Nejste přihlášen/a.
Do stávajícího rozvodu 380V ( vnitřní jistič17 A, venkovní 25A), který je pravděpodobně čtyřžilový, neboť je starší a je na něm instalována třífázová čtyřkolíková zásuvka, bych rád zapojil nový sporák se sklokeramickou deskou a troubou. Je takové zapojení možné, nebo je nutné mít pětižilový kabel. Vůbec se mi do takového řešení nechce, neboť náklady by stouply desetinásobně.
doplněno 02.02.25 21:12:
Já nejsem elktrikář, rozhodně si to zapojovat sám nebudu. Já chci jen vědět pro další rozhodnutí při rekonstrukci, jestli je to vůbec možné či ne, a to při odborném zapojení elektrikářem!
Typ sporáku např. Mora C 5641 CW
0x
I tak v každém případě by to měl dělat člověk s kvalifikací a dát vám razítko.
0x
Viete sem dat presny typ sporaku, aby som dohladal navod?
Obecne, pre 3f spotrebice sa z bezpecnostnych dovodov taha 5 zilovy kabel, vynimka je napr cirkularka, ktora ma cisto motor a nepotrebuje nulovy vodic. Sporak taky spotrebic nie je. Naklady na kabel nemozu byt pri beznej dlzke v dome velke, vyhoda 5 ziloveho kable je tiez moznost pouzit chranic na dalsie zvysenie bezpecnosti.
0x
Samozřejmě, že ho na to zapojit můžete. Kvůli sporáku přece nebudete instalovat chránič. Sporák má v praxi bezvýznamný odběr. Pro var v nádobě stačí stovky wattů, trouba zapíná po desítkách vteřin. Maximální příkon je potřeba jen krátkodobě pro první zahřátí. Navíc - kolikrát v roce budete vařit na čtyřech plotýnkách, zároveň budete péct hodobóžovou husu a všechno zapnete najednou? Na typu sporáku nezáleží.
- Zapojení sporáku na 380
- Zapojení sporáku z 5 na 4 dráty
- Amatérsky třífázově zapojený sporák 7,8kW
- Zapojení sporáku do zásuvky
- Zapojení sporáku
- Zapojení třífázového sporáku
- Zapojení sporáku
- Zapojení sporáku
- Zapojení sporáku
- Elektrické zapojení sporáku Fagor
- Zapojení sporáku
- Zapojení sporáku a záruka
- Zapojení sporáku - jaký kabel?
- Elektrické zapojení indukčního sporáku
- Zapojení el. sporáku?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.