Nejste přihlášen/a.
todle řešení nemá musel byste je žalovat pro pomluvu a nák nevěřim že by to někam vedlo
zkuste si s nima rozumně promluvit že pokud s pomluvama nepřestanou budete to řešit
já osobně bych na svém pozemku rozmístil nákou tu otrávenou návnadu na krysy a sousedy upozornil at si kočky hlidaj
já bych v kočičincích žít nechtěl
Přesně tak, zkusit s nimi nějak komunikovat. Ale obávám se, že to bude bez efektu. Podle popisu to vypadá na jedince s nějakou psycho-poruchou a s těmi se většinou nijak rozumně dohodnout nedá.
kdyz jdes rusit nekoho tim, ze vrtas do spolecny steny, tak v civilizaci je vhodny ho o tom vcas informovat.
Dojit za nim nebo mu napsat.
Kdyz to neudelas, zavdavas pricinu problemu, jehoz vysledek prave sklizis. Vesnicani jsou casto lide mstivi, ci jinak problematicky (zejmena ty co se nudi).
ps: na kocky by snad slo pouzit budto psa nebo plasice, odpuzovace, kdo vi... Na kocky se nevztahuje zakon o volnem pohybu zvirat (jako na psa), takze s kockami asi nic jineho neudelate, jste na vesnici, ja bych to resil psem
Jako že když si přidělávám zásuvku, tak musím jít souseda informovat? Nepřeháníte?
Ale pes ja samozřejmě dobrý nápad, to by mělo být nejspolehlivější řešení, a nemusí to být nutně nějaký trhač, zvládl by to i jezevčík.
nemusis
musis akorat umrit.
ale pokud vibrujes nemovitosti souseda mesic dva tri i vic, bude te nenavidet!
Muze jit o nemocneho cloveka a pak, vysledek je tu popsany. Je to vyzkousene.
Tazatel tvrdí, že hluk se odehrával na opačné straně domu (časový údaj neuvedl, o žádných měsících nepsal). Čili čeho že je jednání souseda výsledkem nevíte, jen taháte z rukávu domněnky.
mezi sousedy je slošnost říct "hele zítra mám v plánu vrtat, nebude to jen jedna díra, ale několim zásuvek, tak snad je to v pohodě a nemáte třeba nějaou návštěvu? nebo se nepotřebujete vyspat ponoční?" ...
Samozřejmě máte pravdu, každý nadměrný hluk je dobré sousedovi předem oznámit. V dokonalé společnosti dokonalých lidí by to tak jistě bylo. Já osobně, pokud soused nevrtá zásuvky na týdenní bázi, tak prostě přivřu oko a nechovám se jako psychopat, ozvu se až když to překročí jistou mez. Také občas můžu něčím obtěžovat. Podstatné je, navzájem si znepříjemňovat život co nejméně. Oplácet tím, že začnu dělat naschvály je až poslední věc, když soused se chová jako hovado a rozumná domluva selže.
orione, kdyz je soused blazen neozve se ale zacne pomlouvat a skodit... a vysledkem je pak tahle situace
ze jde o opacnou stranu baraku? Myslis ze to soused neslysi, kdyz maji spolecnou zed? OK, nebudeme to rozmazavat. Za me lidska lhiostejnost zacala tim, ze nekdo neoznamil ze bude vrtat... Jeste treba v Nedeli v poledne a je to.
No chovali sme mačky čo ja pamätám asi 49 rokov, no aby som stúpal po výkaloch vo dvore sa mi nestávalo a to niekedy ich bolo aj osem kusov. Mačka vždy svoje výkali zahrabe do zeme alebo zahádže niečím. Takže kde je pravda? Za mačkou som nikdy výkali nemusel zbierať po dvore,čo sa o psovi nedá povedať.
Jiří, nerozčilujte se! Praskne vám žilka a budete tahat nohu. Na rozčilování vám stačí kočky a ne nějaký podivný člověk, který se nudí a vůbec nepřemýšlí. A má snahu těžkými bláboly urážet a vyvolávat agresivní hádky. Karma je potfora! Nezapomíná a neodpuští. Dobrý soused je lepší, než výhra ve sportce.
Babkazov, připomněla jste mi skvělého kdysi souseda. Přesně říkal co jste napsala. Ja to používám dodnes. Přestože původní dvojí bezprostřední sousedi už dávno nežiji, měli jsme štěstí a koupili domy slušní lidé a mam bozsky klid. Takže tak
Pohledejte v modrém okénku odpovědi na velmi podobné otázky. Je jich tam spousty a společný jmenovatel? Bezmoc!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.