Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Budu rekonstruovat kuchyň a byl jsem v Mobelixu pro návrh kuchyně. Říkali mi, že pokud chci plynovou varno u desku, tak MUSÍM mít pracovní desku hlubokou 70 cm. Jinak to prostě realizovat nebudou. Zjistil jsem, že se dnes dává velká plotýnka dozadu (asi kvůli bezpečosti) a tím pádem horzí zahoření vzadu za deskou. Je to opravdu tak? Našel jsem třeba plynovou desku, která má velkou plotýnku vepředu (a čudlíky posunuté). Tím by to šlo vyřešit? Nechci mít pracovní desku hlubokou 70cm, protože se mi tam nevejde. Děkuji za radu.
Já si myslím, že tu obrplotýnku dávají dozadu spíš proto, že se předpokládá, že se bude málo využívat. My jsme měli plynovou varnou desku v pracovní desce 60cm a je fakt, že vpředu už nám moc materiálu nezvývalo a tu obrplotýnku bylo lepší nepoužívat. Jenže Möbelix vám to takhle neudělá, protože se vpředu nešikovně opřete a desku zlomíte nebo pustíte tu veleplotýnku a půjdete se dívat na TV a ona vám chytne ta deska za a pak asi nebudete sebektriticky říkat: "Nojo, oni mi říkali, že to má být větší".
Indukce je super, ale nějaká ta nevýhoda by se našla. Jednak je potřeba mít poměrně pekelné jištění, připojit indukci na normální zásuvku 230V/16A sice jde, ale dělit to pak mezi až 4 plotýnky, z toho moc výkonu nevyždímete, no a pokud by vás potkalo, že budete mít kardiostimulátor tak máte s indukcí po vaření. Také je třeba být poněkud ve střehu, obrovský výkon indukce má i svá negativa. Znám 3 lidi, kteří si indukci vychvalovali jen do té chvíle, než málem vyhořeli (ve všech případech zničená kuchyňská linka), protože tuk na pánvi je rozpálený opravdu rychle a stačí, že zazvoní telefon a za chvíli vláte hasiče.
není to sice předmětem dotazu, ale v tomto se připojuji k re4zon. plyn máme, vaří se pohodlně, ale vadí mi: 1/ dělá to nepořádek, vše je mnohem víc ulepeno, než když se vaří na elektrice 2/ elektřinu považuji za bezpečnější 3/ plyn mám jen kvuli vaření a to si myslím si, že se nevyplatí. tak jsem ho z baráku úplně odstřihnul.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.