Zdravím, dnes jsme měli doma servisaka na myčku a říkal mi, že prý v ČR a SR obsahují tablety písek, aby bylo mytí účinnější. Prý to vadí motoru, kde se vydře ložisko. Rozdělal náš motor a písek uvnitř skutečně byl. Že prý máme kupovat tablety z Německa. Slyšel jste o tom někdo?
Ne žádný písek neobsahují kapsle/tablety/gely ani nic jiného určeného do myčky. Maximálně mohou obsahovat něco na bázi mycího písku jako Solvina atak ale to vám nikdo bez chemického rozboru v laboratoři neřekne. Měl jsem x desítek druhů výše uvedených ať nejlevnější přímo z Lidlu, Kauflandu, Action, Dm a všechno ostatní ale v žádné z nich nenajdete ani smítko písku. Ostatně si otevřete své balení mycího prostředku hoďte jej do hrnku zadejte vroucí vodou ( případně studenou ale bude potřeba delší čas ) a nechte vychladnout a vypijte do nejjemnějšího sítka/ cedníku a všechno se vám ztratí a zůstanou jenom bublinky jako z Jaru. Toto se říká o všem hlavně o pracích prostředcích že naše prací prášky a gely jsou hnoje a že jenom němčouři perou asi v tom nejlepším co je na celém světě, v tzv VIP prostředku. Je to nesmysl jako všechno ostatní stačí kupovat Jar kapsle do myčky a pračka taky nějaký lepší gel a ne to nejlevnější, konec celé záhady.
@opravaros: nechci s Vámi polemizovat a nebudu Vám vyvracet Váš názor, jenom popíšu mou zkušenost:
prací prášky (ne gely) nakupujeme v Německu již pře 20 let. Proč to děláme? No proto, že jsou tam jednak levnější a pak kvalitnější. Ono stačí porovnat otevřené krabice z CZ a DE. Ten prášek z Německa je BÍLÝ ! a ne našedlý jako ten, co se prodává u nás. Proč? No protože obsahuje kvalitní bělidlo. A porovnávali jsme prášky od Arielu až po Persily - celkem asi 6 druhů. Výsledek byl vždy tentýž. A budeme-li se bavit o některých potravinách, tak je to totéž. Zkuste mi říci, proč tatáž potravina ve stejném řětězci Schwarz Gruppe (Lidl, Tesco) nebo Rewe (Billa, Penny), popř. Edeka koupená v CZ obsahuje palmový olej a ta v Německu kokosový? Stejný obal, stejná gramáž - jiný obsah
P.S. a tablety do myčky opravdu písek neobsahují! Alespoň ne ty, které kupujeme (Finish, Somat. Frosch). Poměrně dost často je totiž rozpouštíme a myjeme s nimi vodovodní baterie, dlaždice, atd, neboť perfektně rozpouští a odstraňují vodní kámen.
Když mi bylo 16 let, byl jsem u kámoše přes prázdniny. Umyl jsem si vlasy šamponem Schauma pro muže a nestačil se pak divit, něco tak kvalitního jsem už nikdy nenašel. Vlasy nádherné lesklý, hladký, pocitově víc objemu. Obrovský rozdíl. Jezdili do Německa, tam nakupovali všechno. Západ nás bere jako špínu. I ti Egyptani měli v roce 2020 na stavbě v Čechách 14 € na hodinu. Čechům to dát nechtěli. Proč? Protože prostě Čech=levná pracovní síla na který je potřeba se napakovat. Je to tak
Rozpustite tabletu v čistom lavóre horúcej vody. Asi ju bude vhodné rozlámať a miešať. Ak sa po kompletnom rozpustení na dne usadí piesok, tak nám dajte vedieť značku.
A tak co to tedy bylo za "písek" v motoru, co jsem dneska viděl a měl mezi prsty? Mycka po dokončení mycího programu, on vyndal motor, rozpulil čerpadlo a tam bylo něco jako písek.
Co to je za značku myčky? Přes filtr, co je vevnitř, nemůže nějaký písek, který by se dal promnout mezi prsty, projít. Je to blbost. A kdyby byl v tabletách písek (což fakt není), tak po pár umýváních máte všechno čiré sklo matové. A to čerpadlo rozdělal proč - to se tím pískem zadřelo nebo ho písek zastavil?
Je to Beko. Piskal motor. Prý vada nějaký série, tak motor vyměnil za jiný a když už byl ten stary venku, tak mi to ukázal. Tabletu jsem ted rozpustil. Nic jsem nenašel. Tak nevím. Asi opravdu ten vodní kamen a nějaký hoax.
To s pískem je pěkný blábol! Mám už druhou myčku za 15 let a nikdy nic takového jsem nezažila a ani neslyšela. Jestli tabletám, díky tomu podivnému odborníkovi nevěříte, kupte kanistr mycího prášku Finisch, nejlevněji v DM nebo v Kaufu a leštidlo nebo místo leštidla ocet. Navíc, vyjde to levněji. Když už. Vyzkoušeno u první myčky, dcera takto myje dlouhá léta.
mne vyškolil filtr na vstupu do pračky který byl vidět až po odšroubování hadice zanešený od té doby jsem namontoval na ventil ze zdi filtr od Karcheru a je klid . K mání je v Bau za nějakých 175,- viz obr.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.