Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podružný elektroměr?

Od: praha7® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

pronajal jsem si prostory, které se souhlasem majitele z poloviny budu přepronajímat klukům, kteří je budou využívat jako kanceláře. Pro celé prostory je jeden elektroměr, vodoměr a plynoměr. Mám ale problém s rozdělením nákladů na spotřebované energie, protože ve své části prostor budu spotřebovávat výrazně méně než oni v kancelářích.

Máte někdo zkušenosti s férovým rozdělením těchto nákladů? Jak byste doporučili řešit toto rozdělení a zapracovat to do podnájemní smlouvy pro kanceláře?

Děkuji za každou radu!

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pronajimatel
hodnocení

0x

Dobrý den,

Dá se to několika způsoby. Jak už je v předmětu otázky uvedeno - zajistit to podružným elektroměrem, podružným vodoměrem a podružným plynoměrem. Jsou to sice náklady navíc, ale ukazují reálnou spotřebu.

Nebo si domluvte paušální platbu tak aby pokryla náklady na ty služby. Ale to je ošemetné a asi to nemáte odhadnuté. Ikdyž pokud znáte dosavadní průměrnou spotřebu tak vše nad její rámec budou náklady na provoz kanceláří ...

hujer

No nejčistší by bylo asi páni kluci nechali instalovat svůj elektroměr. Takto si nebudou moct dávat náklady na enerfgie do nákladů- pokud podnikají. A ke všemu, kdyby se našel nějaký práskač, je možné,že se to nebude líbit ani dodavateli.

V Praze PRE . Dodavatel přichází o paušál za elektroměr! Jinak ty nemůžeš oficiálně přefakturovávat energie, pokud nemáš na to licenci! Načerno ano, když do toho nebude nikdo strkat prsty to jde odečtovým elektroměrem buď v tvé ,nebo v jejich instalaci. No ale není to férové vůči dodavateli!

pronajimatel

Pronajímám a mám energie napsané na sebe - tzn. že je "přefakturovávám". Sice mám nájemníky a ne podnájemníky, ale finančák, sociálka ani dodavatel energií si zatím nestěžovali ;)

jir
hodnocení

0x
Chtít namontovat elektroměr je jedna věc, druhá věc je, jak je zapojená elektroinstalace v budově, aby to šlo vůbec nějak rozumně a jednoduše rozdělit. Nebude jednodušší strčit přenosný elektroměr do zásuvky v místnosti, kde budete úřadovat, než rozdělovat okruhy (a tahat nové kabely)?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]