Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou měkkou matraci?

Od: davidasis odpovědí: 26 změna:

Zdravím všechny,

potřeboval bych poradit ohledně matrace. Koupil jsem si na doporučení prodejce tuhle matraci: levnematrace.eu/... , protože jsem chtěl nějakou měkou. Důvod byl ten, že jsem si na moji starou dal úplně obyčejnou molitanovou matraci, kterou např. dostanete nebo za min.příplatek k posteli a po 2 dnech mně přestali bolet záda, které jsem řešil asi 2 roky. Ta molitanová je v celku měká, tak jsem chtěl novou měkou. Akorát, když mně včera ta nová matrace přišla, tak po lehnutí na ni jsem byl zklamaný, je měkčí, než moje stará, ale ne tak měká jako ta obyčejná molitanová. Budu ji vracet a mám dilema, co si tedy pořídit. 13tisíc na matraci nemám a takové to řešení s čabrakou (přídavným topem), co se umisťuje jako další vrstva na matraci dělat nechci. Nosnost by měla mít aspoň 140kg.

Původně jsem chtěl pružinovou taštičkovou, ale odradila mě ta uvedená tuhost, ale přijde mi, že jsou obecně měkčí.

Poradíte prosím?

Díky předem

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Tvrdost matrace je relativní pojem.
Co je pro jednoho výrobce tvrdá je pro druhého měkká.
Vřele doporučuji zajít do jakékoliv prodejny a vyzkoušet.
Není pravda, že tam matrace musí stát 14tisíc.

Jinak k těm taštičkovým matracím, zkusil jsem
lidl.cz/...
a i ta nejtvrdší na mě byla měkká.
Další co mi vadilo byla odlišná měkost taštiček a toho pěnového okraje.
Okraj byl ještě měkčí než taštičky, takže z šířky 80cm má taštičky jen 70cm a to už je celkem úzké.
Okraje jsou měkčí takže na kraji má člověk pořád pocit že spadne.

Teď mám prospanek.cz/...
a celkem spokojenost, i když uprostřed už je používáním měkčí.

davidasis
hodnocení

Takže jestli to dobře chápu, vy jste si ji normálně objednal a potom vrátil? A to probíhalo jak?

Vyhovovala dětem, takže jsem to naštěstí nemusel řešit.

Jen taková perlička.
Kupoval jsem v německé verzi lidl eshopu, přes mcposta.cz/... a na dvou matracích to i přesto vyšlo o 1500kč levněji. I teď tam ta samá matrace vychází o 500Kč levněji.
lidl.de/...

davidasis
hodnocení

Díky, ale to jsem už na stejné ceně jako tohle: levnematrace.eu/...

Stejně bych asi musel řešit ten molitan navrch ...

asd1
hodnocení

1x

Měkká a na 140 kg si navzájem odporuje...

Rozumný matrace má Lidl

davidasis
hodnocení

Nevím, proč by si to mělo odporovat ...? Konkrétně ne u taštičkové. Když to vezmu z jiného konce, na čem spí američani, kteří někteří jedinci nejsou drobní?

Lidl prodává matrace? A kde?

asd1

Ešop, občas něco mívaj i na krámě (ale smotaný do role). Jestli maj někde možnost vyzkoušet to nevim.. Ale matrac mám a je dobrá. Jestli by tvrdost vyhovovala tobě ale posoudit nemůžu, to bych musel mít věšteckou kouli...

hodnocení

0x

Matrace je investice na dlouhá léta, proto si ji vybíráme VYZKOUŠENÍM na prodejně. Pokud matrace nemá závadu, ale pouze Vám nevyhovuje tuhost, nemusí to být důvodem k uznání reklamace. To je důsledkem neochoty zajít na prodejnu nebo do více prodejen.

Jinak já jako osoba s rozmlácenou páteří mohu doporučit matraci tvrdou. V létě dokonce spím na zemi na karimatce, prorože to mi dovede ulevit lépe než tvrdé matrace. Možná Vás záda bolí právě kvůli přílišné měkkosti. O tom se ale lze převědčit opět POUZE VYZKOUŠENÍM.

davidasis
hodnocení

To je sice hezké, vyzkoušením na prodejně, ale když nemají prodejnu, tak asi těžko. Matraci mohu vrátit, prvně, je to objednávka z eshopu a tam platí podle zákona lhůta pro vrácení zboží a za druhé, sami tu službu nabízejí a já si ji připlatil k matraci právě kvůli tomuto.

