Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu, ztratila jsem jediný klíč ke schránce, nový zámek mám koupený, ale nemůžu schránku zaboha otevřít, zkoušela jsem to provrtat vrtákem-nic, zkoušela jsem použít cvakátko na nehty takovou vysouvací věc a nic, šroubovákem to taky nejde a sněhuláka nevím kde se dá koupit. Nechce se mi volat zámečník. Prosím už fakt nevím co mám zkusit.
Tenhle typ zámku otevřete celkem lehce. Zkuste si to na tom novém, pokud je stejný. Je tam několik stavítek (3 nebo 4) v podobě plochých plíšků, které musíte odblokovat - dostat do správné polohy (všechna současně, to je jediný problém, který zabere nejvíc práce, prostě po tom přejíždíte tak dlouho, dokud netrefíte správnou polohu, současně se snažíte otáčet) a pak jde tím válečkem otočit. Narozdíl od klasické "fabky", tohle se otevírá docela snadno. Pak jako bonus si po vyšroubování zámku můžete udělat nový klíč podle toho jak ta stavítka vychází (zezadu je matka, kterou když odšroubujete, tak vám ten váleček se stavítky (v odemčené poloze zámku) vypadne a na stavítka je vidět, pak stačí vzít nějaký starý klíč a upilovat ho, aby do toho zámku šel, no a nebo to svěřit zámečníkovi, ale to bude jednodušší a hlavně levnější ten nový zámek).
Je to tento? Zámek do poštovní/...
Když to provrtáte postupně 6 - 8 - 10 vrtákem durch, tak ta packa v průběhu určitě upadne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.