Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočet stability pergoly

Od: bere odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli je nějaká možnost, jak vypočítat stabilitu pergoly, nebo jak určit, že nespadne. U kůlny to bylo poměrně jednoduché, tam stačilo udělat čtyři dostatečně hluboké díry pro beton s betonovýma patkama a potom namontovat “větráky” (“boční vzpěry”) do boku. Nicméně u pergoly se obávám, jak je to větší stavba a nikdy jsem ji nestavěl.
Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zdravim, doporučuju statický výpočet. Stabilitu pergoly (předpokládám dřevěná) je třeba posoudit hlavně na zatížení větrem. U dřeva se hůř provádějí tuhé styčníky než u oceli a betonu, takže je potřeba dobře zvolit typ zavětrování.

hodnocení

1x
Neprožíval bych to. Však to není žádný stometrový mrakodrap. Obhlédl bych na okolí jak jsou pergoly dělaný a snažil se to okopírovat. Ono stejně nic jinýho, nežli dva větráky z každý nohy nevymyslíš. Když přijde tornádo, tak ti to stejně odnese a ostatní větry to vydrží.
jak píše jenyk, pokud tam můžete dát pořádný větráky od paty křížem nahoru, tak asi neni potřeba nic řešit, pokud ne, (někomu pohledově nebo dispozičně vadí), tak aspoň zavětrovací pásky, pokud ani to nevyhovuje, doporučuju se poradit se statikem... :)
bere
hodnocení

To mě taky napadlo tam dat vetraky, ono to asi bude držet, ale popravdě se vždy bojím, aby mi to nespadlo na auto/dítě. Jediná možnost by byla najít už nějaký projekt…

111®
hodnocení

0x

koukl bych na youtube. tam se určitě najde nějaké video..

hodnocení

0x

Investujte to statika, bez blocku to ani nebude vyrazne drahe. Neviem ako CR, u nas som platil teraz 300 eur za posudok s vypoctom na vyrezanie dvoch otvorov do panelu.

111®
hodnocení

0x

pošli e-mail pošlu zazipovanou pergolu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]