Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Provedená změna dodavatele elektřiny

Od: honzinek odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, prosím o radu, popíšu situaci. Přechod od jednoho dodavatele elektřiny k druhému - od A k B. Dodavatel A mi v listopadu 2024 zaslal dopis, že od 1.1.2025 mění cenu a pokud nesouhlasím, že mohu dát výpověď a tím k 31.12.2024 s ním skončit. Dal jsem výpověď. Hned si našel nového dodavatele B a sepsal smlouvu. Dne 13.12. se mi A písemně ozval, že výpověď akceptují, že ukončí dodávku k 31.12.. Dne 16.12. se ozval B, že požádal o převod odběrného místa. Dne 18.12. se A ozval písemně znovu, že je mu to líto, že odcházím, a posílá mi nezávazně nový návrh smlouvy a dává mi 10 dní, abych se rozmyslel. Na smlouvu jsem se podíval, ale nereagoval nijak. Dne 31.12.2024 B poslal zprávu, že od 3.1.2025 budu odebírat elektřinu od nich. Žádné jiné zprávy, požadavky ode mě, nebo od nich nejsou.

Je někomu jasné, co s tím 1.1.2025 a 2.1.2025? Mám s tím něco dělat a proč? Co jsem případně udělal nebo neudělal?

Důležité: U stávajícího dodavatele A jsme měli fakturu každý měsíc, za skutečnou spotřebu v daném měsíci. Takže v lednu dorazila poslední faktura a tím jsme měli mít vše uhrazeno - nemám jakékoli indicie, že bychom měli jakýkoli dluh. U nového - B platíme měsíční zálohy a bude roční vyúčtovaní. Díky.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je potřeba toto řešit s dodavatelem B. Pokud je tak napsaná smlouva, řešit i s A dodavatelem ty dva dny.. teoreticky jsou oba překupníci, takže ty dva dny pokud nebudou ani u A ani B byste se stal černým odběratelem u C - takže zjistit, vyřešit, vyžádat fakturu za ty dva dny...

Tatík řešil přechod kdysi dávno a nějak se jim ztratily podklady - převod měl být po ukončení fixace a řešilo se s předstihem 6 měsíců. Jenže se někdo někde zasekl a protože podklady ztratil, stal se otec na 2 měsíce černým odběratelem. Sehnali jsme vše možné z mailů a telefonu, předali EOnu a nechali dofakturovat onu částku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]