Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teče topení

Od: slmq odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

teče mi topení v přívodním koleni. Je v něm menší šroub, okolo kterého to teče. Zkoušel jsem s ním točit, ale nijak to nepomáhá.

Poraďte prosím

Honza

Teče topení
Teče topení #2
Teče topení #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Najjednoduchšie bude vymeniť celé pripojenie za nové.

hodnocení

2x
To je uzaviratelne sroubeni pro radiator. Pootocenim ,,ventilku’’ o 90 stupnu radiator uzavrete. Kazdy ventilek je pro jednu trubku. Pokud se unik vody nezastoji, tak je to na vymenu celeho sroubeni a mozna i svernych sroubeni ze zadu toho H kusu.
doplněno 11.02.25 22:25: kymla-kotle.cz/...
slmq
hodnocení

Ještě jednou děkuji.
Příjemný večer.

H

slmq
hodnocení

Děkuji moc za radu, toho jsem se obaval, ale doufal v jednodušší řešení:-]
Tušíte, k čemu tam ty miniventily jsou?

Vypadá to jako známé "kur***ko".

Díky

K zavření průtoku topné vody.

hodnocení

0x
Těmito šrouby se dají uzavřít přívody pro radiátor a ten je pak možno sundat...bez vypouštění soustavy...clas byl opět rychlejší

hodnocení

0x
Samozřejmě nejlepší je výměna armatury jako kompletu. Někdy ale je možná i druhá varianta a to výměna těsnících O kroužků. Ale zde může být problém ve vodním kameni na těsnící ploše. Pak by to bylo o očištění kyselinou citronovou...ale pak se dostaneme k tomu, že první varianta je jednodušší.Já druhou var "generáloval" letovane uzavírací šroubení- O krouzky za pár korun, silikonova vazelina a nemusel jsem přeletovávat těla šroubení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]