Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zamezit pocení stropu?

Od: kefud* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

mám problém s pocením betonového stropu v zapuštěné místmosti pod úrovni terénu. Skladuji tam piliny s hoblovačkami a odkapávajíci voda je znehodnocuje nadměrnou vlhkostí čímž jsou poté nevhodné pro spalování. Má někdo zkušenost zda se tomu dá nějak zabránit?

Děkuji za radu.

Jak zamezit pocení stropu?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

technikjirik*
hodnocení

4x

Ta vlhkost je tam s těch pilin... dejte tam nucené odvětrání ventilátorem a bude pokoj..

kefud*
hodnocení

Dobrá rada vyzkouším! ( místnost je oddělena příčkou od sklepu pod garáží kde je dusaná podlaha a vlhko) Očekávám i jiná řešení.Děkuji technikjirkovi.

doplněno 06.07.10 09:30:

Uvítal bych též názor od milanacukrára.

technikjirik*

Tak tu udusanou podlahu bych prosil také zaizolovat...a zabetonovat, izolaci napojit stávající izolaci zdí... pak to bude ještě účinější

kefud*
hodnocení

V místnosti bývalé uhelny je betonová podlaha, stěny jsou z kamene neodizolované. Napadlo mě zda by nepomohlo vhánět do místnosti teplý vzduch na sávaný v kotelně ( cca 22-28 °C ). Jaký na to máte názor.

technikjirik*

Brát vzduch z kotelny je velmi nebezpečné a mohlo by to dost negativně ovlivnit tah kotle a komínu a také by to mohlo mít i fatální následky, pokud topíte plynem - takže tuto variantu bych prosil vynechat. Jinak vhánět teplý vzduch z jiné části domu není tak úplně špatný nápad, ale předpokládá to i odvod vzduchu. Prostě účinou výměnu vzduchu v místnosti... potí se i ty kameny ve zdi? Potí se strop i za slunečného počasí?

kefud*
hodnocení

Děkuji Vám za čas, který jste věnovali mému problému. Poněvadž se stala havárie na tlakové stanici a zatopilo mi to celý sklep včetně bývalé uhelny cca osmi cm vody po celé ploše, nemohu zatím odpovědět na otázky, ozvu se později. Zatím provedu intenzivní větrání až budu mít jasno zdělím své poznatky o skutečnostech na které se dotazujete či kroky které jsem učinil. Myslím, že to bude běh na trochu větší trať.

kjanik112*
hodnocení

2x

Mě se to nějak nezdá. Že by tam byla taková vlhkost vzduchu?.Já bych zkontroloval, zda strop někde neprotéká.Udělejte jednoduchý pokus: nalepte na strop zespodu 2 polystyrénové desky síly 3 cm těsně vedle sebe. Odstranit se pak mohou vždycky. Jestli se i na nich bude srážet voda, pak ano, pak je příčina v kondenzaci vody z vlhkého vzduchu.Nemáte nějaký nepoužívaný komín, který byste mohl použít k trvalému větrání sklepa?

jabraka*
hodnocení

0x

Jediná cesta je položení tepelné izolace seshora na tu dlažbu.

JABRAKA

kefud*
hodnocení

Bohužel technicky neproveditelné z důvodu:

Přes strop se zajíždí dodávkou do garáže nelze zvýšit podlahu dlažby k vůli světlosti výšky vrat. Preferoval bych případné řešení uvnitř místnosti.

karelkarel
hodnocení

0x

Každý prostor s vývinem vodní páry - zemní vlhkost, piliny, brambory, řepa, jabka atd. musí být přiměřeně větrán co NEJSTUDENĚJŠÍM vzduchem. Obvykle se podzemní prostory větrají utvorem při zemi a otvorem stropem(u stropu), třeba i s odsávacím ventilátorem. Sedláci například v létě větrali sklepy jen v noci otevřenými dvířky, na horký den je zavíraly. V zimě naopak. Nějak větrejte přímo ten prostor s pilinami.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]