Nejste přihlášen/a.
Mám 8 let staré základy plotu, ze kterých vyčnívá jeden kámen vedle druhého cca 15-20 cm nad povrch a potřeboval bych postavit zhruba metrovou opěrku.Jak to napojit?Mám kus zašalovat (třeba 20 cm)a pak už na to položit ztracené bednění?(na KB bloky nezbudou peníze Mám to před vylitím betonu nějak očistit, třeba vapkou?
A je nutné v této výšce prokládat armatury?
Na napojení přímo betonem nespoléhejte.Je-li to možné, zaražte raději za základ ocelové tyče o průměru cca 30 mm a půl metru od sebe.(Koupit ve šrotu).Na ně pak , v rovnoběžné výšce po 10 cm, navařte roxor o průměru 10 mm.Před to pak postavíte zídku, ale ne kolmou, ale odkloněnou asi 15 cm.Pak dáte zezadu šalung, stejně odkloněný, a asi 8 cm silnou betonovou stěnou zalijete tyče s roxory.
kjanik výborně , dovolím si doplnit:
- očištěním URČITĚ nic nezkazíte
- do původního základu (kámen či beton) navrtat šikmo díry a dát armovací dráty či jiné železo, tím "přivázat" k novému betonu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.