Kamenné prodejny typu MPO nebo Svět spánku mají celkem ucházející matrace, ale nemám 13tisíc na matraci a podle mě to je nesmyslná a nehorázná cena.

Právě jsem měl/mám tvrdou matraci a z ní mě bolí záda, myslím, že jsem to dost jasně popsal v dotazu. Jen by mě zajímalo, jestli ty taštičkové mohou být i pocitově měkčí, než pěnové. Co jsem zkoušel v IKEA, tak i když byla označena jako tvrdá, konkrétně VALEVÅG , tak mně přišla měká...

hodnocení

0x
Od doby co si nechávám šít matrace u čalouníka, nemám potíže se zády. Vždy silnější a tvrdou.
Pravda, když jsem poprvé lehnul na tvrdou matraci, měsíc jsem si zvykal, zvyknul si a od té doby mám klid.
davidasis
hodnocení

A nakolik vás taková matrace na zakázku přijde? Nedáte prosím kontakt na čalouníka, že by mě udělal nabídku?

Teď mám třídílnou, vřele doporučuji. Jednou do měsíce přeházím jednotlivý díly a je to znát.
Naposledy mě stála matrace 4 tisíce.
davidasis
hodnocení

Je hezké, že vřele doporučujete, ale tak mi dejte kontakt na toho čalouníka. Bez toho je mi to celkem k ničemu ..

Jak daleko to máš do Jilemnice?
davidasis
hodnocení

Poněkud z ruky, jsem z Brna. Ale dneska se dá všechno poslat, ne?

Ano, dá se všechno poslat, ale Pepa neposílá. Nestačí šít pro lidi co přijdou osobně.
davidasis
hodnocení

No tak bych si k Pepovi přijel. Ještě jsi nenapsal, na kolik tě to vyšlo ...

km
hodnocení

0x

jen na okraj: obecně na bolest zad se doporučuje spíš tvrdá matrace

hodnocení

0x

Zkuste si koupin antidekubitní. Je to sice pro ležící a postižené. Ale mám jí a moc dobře se na ní spí...měkká není. Na bolest zad měkkou nedoporučuji...

hodnocení

0x
Také jsem po různých pokusech došel k tomu, že mi na bolesti zad nejlépe vyhovuje pružinová matrace a na ní 10 cm molitanová matrace.
doplněno 06.02.25 17:20: Pak jsem už jsem se dobře vyspal pouze v nóbl hotelu v Německu, kde byla matrace vysoká snad 60 cm.
Tu molitanovou (140 cm) koupil jako "náhradní díl" k nějaké skládací posteli v Ikea.
davidasis
hodnocení

Nj, to je právě takový ten kočkopes, co nechci. Chtěl bych, abych měl matraci bez toho, abych na ni musel něco přidávat ... Jenom pro okraj, klasická molitanová matrace, jak píšete, se dá pořídit kde?

tm
hodnocení

0x
Že vas po 2 dnech přestaly bolet záda pricitate matraci?

davidasis
hodnocení

Ano, taky jsem tomu nevěřil, přemýšlel docela dost dlouho, ale nakonec ano. Když dám pryč tu molitanovou a spím čistě na té klasické, tak druhý den jsem kompletně rozlámaný a bolest se pomalu vrací. Když vrátím na ni tu molitanovou, tak druhý den OK.

Mám pudobnou zkušenost. Mám vyhřezlou krční ploténku, měl jsem několik měsíců nonstop urputné bolesti hlavy a sevřenou šíji. Prakticky jsem žil na prášcích. V tomto stavu jsem nerad musel na služební cestu, kde jsem v hotelu spal na velmi vysoké měkké matraci. Po třech dnech bylo zlepšení až zázračné. Po návratu jsem doma na matraci přidal 10 cm molitanu a výrazně se od té doby zlepšila jak krční, tak bederní páteř. V mládí jsem naopak rád spal ma tvrdé matraci, teď už to nejde.

hodnocení

0x

Taštičkovou ani jinou pružinovou nedoporučuji, časem začnou pružiny nepřijemné tlačit do zad. Měl jsem oba typy. Pěnová se zase rychle proleží. Mám teď latexovou, kopíruje tvar těla a má údajně i nejdelší životnost. Je vhodné mít i latexový polštář. Cenově je to výš, ale údajně nic lepšího není.

hodnocení

0x

Zkuste si nechat předvést Zaren. Kdyby si přítelkyně loni nekoupila pohodlnou madraci za 40 tisíc, tak si to objednala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]