Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušenosti s plynovým lávovým grilem?

Od: ola® odpovědí: 8 změna:

Zdravím,

*modla*prosím o radu, jestli máte někdo zkušenost s plynovými lávovými grily. Jedná se mi o zahradní gril na 10kg. PB láhev, o výkonu kolem 8 kw. (popř. poraďte)

Prosím poraďte, jak se v nich griluje a jaké je masíčko z těchto lávových grilů (je chuťově podobné jako na dř.uhlí?). Nebo jestli se mám něčeho vyvarovat, popřípadě všechny Vaše zkušenosti. Moc, moc děkuji...Ola

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stepi*
hodnocení

0x

Dobrý den,

doma jsme již tento lávový gril doma měli, a maso nám osobně chutná více na uhlících:).

Chce to asi vyzkoušet. Zdálo se nám také, větší náklady za plyn ap. Nicméně výhodou plynových lávových grilů je úspora času - máte to udělané dříve:).

Hezký den

Petr

pepane*

*tuc*Naprosto souhlasim se stepi.

Máme gril s láv.kameny a jsme zklamaný.Jídlo nám připadá takové mdlé.:(Chuť nebo vůni jako na uhlí to nemá ani náhodou.Dá se to vylepšit koupí specialních odštěpků z dřeva určených přímo na lávové grily.Cena je, ale vysoká a stále to není ono. Každý má, ale jiné chutě.

Dřevěné uhlí je dřevěné uhlí.*palec*

pohlreich

Prosim vas pamatujte si vsichni jednu vec - teplo, nebo zar nema vuni, tim padem je jedno jestli grilujete na uhli nabo plynu. Odlisnost od panve da pouze kour, ktery pri grilovani zasahne pokrm. Takze zapomente na dilema z hlediska chuti. Vyber je o pohodli a rychlosti. :)

jabraka*
hodnocení

0x

S kamennou deskou na ohni,nebo i dřevěném uhlí lze grilovat perfektně.Kámen je dokonce možno vyhřát mimo a přinést na stůl a ugrilovat klobásy a předem připravené maso.Kámen udrží správnou teplotu i dvě hodiny.Podle hmotnosti.

JABRAKA

ola®
hodnocení

chápu správně, že pokud rozpálíme kamennou desku, tak maso stejně není cítit po dřevěném uhlí. Ještě jsem na kamenné desce negrilovala. Opravdu na ní lze udělat třeba platek z kotlety, či krkovičku? Z jakého kamene by to mělo být? Jaká tloušťka?

Uvažovala jsem o lávovém grilu, protože jsem chtěla grilovat třeba křidýlka, nebo stehna, či žebra...?

halik
hodnocení

0x

Podle mě je to o ho*vně. Taky máme ten plynový gril s lávovými šutry, a použili jsme to před 4 lety asi 2x - od tý doby to leží v garáži. Práce je s tím jak na kostele když se má grilovat, a máti se plynu navíc bojí. Navíc se to musí pořádně rozhajcovat, když se má grilovat. Kdyby záleželo nyní na mě, koupil bych jen klasický na dřevěný uhlí od Čímanů za pár stovek.

ola®
hodnocení

správně ,,rozhajcovat,, se snad musí každý gril, nebo né? a proč je s tím hodně práce (jak na kostele?)

hodnocení

0x

shrnul bych to takhle: ma plynovém grilu má maso stejnou chuť jako z pánvičky. Tedy nic zvláštního od toho co jíte celý rok. Na uhlí má navíc zvláštní vůni po spáleném uhlí a to je něco navíc, co dělá grilování grilováním.

Ochutnejte hamburger u Burger King (na uhlí) a McDonnalds (na elektřině = na plynu) a budete vědět v čem je rozdíl ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]