Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak napojit opěrnou zeď na staré základy?

Od: viki1971* odpovědí: 2 změna:

Mám 8 let staré základy plotu, ze kterých vyčnívá jeden kámen vedle druhého cca 15-20 cm nad povrch a potřeboval bych postavit zhruba metrovou opěrku.Jak to napojit?Mám kus zašalovat (třeba 20 cm)a pak už na to položit ztracené bednění?(na KB bloky nezbudou peníze:( Mám to před vylitím betonu nějak očistit, třeba vapkou?

A je nutné v této výšce prokládat armatury?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kjanik112*
hodnocení

3x

Na napojení přímo betonem nespoléhejte.Je-li to možné, zaražte raději za základ ocelové tyče o průměru cca 30 mm a půl metru od sebe.(Koupit ve šrotu).Na ně pak , v rovnoběžné výšce po 10 cm, navařte roxor o průměru 10 mm.Před to pak postavíte zídku, ale ne kolmou, ale odkloněnou asi 15 cm.Pak dáte zezadu šalung, stejně odkloněný, a asi 8 cm silnou betonovou stěnou zalijete tyče s roxory.

hop®
hodnocení

3x

kjanik výborně *palec*, dovolím si doplnit:

- očištěním URČITĚ nic nezkazíte

- do původního základu (kámen či beton) navrtat šikmo díry a dát armovací dráty či jiné železo, tím "přivázat" k novému betonu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]