Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
prosím o radu, jestli máte někdo zkušenost s plynovými lávovými grily. Jedná se mi o zahradní gril na 10kg. PB láhev, o výkonu kolem 8 kw. (popř. poraďte)
Prosím poraďte, jak se v nich griluje a jaké je masíčko z těchto lávových grilů (je chuťově podobné jako na dř.uhlí?). Nebo jestli se mám něčeho vyvarovat, popřípadě všechny Vaše zkušenosti. Moc, moc děkuji...Ola
Dobrý den,
doma jsme již tento lávový gril doma měli, a maso nám osobně chutná více na uhlících.
Chce to asi vyzkoušet. Zdálo se nám také, větší náklady za plyn ap. Nicméně výhodou plynových lávových grilů je úspora času - máte to udělané dříve.
Hezký den
Petr
Naprosto souhlasim se stepi.
Máme gril s láv.kameny a jsme zklamaný.Jídlo nám připadá takové mdlé.Chuť nebo vůni jako na uhlí to nemá ani náhodou.Dá se to vylepšit koupí specialních odštěpků z dřeva určených přímo na lávové grily.Cena je, ale vysoká a stále to není ono. Každý má, ale jiné chutě.
Dřevěné uhlí je dřevěné uhlí.
S kamennou deskou na ohni,nebo i dřevěném uhlí lze grilovat perfektně.Kámen je dokonce možno vyhřát mimo a přinést na stůl a ugrilovat klobásy a předem připravené maso.Kámen udrží správnou teplotu i dvě hodiny.Podle hmotnosti.
JABRAKA
chápu správně, že pokud rozpálíme kamennou desku, tak maso stejně není cítit po dřevěném uhlí. Ještě jsem na kamenné desce negrilovala. Opravdu na ní lze udělat třeba platek z kotlety, či krkovičku? Z jakého kamene by to mělo být? Jaká tloušťka?
Uvažovala jsem o lávovém grilu, protože jsem chtěla grilovat třeba křidýlka, nebo stehna, či žebra...?
Podle mě je to o ho*vně. Taky máme ten plynový gril s lávovými šutry, a použili jsme to před 4 lety asi 2x - od tý doby to leží v garáži. Práce je s tím jak na kostele když se má grilovat, a máti se plynu navíc bojí. Navíc se to musí pořádně rozhajcovat, když se má grilovat. Kdyby záleželo nyní na mě, koupil bych jen klasický na dřevěný uhlí od Čímanů za pár stovek.
správně ,,rozhajcovat,, se snad musí každý gril, nebo né? a proč je s tím hodně práce (jak na kostele?)
shrnul bych to takhle: ma plynovém grilu má maso stejnou chuť jako z pánvičky. Tedy nic zvláštního od toho co jíte celý rok. Na uhlí má navíc zvláštní vůni po spáleném uhlí a to je něco navíc, co dělá grilování grilováním.
Ochutnejte hamburger u Burger King (na uhlí) a McDonnalds (na elektřině = na plynu) a budete vědět v čem je rozdíl
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.