Dobrý den mám malou otázku potřebuji v kuchyni posunout zásuvku cca a 59 cm vedle. Zásuvka je jakoby koncová. Nejsem elektrikář, ale napadlo mě zásuvku zrušit v krabičce dát wago svorky a přes to smršťovaci bužírku a zazdít?
Spoje cez Wago nepatria do omietky, ani ked su izolovane. Krabicku ponechat, osadit viecko, ak cez to date obklad, tiez to nebude spravne, spoje musia zostat pristupne pre kontrolu a opravy.
Jde o to, že v tom místě kde je stará zásuvka bude vedena nová zeď( dostatečná přezdívka). Tudíž tam nemůžu nechat ani jen víčko bude to prostě zazděné. A teď otázka jak to udělat tak aby to bylo co nejlepší? Nebo ten spoj teda zazdít v nějaké té IP krabičce a zalít gelem?
Já bych se vrátil k poznámce od mathew výše - odkud vede přívod do té zásuvky? Není nahodou její nové umístění nejde poblíž trasy kabelu? Případně, pokud současné umístění bude nepřístupně zazděno, nešel by kabel kus vysekat ze zdi a krabičku s napojením dát kousek vedle na nadále přístupné místo?
sedlacek
Je to poslední zásuvka okruhu kuchyň a obývák. Takže buď by h ji zrušil, ale spíš bych ji potřeboval právě posunout jinam. Ptám se protože kdysi mi elektrikář posunoval takovýmto způsobem světlo. Kabel napojil přes wago dál bužírku a zazdil v krabičce.
Když v místě zásuvky bude stát zeď, tak to máš komplikovanější, protože musíš najít, kudy ten kabel do stávající zásuvky vede.
Je možné že vede od stropu svisle a pak ho musíš vysekat tak, abys ho tou novou zdí nepřekryl.
Druhá možnost je, že tento kabel úplně odpojíš, ucvakneš (aby nešel připojit) a zaizoluješ a necháš ve zdi. Můžeš ho i zazdít a "překrýt" to novou zdí. A k nové zásuvce vysekáš novou drážku (nový přívod od nějaké rozbočovací krabice) a natáhneš nový kabel.
To nebyl elektrikar. Idealni rada pro pana: at to necha udelat to hovado co posledne, a az se ten zdroj poruch pokazi, at to resi taky on. Ono ne nadarmo je elektricke zarizeni zarazene do vyhrazenych a jako takova ho muzou montovat, nebo opravovat jen lidi s opravnenim.
Pane jmenovče, kdybyste věděl, kolik pro mne dělalo elektrikářů a jak nadávají na jiné elektrikáře.
Přišel elektrikář, prohlédl, sdělil, že nebude problém, domluvili jsme se. Dva dny makal, třetí den nepřišel, že má lepší práci za více peněz. Přišel druhý, nejdříve nadával na elektrikáře, který to začal. Bohužel po týdnu zemřel, tak nastoupil třetí. Víte čím nejdříve začal?
A vodovodní nebo plynový trubky stačí slepit leukoplasti ... Holt hodinovýho manžela může dělat každej, kdo má do prdele díru a vysokou školu života ... I můj případ, ale aspoň to elektro jsem absolvoval.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.