Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, sprcha v koupelně málo teče. V koupelně mám vanu, ale sprchu používám také. Když se na ní podívám, tak jsou tam některé díry ucpané, to bude asi ten důvod, proč má tak slabý proud. Ještě nikdy jsem se tím nemusela zabývat, tak nevím jaký je nejrychlejší a nejlevnější postup. Mám si na internetu najít instalatéra a ten vše změří a pak koupí odpovídající sprchu, kterou namontuje po dohodě se mnou, jakou bych si představovala? Poradíte? Předem děkuji.
Já teda ty dírky propichoval špendlíkem nebo párátkem, podle toho, u jaké sprchy. Rozpustit to v octu je dobrý nápad. Možná by se oba postupy daly zkombinovat. Sprchová hlavice se dá koupit (mají to v domácích potřebách i čínských obchodech), ale pokud té staré nic (kromě ucpaných trysek) neni, tak je to zbytečné. Zkusil bych, jestli po odšroubování hlavice teče voda dost rychle.
a) odšroubujte hlavici sprchy a zkuste sílu proudu ze samostatné hadice. Když bude silný, jsou ucpané dírky ve sprše.
b) podívejte se na dírky, jestli jsou ucpané vodním kamenem. Pokud ano a napomohl ocet, stačí u některých jednoduchých srchovch hlavic místo volání instalatéra a placení, jednoduše zkusit dírky jednu po druhé prošťouchnout tenkým ocelovm drátkem Jehla je moc silná, špendlík taky. Prostě tenký drátek, třeba z ocelové drátěnky na nádobí, nebo z vytahané a narovnané pružinky z propisky, stačí aby rovní konec byl tak centimetr dlouhý. Zpočátku to moc nejde, nebo jen u některých, ale pak se podaří dírky uvolnit a propíchnout.
c) pokud ne, neplaťte instalatre, a kupte si sprchovou hlavici podle vašeho přání. Je jich spousta druhů ale závit mají skoro všechny stejný. Jenom nesplést spchu do vany se spškou do dřezu. Tu nebrat.
Pozor některé drahé spchové hlavce mají mechanismus pro různé proud vody a tam by proˇšťouchnutí dírek mohlo mechanismus zničit, Ale pokud už nic jiného nepomáhá, tak se to před vyhozením a koupením nové hlavice dá zkusit.
Děkuji za odpověď. Voda vůbec nestéká po hadici. Jen prostě nemá tu sílu přes ty díry, je taková unylá a teče pomaleji. Takže stačí nezředěný ocet. Mám ten klasický litrový doma.
Ano, většinou stačí běžný neředěný ocet a nechat přes noc, lepší je ale "úklidový" býlý ocet. Určitě by pomohla kyselina solná, ale tu bych nedoporučoval. Je nebezpečná a mimo Vašich prstů by mohla poškodit i to kovové sítko.
Souhlasím s tomkk - pokud by byly některé dírky ucpané, bude stříkat míň ale pořád silně. Nejde to přes nějaký průtokový ohřívač vody? Nebo přes domácí vodárnu s malým tlakem?
Já jsem přes noc nechala tu sprchu namočenou v octu a už je to lepší, no prostě není to bůhvíjaký proud z těch všech dírek, ale funguje jak má a nikde po straně neteče. Předtím se to rozstřikovalo úplně do strany, ten ocet tomu pomohl. Zažila jsem např. u ex přítele sprchu u něj doma a tam prostě ta sprcha měla větší proud, ta hlavice byla taky větší, tahle hlavice je taková malá. No ale funguje vše jak má, tak jsem ráda. Doma nemám ohřívač vody, žádný bojler. Bydlím v paneláku. Baterie, kde teče voda, když není přeplá na sprchu tak nemá taky bůhvíjak silný proud, ale je tam sítko a už jsem v minulosti zažila, že to sítko bylo nějaké ucpané, protože ten proud netekl v kuse a teď je tam asi nové sítko a teče to v pořádku jak má.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.