o tom vcas informovat.

Dojit za nim nebo mu napsat.

Kdyz to neudelas, zavdavas pricinu problemu, jehoz vysledek prave sklizis. Vesnicani jsou casto lide mstivi, ci jinak problematicky (zejmena ty co se nudi).

ps: na kocky by snad slo pouzit budto psa nebo plasice, odpuzovace, kdo vi... Na kocky se nevztahuje zakon o volnem pohybu zvirat (jako na psa), takze s kockami asi nic jineho neudelate, jste na vesnici, ja bych to resil psem :)

Jako že když si přidělávám zásuvku, tak musím jít souseda informovat? Nepřeháníte?
Ale pes ja samozřejmě dobrý nápad, to by mělo být nejspolehlivější řešení, a nemusí to být nutně nějaký trhač, zvládl by to i jezevčík.

dem

nemusis

musis akorat umrit.

ale pokud vibrujes nemovitosti souseda mesic dva tri i vic, bude te nenavidet!

Muze jit o nemocneho cloveka a pak, vysledek je tu popsany. Je to vyzkousene.

Tazatel tvrdí, že hluk se odehrával na opačné straně domu (časový údaj neuvedl, o žádných měsících nepsal). Čili čeho že je jednání souseda výsledkem nevíte, jen taháte z rukávu domněnky.

km

mezi sousedy je slošnost říct "hele zítra mám v plánu vrtat, nebude to jen jedna díra, ale několim zásuvek, tak snad je to v pohodě a nemáte třeba nějaou návštěvu? nebo se nepotřebujete vyspat ponoční?" ...

Samozřejmě máte pravdu, každý nadměrný hluk je dobré sousedovi předem oznámit. V dokonalé společnosti dokonalých lidí by to tak jistě bylo. Já osobně, pokud soused nevrtá zásuvky na týdenní bázi, tak prostě přivřu oko a nechovám se jako psychopat, ozvu se až když to překročí jistou mez. Také občas můžu něčím obtěžovat. Podstatné je, navzájem si znepříjemňovat život co nejméně. Oplácet tím, že začnu dělat naschvály je až poslední věc, když soused se chová jako hovado a rozumná domluva selže.

dem

orione, kdyz je soused blazen neozve se ale zacne pomlouvat a skodit... a vysledkem je pak tahle situace

ze jde o opacnou stranu baraku? Myslis ze to soused neslysi, kdyz maji spolecnou zed? OK, nebudeme to rozmazavat. Za me lidska lhiostejnost zacala tim, ze nekdo neoznamil ze bude vrtat... Jeste treba v Nedeli v poledne a je to.

hodnocení

1x

No chovali sme mačky čo ja pamätám asi 49 rokov, no aby som stúpal po výkaloch vo dvore sa mi nestávalo a to niekedy ich bolo aj osem kusov. Mačka vždy svoje výkali zahrabe do zeme alebo zahádže niečím. Takže kde je pravda? Za mačkou som nikdy výkali nemusel zbierať po dvore,čo sa o psovi nedá povedať.

dem

asi nevychovane kocky i sousedi

anebo ten dvorek je nehrabavy, treba asfalt a nejde nic zahrabat

hodnocení

To je vaše teorie, ne?. Praxe je taková, že seškrabávám z dlaždic kočičí průjmy a sbírám válečky výkalů. Asi se jim nechce hrabat. Taky rády močí do igelitu a na okno. Že jste to ještě neviděl? Přijeďte se podívat. Samozřejmě, že tu jsou i dárečky skromně přihrnuté troškou hlíny, většina jich však je volně ležících. Asi jim nikdo nevysvětlil, jak má kočka správně konat potřebu, ne?

Jiří, nerozčilujte se! Praskne vám žilka a budete tahat nohu. *hej*Na rozčilování vám stačí kočky a ne nějaký podivný člověk, který se nudí a vůbec nepřemýšlí. A má snahu těžkými bláboly urážet a vyvolávat agresivní hádky. Karma je potfora! Nezapomíná a neodpuští. Dobrý soused je lepší, než výhra ve sportce.

Babkazov, připomněla jste mi skvělého kdysi souseda. Přesně říkal co jste napsala. Ja to používám dodnes. Přestože původní dvojí bezprostřední sousedi už dávno nežiji, měli jsme štěstí a koupili domy slušní lidé a mam bozsky klid. Takže tak:)

km
hodnocení

0x
Vitejte na vesnici. Reseni? Prestehovat se. Proc tam asi 5 let nikdo nebydlel...
hodnocení

Bydlela tam starší paní s postiženým klukem, odstěhovala se do novýho. S nikým se tam moc prý nebavila.

bramburka
hodnocení

0x

Kocky muzete zkusit vypudit pomoci logru z kavy nebo slupkami z citronu, vodou s octem atd. Existuje vic veci, co kocky nesnaseji.

hodnocení

Jojo, kávový lógr, si sháním a na exponovaná místa sypu už nějakou dobu. Na několika místech to zabralo, na jednom místě s.rou přímo do toho lógru.
lidumil

Zkusil bych tygří moč. Sice to smrdí ale mohlo by to kočky vyhnat na dobro ...

hodnocení

0x

Pohledejte v modrém okénku odpovědi na velmi podobné otázky. Je jich tam spousty a společný jmenovatel? Bezmoc! *zed*

riva
hodnocení

0x

Jste panelákový typ a v domku nemáte co dělat. Věcí, které vás budou ještě vytáčet, je nekonečné množství.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]