Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena zateplení domu 2025

Od: jana222® odpovědí: 6 změna:

Zdravím.

Je tu někdo kdo se tu pohybuje ve stavebnictví a je trochu v obraze kolik se momentálně pohybují ceny zateplení.I když chápu že je to dost individuální a liší se ceny napřič republikou druhem materiálu atd.

Jedná se cca o 170-180m2,šedý polystyren 14 cm.Výměna všech parapetů za staré cca 11 oken plus 2 malé.Uprava okapniček na balkonech a kousku střechy.

Včera tu byla na "okouknutí" první firma a +-orientačně 600 tis.komplet včetně fasády.Do telefonu mi říkal pán 2450,- metr to je asi 416 tis.Na místě z něj vypadlo pak těch 600 tis.Že se musí připočítat lešení parapety atd.to chápu ale to je skoro 200 tis navíc proti 2450metr.

Tak nevím zda mám pokračovat v poptávce dalších firem nebo je to realita dnešních dnů..díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

helin
hodnocení

2x
Poptejte více firem, loni jsem dělal fasádu (bez zatepleni), a měl jsem nabídku na 375tis ale také na 725tis. U té za 725tis jsem dostal tak detailní nabídku, že to jsem v životě neviděl, ale pak tam byly právě položky jako zalepení oken igelitem za 15tis, zakrytí krovu 20tis., půjčení lešení, že by se mi vyplatilo ho koupit a po akci prodat, atd. Takže poptejte více firem a nekyvnete hned na první nabídku.

hodnocení

0x

Pokud je cena za zateplení + fasáda 2450 Kč/m2, pak jsou informace v pořádku a těch skoro 200 tis. za lešení, parapety a další případné vícepráce podle mě odpovídají.

krtke6

cena za 14ku polyš při ceně 2450,-/m2 v pořádku není...ale bohužel firmy to zkouší a lidi to jak hloupí platí:) asi takto

hodnocení

0x

pokračovat v poptávce dalších firem ****ano, pokračujte dále, alespoň 10 firem.

Jen ten co přijede na místo dá seriozní nabídku, nikoliv cena od stolu, když to neviděl.

hodnocení

0x

Velmi zhruba k vývoji cen ( Z+I, ČKAIT 2025/01):

Cenové ukazatele pro rok 2025 vzrostly o 14 %
Nově zveřejněné cenové ukazatele pro první pololetí roku 2025 ukazují opět výraznější nárůst cen, a to nejčastěji o 14 % oproti předchozímu období. Zatím to nejsou ani poloviční hodnoty oproti situaci v letech 2021 až 2022, kdy u pozemního stavitelství došlo v důsledku zdražení energií, covidu a války na Ukrajině ke strmému nárůstu ceny o více než 30 % za účelovou měrnou jednotku. V roce 2023 se cenový nárůst ustálil, ale jak to vypadá podle vývoje cenového indexu v roce 2024, tak nikoliv natrvalo.

---

Budovy pro bydlení (JKSO 803) – průměrný cenový ukazatel 10 900 Kč/m³

z toho
- Svislé konstrukce ... 13,8% z celkové ceny stavby ... 1 233,03 Kč/m³

- Povrchy vnitřních a vnějších konstrukcí ... 12,5% z celkové ceny stavby ... 1 116,88 Kč/m³

semtem
hodnocení

0x

Je to jednoduchý. Teď máte nabídku 600 tisíc (nebo 400 tis, to teď neřešme)

Za cenu 2 450 za m2 za 14 cm polyš Vám to udělám já ... a budu si říkat, jaký jste hlupák (Mimochodem, v ceně za m2 je polystyren "nejlevnější věc" v celkové ceně, dejte tlustší)

Nechte si udělat plno nabídek, ideálně rozepsané po položkách a pak si to dejte do excelu.

A teď přijde šok. Za jak douho si Vy v práci vyděláte těch 600 (400) tisíc v čistém? Za jak dlouho jdete do důchodu? Můžete si dovolit být třeba 4 měsíce bez práce (měsíc třeba na pracáku, potom si platit zdravko nebo i socko sám. Nebo si založte firmu na údrbu zahrady (cokoliv) jako OSVČ, sousedovi jednou posekejte zahradu, on vám zaplatí XXXX Kč (vy mu to dáte), z tohoto zaplatíte nejnižší odvody).

Pokud jdete brzo do důchodu, nebo pokud si chcete udělat 4 měsíční dovolenou na pracáku, nebo pokud chcete změnit práci ... zateplení i fasádu si udělejte sám, vyjde to levněji (vím o čem mluvím). V dnešní době už řemeslníci neví, kolik by si řekli a kvalita je horší než když to uděláte vy sám (pokud jste trochu zručný). Ano, bude Vás to sát čas si zjistit ceny a postupy práce a nakoupit to (v době internetu neřešitelný problém*smich*), ale (asi) se Vám to vyplatí (pokud pracujete na dobře placeném místě a máte 100 tis měsíčně, tak nevyplatí)

Cena od firmy 600 tisíc, vy si najdete ceny materiálu, vezmete jejich podrobnou rozepsanou cenovou nabídku, dáte do excelu, a zjistíte, že materiál bude stát 300 tisíc. Z cenou materiálu smlouvejte, někdy se vyplatí si třeba půjčit dodávku a zajet do Polska (rozdíl 15 tisíc na bezpečnostních dveřích (úplně identické, výrobce je PL) do bytu PL vs ČR - já jsem kupoval troje ...) nebo Německa a koupit to tam. Klidně si objednejte kamion polystyrenu z Polska nebo Rakouska ... (Třeba Bachl vyrábí polystyren v ČR, Německu, Polsku, ...), a tak by se dalo pokračovat. Rozdíl vám vyjde třeba 300 tisíc za práci -> za jak dlouho si Vy vyděláte 300 tisíc? (dosaďte si svoje)

Já jsem zateploval 2 stěny domu sám trvalo mi to 3 měsíce POMALÉ práce (i s nákupem věcí). Chtěl jsem změnit práci, tak jsem to vzal s delší mezerou - "takovou dovolenou". Jeden měsíc jsem byl na pracáku a bral podporu, dva měsíce jsem si platil zdravko jako OBZP (nechtěl jsem, aby mě pracák někam honil s doporučenkou). Za čtyři měsíce jsem už byl v jiné práci. Lešení jsem chtěl koupit na bazoši, ale chyběli by mi dva metry výšky. Nakonec bylo levnější si tenkrát koupit od lesů ČR kulatinu a z toho jsem si udělal dřevěné lešení. Tímto jsem ušetřil asi 190 tisíc oproti firmě (i když jsem ty tři měsíce měl příjem skoro nic)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]