Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztracený klíček k poštovní schránce

Od: andrean odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

prosím o radu, ztratila jsem jediný klíč ke schránce, nový zámek mám koupený, ale nemůžu schránku zaboha otevřít, zkoušela jsem to provrtat vrtákem-nic, zkoušela jsem použít cvakátko na nehty takovou vysouvací věc a nic, šroubovákem to taky nejde a sněhuláka nevím kde se dá koupit. Nechce se mi volat zámečník. Prosím už fakt nevím co mám zkusit.

Ztracený klíček k poštovní schránce

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jir
hodnocení

7x
Já jsem takovou schránku, ke které se ztratil klíč, otevřel tak, že do zámku se dá velký plochý šroubovák a silou se otočí. Trochu se u toho ale vyčvachtá díra, ve které je zámek, protože tělo zámku má tvar válce se dvěmi ploškami a díra tomu odpovídá.
andrean
hodnocení

Děkuji moc, ano, tohle opravdu pomohlo. Děkuji Vám

hodnocení

5x

Velký plochý šroubovák, zastrčíte do té drážky, místo klíče. Sikovkami pak otočíte šroubovákem. Jde to jednoduše.a lehce.

andrean
hodnocení

Děkuji Vám moc, Váše rada mi zabrala. Děkuji

spu
hodnocení

3x
Vemte plochý šroubovák, vylomte krytku. Posléze to vemte 8-10 vrtákem.

ml
hodnocení

1x

Tenhle typ zámku otevřete celkem lehce. Zkuste si to na tom novém, pokud je stejný. Je tam několik stavítek (3 nebo 4) v podobě plochých plíšků, které musíte odblokovat - dostat do správné polohy (všechna současně, to je jediný problém, který zabere nejvíc práce, prostě po tom přejíždíte tak dlouho, dokud netrefíte správnou polohu, současně se snažíte otáčet) a pak jde tím válečkem otočit. Narozdíl od klasické "fabky", tohle se otevírá docela snadno. Pak jako bonus si po vyšroubování zámku můžete udělat nový klíč podle toho jak ta stavítka vychází (zezadu je matka, kterou když odšroubujete, tak vám ten váleček se stavítky (v odemčené poloze zámku) vypadne a na stavítka je vidět, pak stačí vzít nějaký starý klíč a upilovat ho, aby do toho zámku šel, no a nebo to svěřit zámečníkovi, ale to bude jednodušší a hlavně levnější ten nový zámek).

To už je jednodušší ten plochý šroubovák.

k2
hodnocení

0x

Co si predstavit pod:

zkoušela jsem to provrtat vrtákem-nic

Co se stalo nebo nestalo? Neco se asi stat muselo.

hodnocení

0x

"...zkoušela jsem to provrtat vrtákem-nic..." *ee* *zed*

Obávám se, že po takovém zásahu už nepomůže ani ten zámečník. Takže dvířka vylomit krumpáčem a sehnat nová.

hodnocení

0x
Pokud je to v bytovém domě, poproste někoho, ať vám ukáže svoji schránku zevnitř. Pak lépe pochopíte, jak na to jít co nejméně destruktivně.
Dejte sem fotku, nebo odkaz na koupený zámek, to taky pomůže.
doplněno 05.02.25 13:10:

Je to tento? Zámek do poštovní/...

doplněno 05.02.25 13:13:

Když to provrtáte postupně 6 - 8 - 10 vrtákem durch, tak ta packa v průběhu určitě upadne.

andrean
hodnocení

Dobrý den pánové,

velmi Vám děkuji za cenné rady, dneska jsem pokračovala, při odvrtávání jsem zlomila vrták a furt nic, takže jsem tam zarazila plochej šroubovák a vzala sikovky a pořádně zabrala a tradáá. Obrovsky Vám děkuji i s ženská s 50kg dokáže po poradě věci sama.
Děkuji mockrát!

Ztracený klíček k poštovní schránce #2
Ztracený klíček k poštovní schránce #3
Ztracený klíček k poštovní schránce #4

Není nad to, když je žena šikulka a poslechne rady znalých.

Blahopřeji k úspěchu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]