Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vlhkost na rámech oken

Od: honk123 odpovědí: 2 změna:
Dobrý den,
nedávno jsem se přestěhoval do bytu v novostavbě a s klesající venkovní teplotou jsem začal pozorovat kondenzaci vody na sklech a i rámech oken. Předem mi bylo řečeno, že vzhledem k tomu že se jedná o novostavbu, je kondenzace na sklech relativně normální kvůli vyšší vnitřní vlhkosti ( snažím se ji držet mezi 50-55%, ráno v ložnici mám lehce přes 60% ). Co jsi ovšem nejsem jist, zda i kondenzace na rámech oken, pantech je v pořádku. Je to běžný jev? Díky předem za rady

Vlhkost na rámech oken
Vlhkost na rámech oken #2
Vlhkost na rámech oken #3

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

km
hodnocení

2x

kondenzace na rámech běžný jev imho není, kondenzace na sklech za určitých podmínek ano

hodnocení

0x

Normální to není, jen se zeptám, vlhkost měříte uprostřed místnosti?

Změřte teplotu a vlhkost na povrchu rámu a skla. Pak dejte hodnoty. Jak hodně máte zeteplené rámy? Jaké mát zasklení?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]