Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kotel Verner A302

Od: vkarel odpovědí: 3 změna:

Máte někdo zkušenosti s tímto kotlem nebo s firmou Verner/Ponast? Uvažuji o koupi nového kotle a recenzí zrovna moc není.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jenda123123
hodnocení

0x
Sousedka má verner jako doplňkový zdroj k tepelnemu čerpadlu. U kotle má přiložný termostat, který automaticky pustí čerpadlo při zatopení v tomto kotli a vodu dává do akumulační nádoby a odtud do radiátorů. Tento kotel se mi líbí, že je umístěn ve zdi, takže veškerá obsluha probíhá z chodby a nepraší se v místnosti. Do kotle se ale dá přikládat z obou stran, za mě je ale lepší z té chodby. Do místnosti vyzařuje opravdu málo tepla a strašně moc toho dává do radiátorů, což je fakt super. Větší část tepla než do místnosti jde ale do chodby, ale tam to nevadí. Kotel má obrovský popelník, který se z kotle vytahuje jako celý šuplík - je super, že popel stačí vytahovat jednou za několik dní. Kotel má takové táhlo, takže rošt nemusíte vymetat smetáčkem (zas se tímto snižuje prašnost, protože logicky za táhlo nebudete tahat když jsou dveře od kotle otevřené. Stěny se vůbec nešpiní. Šuplík na popel je ale celkem těžký, tak třeba pro ženu může být horší na tahání. Samozřejmostí je topení suchým dřevem, protože jinak se špiní sklo, ale shoří v tom úplně všechno.
Snad jsem vám alespoň trochu poradil, za mě pokud na to máte vhodný prostor, tak je to určitě lepší než klasický krb s výměníkem, kde máte prach přímo v obýváku.

hodnocení

0x

U nás Ponast, 2 kotly v rodině, výkon max 14,9 kW, v provozu asi šest a čtyři roky, pelety. Mohu doporučit, starám se o oba dva...co vás zajímá..? Dnes v nabídce tyto...opravdu potřebujete kotel 30kW?

vkarel
hodnocení

Né že bych nutně potřeboval 30kW. Ono 20 by stačilo, bohužel menší nedělají a je to jediný kotel, který umí spalovat něco jiného než dřevní pelety. Což je hlavní důvod, proč ho chci pořídit. Nechci se už jenom spoléhat na jedno palivo. Mám možnost spalovat zemědělské zbytky, případně starý oves nebo kukuřici.

U kotle mě nejvíce zajímá teplota spalin tj. mokrý/suchý provoz komína a jak je na tom se spalováním alternativních paliv. Ostatní výrobci nic takového nabídnout nedokáží, vždy akorát sdělí, že spalování ničí kotlové těleso i hořák. Při hoření vznikají agresivní látky, které rozežírají kotlovou ocel a uvolňují se do ovzduší. K tomu navíc to vyžaduje větší nároky na obsluhu/čištění atd... No a potom je tu Verner, kdy výrobce tvrdí, že kotel nemá se spalováním žádný problém, vše mají certifikované, předchozí generace kotle je v provozu již více než 15 let a nejnovější již 5 sezón...

Nikdo v okolí Vernera nemá. Recenze nebo stížností na internetu nejsou žádné...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]