Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kopie kupní smlouvy k bytu od katastr. úřadu

Od: nimha® odpovědí: 6 změna:

Ahoj,

zjistil jsem, že se mi v rámci rekonstrukce bytu podařilo někam dokonale založit kupní smlouvu k bytu, kterou nemůžu nikde najít. Tím pádem nemám k bytu žádný nabývací dokument.

Bohužel paní, od které jsem byt kupoval a má tedy druhé paré, již zemřela a bydlí tam už někdo jiný. Tím pádem si to od ní nemůžu okopírovat.

Napadlo mě se obrátit na KÚ, které také jedno paré mají, jestli by mi neudělali kopii. Myslíte, že něco takového dělají? Potřeboval bych ale úředně uvěřenou kopii, aby to mělo nějakou váhu.

Že to bude něco stát samozřejmě chápu.

Byt jsem kupoval před cca 12 lety.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zajděte na katastrální pracoviště pod které spadá katastrální území ve kterém byt vlastníte. Katastry samozřejmě veškeré nabývací tituly (listiny) archivují a v posledních letech ve velkém digitalizují. Na přepážce si požádáte o kopii Vašeho nabývacího titulu. Pokud již byl digitálně zpracován, nejspíš Vám ho vydají obratem. Pokud nebyl, obvykle to stihnou do následujícího pracovního dne. Cena je, pokud se nepletu 50,- Kč za A4.

hodnocení

Díky, a umí nějakou ověřenou verzi (kopii)?

Ano, umí vytvořit kopii prostou, nebo ověřenou. Cenově se to tuším liší. Ověřená kopie je dražší.

hodnocení

0x
Na katastru jako majitel jsi zapsaný, a pro koho dalšího potřebuješ kupní smlouvu?

Katastr může udělat chybu a pak nebude mít žádný důkaz. Mít listiny se hodí.

hodnocení

Tak stačí, když to někdo hackne a archiv vyhoří...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]